Javito

By Ilse van den Oetelaar, 13 augustus 2022

Javito is een Jack Russell mix

Naam Javito
Ras terrier
Geslacht Reu
Geboortedatum 2017
Gezondheid Zie tekst
Gewicht/schofthoogte volgt

Omschrijving Javito

Javito is echt een pechvogel! Hij kwam in in september 2020 (!) in het dodingstation terecht. Omdat hij een chip had en zijn baasje hem niet kon ophalen, maar ook geen toestemming gaf om hem ” vrij te geven voor adoptie” kon er dus niet worden uitgekeken naar  een nieuw baasje. En toen we hem ontmoetten tijdens ons bezoek in oktober 2021 zat hij daar al meer dan 1 jaar: op die vreselijke plek, een betonnen kennel in een overvol dodingstation.

In februari bleek hij ziek te zijn,(zie twee foto’s)  hij testte positief op leishmania en gelukkig konden ze hem onderbrengen in een soort kliniek waar hij werd behandeld. De leismania is nu goed onder controle en hij gebruikt nu nog alleen allopurinol.

Afgelopen week (augustus 2022), na een lange procedure van 2 jaar lukte het eindelijk om de chip te deblokkeren en kan Javito dus geadopteerd worden.

Javito is ongeveer 5 jaar oud en kan goed opschieten met teefjes. Met sommige reutjes kan hij soms wat chagrijnig reageren, maar dat is in de stressvolle situatie waarin hij verbleef geen wonder.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.