Banzai

By Ilse van den Oetelaar, 5 april 2022

Banzai is een leuke podenco van 5 jaar die in België verblijft

Naam Banzai
Ras Podenco
Geslacht Reu
Geboortedatum 22-2-2017
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte volgt

Omschrijving Banzai

We stellen Banzai graag aan jullie voor! Zijn broertje Ed zit overigens ook in opvang en staat ook de website

Na een aantal maanden in opvang is Banzai klaar voor adoptie en maakt hij nog steeds mooie progressie.

Hij heeft alleen maar troeven: kan met elke hond opschieten, rijdt heel graag mee met de auto, is al helemaal gewend aan een huisleven en de routine die daarmee gepaard gaat, plast in de tuin waar het hoort, markeert niet, wandelen vindt hij héél erg leuk, hij heeft geen problemen met terrasjes doen, is in een nieuwe omgeving ook helemaal niet angstig. Hij reageert ook niet op passerende fietsers, honden, mensen,…Kortom, het is een super makkelijk hondje! Ook op omheinde speelweides met voor hem onbekende honden doet hij het heel goed.
Op deze locaties loopt hij veilig los, en dit gaat echt super! Hij blijft toch in de buurt of komt gehoorzaam naar de opvanger toe als ze hem roept. Dan kan zij hem ook gewoon aanlijnen, en neemt hij ook snoepjes aan in de groep. Bij vertrek hoeft ze de autodeur maar open te doen en hij springt er meteen in, klaar om te gaan. 

Alleen thuis zijn vindt hij prima, hij is ook weer blij als er iemand thuis is. Hij is verder volledig zindelijk en gaat prima met de andere honden in huis om. Hij is niet speels maar gewoon prettig gezelschap. Hij kan niet als enige hond geplaatst worden. Hiervoor trekt hij zich toch teveel op aan de andere honden.

Binnen in huis is hij iets meer op zijn hoede. Hij komt af en toe op de bank liggen en laat het ook toe dat hij geaaid wordt. Maar het lijkt of hij het niet fijn vindt om opgesloten te zitten. Waarschijnlijk heeft hij veel stress ervaren in de shelter in de kleine hokken. Het beste laat je hem een beetje met rust en dan komt hij vanzelf naar je toe voor een aai.
Hij laat zich verder prima verzorgen, je kunt zijn nagels knippen en zijn vacht verzorgen.

Banzai is zelfs al mee op vakantie geweest in de caravan. Natuurlijk aan een lange lijn zodat hij niet kon ontsnappen, maar wat deed hij het knap. Gezellig mee wandelen, samen met de andere honden.
Banzai is erg gevoelig voor je stem. Je hoeft nooit je stem te verheffen of boos op hem te worden. Soms kan hij even in paniek raken als hij voelt dat hij vast zit aan de lijn. Maar hij laat zich dan goed kalmeren. Gezien zijn vorige leven zijn we heel trots op Banzai en zijn opvangers. Nu is het tijd dat Banzai naar zijn eigen definitieve huisje mag gaan.

Wat een geschiedenis heeft dit mannetje namelijk al achter de rug. Samen met zijn broertje en zusje is hij gevonden in een veld in Spanje, ze hadden alleen elkaar nog…achtergelaten door een jager waarschijnlijk. Daarna 3,5 jaar in de shelter. Ze klampten zich aan elkaar vast. Totdat vrijwilligers van ons aangaven dat ze in opvang mochten. 

 

Update september 2022

Banzai zet nog steeds stapjes de goede richting in. Hij maakt een tevreden indruk en is regelmatig heel blij!

Annelies, degene die hem al vele maanden in opvang heeft, heeft uitgebreide verslagen geschreven die natuurlijk ter inzage zijn!

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.