Banzai

By Ilse van den Oetelaar, 3 oktober 2023

BANZAI IS GEADOPTEERD!!

 

Banzai is een leuke podenco van 6,5 jaar die in België verblijft

Naam Banzai
Ras Podenco
Geslacht Reu
Geboortedatum 22-2-2017
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte volgt

Omschrijving Banzai

Kleine Banzai is een hartenhondje. Hij heeft het afgelopen jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ondanks zijn verleden bleef hij zachtaardig, timide maar o zo aandoenlijk waardoor hij meteen in je hart kruipt. Banzai is een makkelijk manneke, dat steun vindt bij stabiele hondenmaatjes en heerlijk geniet van wandelingen en autoritjes. Inmiddels vindt hij het heel fijn om gekroeld te worden en slaapt bij zelfs op bed bij het gastgezin.

Na een jaar in opvang is Banzai klaar voor adoptie en maakt hij nog steeds mooie progressie.
Hij heeft alleen maar troeven: kan met elke hond opschieten, rijdt heel graag mee met de auto, is al helemaal gewend aan een huisleven en de routine die daarmee gepaard gaat, plast in de tuin waar het hoort, markeert niet, wandelen vindt hij héél erg leuk, hij heeft geen problemen met terrasjes doen, is in een nieuwe omgeving ook helemaal niet angstig. Hij reageert ook niet op passerende fietsers, honden, mensen,…Kortom, het is een super makkelijk hondje! Ook op omheinde speelweides met voor hem onbekende honden doet hij het heel goed. Hij toont geen reserve en gaat vrolijk op iedereen af.
Op deze locaties loopt hij veilig los, en dit gaat echt super! Hij blijft toch in de buurt of komt gehoorzaam naar de opvanger toe als ze hem roept. Dan kan zij hem ook gewoon aanlijnen, en neemt hij ook snoepjes aan in de groep. Bij vertrek hoeft ze de autodeur maar open te doen en hij springt er meteen in, klaar om te gaan. Onlangs heeft hij even in vakantieopvang gezeten en ook hier deed hij het super. Ging meteen knuffelen en was vrolijk in huis.
Alleen thuis zijn vindt hij prima, hij is ook weer blij als er iemand thuis is. Hij is verder volledig zindelijk en gaat prima met de andere honden in huis om. Hij is niet speels maar gewoon prettig gezelschap. Hij kan niet als enige hond geplaatst worden. Hiervoor trekt hij zich toch teveel op aan de andere honden. Een ander podencootje zou geweldig voor hem zijn.
Binnen in huis is hij steeds minder op zijn hoede. Hij komt af en toe op de bank liggen en laat het ook toe dat hij geaaid wordt.
Hij laat zich verder prima verzorgen, je kunt zijn nagels knippen en zijn vacht verzorgen.
Banzai is zelfs al mee op vakantie geweest in de caravan. Natuurlijk aan een lange lijn zodat hij niet kon ontsnappen, maar wat deed hij het knap. Gezellig mee wandelen, samen met de andere honden.
Banzai is erg gevoelig voor je stem. Je hoeft nooit je stem te verheffen of boos op hem te worden. Soms kan hij even in paniek raken als hij voelt dat hij vast zit aan de lijn. Maar hij laat zich dan goed kalmeren. Gezien zijn vorige leven zijn we heel trots op Banzai en zijn opvangers. Nu is het tijd dat Banzai naar zijn eigen definitieve huisje mag gaan.
Banzai lijkt een lichte allergie te hebben qua voeding. Bij verkeerde voeding krijgt hij jeuk! Hij wordt nu gevoerd met kvv Haaksbarf en hier doet hij het geweldig op. Langzaam kan er een ander soort brok worden geinttroduceerd.
Wat een geschiedenis heeft dit mannetje namelijk al achter de rug. Samen met zijn broertje en zusje is hij gevonden in een veld in Spanje, ze hadden alleen elkaar nog…achtergelaten door een jager waarschijnlijk. Daarna 3,5 jaar in de shelter. Ze klampten zich aan elkaar vast. Totdat vrijwilligers van ons aangaven dat ze in opvang mochten.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.