Bachbloesemtherapie

Tot enkele maanden geleden hebben we hele goede ervaringen opgedaan met de ondersteuning van Bach Bloesemremedies.

We werkten samen met Susan Tonen. Door haar plotselinge overlijden is hier een einde aan gekomen.

 

Toch willen wij mensen blijven wijzen op de de goede resultaten van het werken met Bach Bloesemremedie.

Op dit moment werken wij nog niet samen met een andere therapeut maar we hopen dat dat in de toekomst gaat veranderen.

We zullen hier de woorden van Susan laten staan:

 

Hoe werkt een Bachbloesemremedie?
Elke emotie of gemoedstoestand heeft een bepaald trillingsniveau. Bij elke emotie past een tegengestelde emotie: Liefde versus haat enzovoorts. Zolang de emoties in balans zijn, is een mens of dier emotioneel in balans. Wanneer de balans is verdwenen, kan zich dat bij mensen en dieren uiten in extremen in emotie en gedrag zoals depressie, angst ( voor vuurwerk, onweer, enzovoorts), fobieën, sociale angsten, dwangmatig handelen (zoals wassen), fixaties enzovoorts. Bach Bloesemdruppels balanceren deze trillingsniveaus uit.
De oorzaak van deze verstoring kan liggen in gebeurtenissen die een mens of  dier heeft meegemaakt of door stressvolle omstandigheden zoals ziekte of overlijden van een gezinslid, examens, veranderen van school of werkplek, een ander dier in de roedel, verhuizing, verblijf in pension of asiel, veranderingen in huis, onderlinge spanningen, en andere problemen.
Wat is een Bach Bloesemremedie?
Bach Bloesem remedies zijn gemaakt van aftreksels van bloemen, planten, bomen of struiken en worden geconserveerd met brandewijn.  Een Bach Bloesemremedie is een samenstelling van één of meerdere Bach Bloesemessenties in een flesje, dat is aangelengd met bronwater.
Bachbloesem kan ook heel goed worden gebruikt ter ondersteuning van therapie, coaching of (bij dieren) de begeleiding van een gedragskundige.
Ik richt mij bij de behandeling van dieren zoals honden, katten, knaagdieren, paarden, koeien, schapen en ezels.
Bach Bloesemremedie kan zonder problemen gegeven worden naast reguliere en homeopathische middelen. Bach Bloesemremedies zijn niet bedoeld om medische hulp te vervangen.
Wat ook echt heel belangrijk is om te weten. Je kan de beste remedies inzetten, maar de situatie eromheen moet ook echt goed zijn. Als er bijvoorbeeld bij het baasje van het dier veel stress heeft, of er een ander dier van de roedel misschien ook uit balans is, voelt het dier dat aan en zal de remedie minder goed of soms bijna niet werken.