Nieuwsbrief N° 76, Mei 2023

By Ilse van den Oetelaar, 19 mei 2023

De afgelopen weken hebben we heel veel adoptieprocedures goed kunnen afronden.

Maar zoals altijd:  naast hoogtepunten zijn er ook zorgen…

  • Het rijtje honden dat geadopteerd is, is lang deze maand. Sinds de laatste nieuwsbrief zijn er 17 honden geadopteerd waarvan een groot deel binnenkort afreist. De volgende honden zijn al bij hun adoptiegezinnen: Chein, de hond die een leven als kettinghond had, de aandoenlijke Marco, de superschattige Reina en Taco, de bodeguero die gelukkig niet in het dodingstation belandde. Niger, een ouder podenco-mixje is inmiddels thuis. Ook Kenia reisde mee, maar haar adoptie ging op het allerlaatste moment niet door.. Gelukkig kon ze terecht in een opvanggezin. Turron en Zorro, twee kansarme honden van de shelter Almohadillas Felices zijn op dit moment onderweg naar hun adoptie-gezinnen. Over een paar weekjes reizen er weer honden af. Onder hen twee kleinere terriërs, senior Sasha en de vrolijke Martin. Misschien is de ruwharige Lira ook wel terriër, zij stapt ook in de bus.  Tevens reizen de bijzonder galgo(mix) Ginger en de jonge galgo Twitter  mee. Er wordt ook uitgekeken naar Isco, die in Spanje  is begonnen aan de behandelingen tegen o.a. leismania en bloedarmoede. Erin zal haar opvanggezin in Spanje gaan verlaten en een nieuw leven starten in Nederland.
  • Ook werden er honden geadopteerd die al in pleeggezinnen in Nederland verbleven. Kiara kwam in opvang maar na 12 uur was al duidelijk dat ze mocht blijven. Voor Loewe werd een adoptiegezin gevonden nadat ze het opvanggezin van Mieke voortijdig moest verlaten. En ook voor galgo Adhara is een adoptiegezin gevonden.
  • De volgende honden zijn in Nederland en België te bewonderen. Ze zoeken allemaal nog een forever-home. Banzai (wacht al meer dan en jaar!), Tony (voorheen Conner, de clown van de website), Emi (er loopt een aanvraag), Javito (er loopt een aanvraag), Pitahaya, Yako, Selva, Obi, Bolita en Charles.  En zoals hierboven geschreven: Kenia kwam onverwacht in opvang. Ook zijn er twee herplaatsers: Zazu en Flow. Neem de tijd om hun verhaal te lezen en neem contact met ons op!
  • Verdrietig is het nieuws van Nudos: deze leuke waterhond kwam ook in opvang in Nederland maar tijdens een bezoek an de dierenarts bleek o.a. dat hij veel pijn had en dat veel gewrichten ontstoken waren, ook was er en knieband gescheurd. Nudos heeft dus nog heel wat behandelingen en zorgen voor de boeg waarbij natuurlijk de kwaliteit van leven voorop blijft staan. Het opvanggezin is zo lief om zich over Nudos te ontfermen en hem te bieden wat hij nodig heeft.
  • Ook  nieuws over Phoenix, de grote zwarte  kruising windhond met de misvormde voorpoten. Hoewel het erg goed met hem gaat en hij gelukkig is bij het woon- en zorghuis  Dogs From Spain heeft hij waarschijnlijk  pijn en heeft hij braces nodig en pijnbeschrijving.  Er worden daarom mensen gezocht die  Peter of Meter willen  worden van Phoenix. Phoenix luistert nu naar de naam Ravi. De meeste honden uit dit centrum hebben een Peter of Meter. Neem contact met ons op en wij brengen u in contact met Anke. Of mail naar: info@dogsfromspain.com