Javito

By Ilse van den Oetelaar, 13 augustus 2022

Javito is een Jack Russell mix en verblijft in Nederland

Naam Javito
Ras terrier
Geslacht Reu
Geboortedatum 2015
Gezondheid Zie tekst
Gewicht/schofthoogte 33 cm, 8,5 kg

Dit is grappige Javito. Hij heeft al een bewogen leven achter de rug. Inmiddels verblijft hij gelukkig bij een gastgezin in Nederland en blijkt het een heel gezellig hondje.
Hij draait goed mee met de andere honden, maar die moeten zich niet teveel aan hem opdringen. Het is een beetje een solist, zoals een Jack Russel kan zijn.
Hij wandelt buiten gezellig mee en vindt de luchtjes wel interessant. Hij eet en slaapt goed, kortom een leuk maatje om in huis te hebben.
Javito heeft Leishmania en krijgt hiervoor Alopurinol. Zijn bloedwaardes zijn stabiel. Wel is het belangrijk dat zijn bloed regelmatig (1 keer per jaar) wordt gecontroleerd.

Historie
Javito is echt een pechvogel! Hij kwam in in september 2020 (!) in het dodingstation terecht. Omdat hij een chip had en zijn baasje hem niet kon ophalen, maar ook geen toestemming gaf om hem ” vrij te geven voor adoptie” kon er dus niet worden uitgekeken naar een nieuw baasje. En toen we hem ontmoetten tijdens ons bezoek in oktober 2021 zat hij daar al meer dan 1 jaar: op die vreselijke plek, een betonnen kennel in een overvol dodingstation.
Afgelopen augustus 2022, na een lange procedure van 2 jaar lukte het eindelijk om de chip te deblokkeren en kon Javito dus geadopteerd worden. In november hebebn we hem weer ontmoet, toen zat hij inmiddels in een particulier pension. Omdat het zo’n leuk en aandoenlijk hondje is hebben we besloten hem bij een gastgezin te plaatsen zodat zijn kansen op adoptie worden vergroot.

UPDATE 29 December 2022:

Kleine Javito blijkt een koddig kereltje, heel zachtaardig met mensen. Is erg aanhankelijk, trouw en luistert goed naar zijn naam. Javito gaat graag met je mee op pad en ook autorijden gaat goed. Het liefst is hij altijd bij je in de buurt, vindt het niet leuk om alleen te zijn. Hij kan wel even alleen zijn nadat er een grote ronde is gelopen. Maar liever kruipt hij daarna lekker tegen je aan voor zijn tukje. Javito is rustig in huis, is niet waaks en heel zindelijk. ‘S nachts slaapt hij goed door en sloopt niets.

Binnenshuis vindt Javito het nog niet gemakkelijk om een speeltje of slaapplekje te delen met de andere honden. Eten en een kluifje krijgt hij apart in de bench of ik blijf er zelf even bij. Buitenshuis gaat de omgang met de andere honden erg goed en onbekende honden negeert hij. Javito is geen angsthaas en van een balspelletje of  lange wandeling kan hij erg genieten. 

Javito heeft een schofthoogte van ca. 33 cm en weegt ca. 8,5 kg.

Javito gaat wel graag uit en is behoorlijk fit ondanks de Leishmania (maar hij is niet hyperactief).n.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.