Nudos

By Ilse van den Oetelaar, 2 augustus 2023

 NUDOS IS GEADOPTEERD!!

Naam Nudos
Ras Spaanse Waterhond
Geslacht Reu
Geboortedatum 1-1-2020
Gezondheid Goed, maar zie tekst
Gewicht/schofthoogte 17,5 kg

Omschrijving Nudos

 

Nudos is in mei 2023 in een opvanggezin in Nederland geplaatst

Update 2 augustus:

Dit is wat het opvanggezin over hem verteld:

Nudos, die wij hebben omgedoopt tot Noodles, verblijft sinds half mei bij ons. Hij kwam bij ons binnen als een zielig hondje met veel kwalen en veel pijn. We hebben besloten hem voorlopig bij ons te houden; hij was op dat moment niet fit genoeg om geadopteerd te worden. Inmiddels hebben we hem helemaal opgelapt en we hebben er een vrolijk en aanhankelijk opvanghondje voor teruggekregen.
Nudos kan goed met onze honden overweg. Ook met de katten gaat het goed, al is een wegrennende kat wel erg verleidelijk om achteraan te stuiven. We hebben hem hierin al goed kunnen corrigeren. Hij is ontzettend lief en trouw – waar zijn opvangmama gaat, gaat Nudos. Aandacht vindt hij heerlijk. Van wandelen wordt hij heel blij, al moeten we voorzichtig zijn om niet te ver te lopen. Maar een halfuurtje kan hij goed aan. Zijn blijdschap uit hij in blaffen en soms is hij moeilijk te temperen, zo enthousiast is hij. Hem negeren werkt dan het beste. Op het strand en op de buitendijken vindt hij het fantastisch. Het lijkt ons geen hondje voor in de stad. Hij is nieuwsgierig en heeft ook wel wat jachtinstinct. Luisteren is nog niet helemaal zijn sterkste kant, wij vermoeden dat hij nooit echt is opgevoed. Als hij ziet dat hem een beloning wordt aangeboden, komt hij meestal gelijk.
Het is een gevoelig hondje, waarschijnlijk is hij in het verleden te hardhandig aangepakt. Van een onverhoedse beweging schrikt hij soms. Corrigeren met een boze stem werkt niet. Je moet hem met zachte stem naar je toe roepen en dan kruipt hij tegen je aan en zoekt troost en affectie. Nudos is lief en aandoenlijk, maar heeft wel een consequente opvoeding nodig. Eigenlijk zoals bij alle waterhondjes.
Nudos heeft artrose, wat vrij uitzonderlijk is omdat hij nog maar zo jong is. Hij krijgt dagelijks een pijnstiller en voedingssupplementen en eens per maand krijgt hij een injectie tegen de artrosepijn. Hij doet hij het nu erg goed zolang hij op tijd zijn medicatie krijgt. Hij speelt graag met een bal of frisbee en wordt dan super enthousiast, gaat zelfs springen. Dat is natuurlijk voor zijn gewrichten niet goed, dus laten we hem heel gedoseerd spelen. Het filmpje toont hoe hij reageert als hij blij is.
Zijn leventje is nu stabiel en hij is zover om geadopteerd te worden. De ideale plek voor hem is een rustig huis, met lieve maar consequente mensen, geen kinderen. En liefst in een landelijke omgeving. Wie bereid is om de medische zorgen op zich te nemen (ongeveer 125 euro per maand), krijgt daar een super trouw en lief hondje voor terug.
Hij is bij ons wat afgevallen om zijn gewrichten te ontzien en weegt nu 17.5 kg.

Nudos komt uit Spanje. Nudos behoorde toe aan een geitenherder. Toen de man besloot zijn geiten te verkopen had hij Nudos niet meer nodig en keek niet meer naar hem om. Nudos bleef echter bij de man in de buurt en sliep voor zijn deur. Maar de man wilde er van af en zo kwam hij bij de shelter terecht.

 

 

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.