Javito

By Ilse van den Oetelaar, 21 april 2023

JAVITO IS GEADOPTEERD!!

 

Javito is een Jack Russell mix en verblijft in Nederland

Naam Javito
Ras terrier
Geslacht Reu
Geboortedatum 2015
Gezondheid Zie tekst
Gewicht/schofthoogte 33 cm, 8,5 kg

Beschrijving:

Javito is een vrolijk, aanhankelijk en mensgericht hondje wat na heel veel ellende in zijn leventje nu weer tot rust mag komen in zijn opvanggezin in Nederland.
Hij houdt veel van knuffelen en bij de mens zijn, auto- en camperrijden vindt hij helemaal geweldig, net als zijn onafscheidelijke rubberen ballen waarmee hij soms in slaap valt. Ook af en toe mee winkelen, op bezoek gaan of een marktje bezoeken kan hij goed aan.
Maar alles met mate. Want hoewel Javito de lichamelijke en geestelijke prikkels graag beleeft heeft hij op tijd zijn rust nodig. Een baasje moet hem begrenzen daarin want anders loopt zijn emmertje vol.
Dit is geen geschikt hondje om veel alleen te zijn, daarvoor is hij te mensgericht.
Hij kan wel even alleen zijn, maakt dan niets stuk en blijft goed zindelijk maar kan dan gaan piepen met af en toe een blafje. Na gewenning wordt dit wel minder en kan dan regelmatig stil blijven. Hij zou ook bijvoorbeeld prima mee kunnen naar kantoor waar hij zich in zijn mandje keurig netjes en rustig gedraagt.
Javito is niet waaks en kan met katten samenleven.
Hij kan ook samenleven met andere honden, maar houdt niet van dominante of opdringerige types. Hij gaat dan generaaltje spelen en het allemaal wel regelen. Een huisje voor hem alleen of met een ander rustig hondje zou ideaal zijn.
Buitenshuis kan hij soms stoer doen en blaffen wanneer onbekende honden hem te dicht benaderen. Dit is goed te sturen door hem duidelijkheid en gebeurt ook niet altijd.
Jachtinstinct heeft Javito in het gastgezin nog niet echt laten zien maar in bosrijk gebied wordt hij wel een stuk enthousiaster en kan dan trekken aan de riem.
Javito past het best bij een rustig baasje die op zoek is naar een trouw maatje en zijn aanhankelijkheid kan waarderen.
Een geduldig baasje die duidelijk doch met zachte hand leiding geeft.
Iemand die begrijpt wanneer Javito zijn rust moet pakken.

Hij kwam in in september 2020 (!) in het dodingstation in Spanje terecht. Omdat hij een chip had en zijn baasje hem niet kon ophalen, maar ook geen toestemming gaf om hem ” vrij te geven voor adoptie” kon er dus niet worden uitgekeken naar een nieuw baasje. En toen we hem ontmoetten tijdens ons bezoek in oktober 2021 zat hij daar al meer dan 1 jaar: op die vreselijke plek, een betonnen kennel in een overvol dodingstation.
Afgelopen augustus 2022, na een lange procedure van 2 jaar lukte het eindelijk om de chip te deblokkeren en kon Javito dus geadopteerd worden. In november hebben we hem weer ontmoet, toen zat hij inmiddels in een particulier pension. Omdat het zo’n leuk en aandoenlijk hondje is hebben we besloten hem bij een gastgezin te plaatsen zodat zijn kansen op adoptie worden vergroot.
Javito heeft Leishmania. Hij krijgt hiervoor medicatie. Het is belangrijk regelmatig zijn bloed te laten testen om te kijken hoe zijn waardes zijn.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.