Tony-Connor

By Ilse van den Oetelaar, 3 augustus 2023

Tony is geadopteerd!!

 

Naam Tony
Ras Galgo-podenco
Geslacht Reu
Geboortedatum 1-3-2021
Gezondheid Goed
Gewicht/schofthoogte 23 kg, 65 cm

Omschrijving Tony-Connor

Tony heeft zo’n lange weg afgelegd sinds hij bij zijn pleeggezin aankwam. Hij is zindelijk, houdt van mensen (vooral mannen), kan hondentaal heel goed lezen en duwt zich graag tegen je aan voor een knuffel!
Tony is net 2 jaar geworden en is nog steeds een grote puppy! Hij kan soms overenthousiast zijn maar leert snel en heeft al zo’n lange weg afgelegd. Hij zou dol zijn op een hondenvriend die een vergelijkbaar energieniveau heeft, maar de enige hond zou kunnen zijn als zijn mensen veel in de buurt zijn, hij houdt er niet van om alleen thuis te blijven. Samen met andere honden gaat het steeds beter. Eigenlijk is het nog een grote puber met gekke streken. Hij is inmiddels een stuk rustiger en geland.
Tony is een jonge hond maar heeft niet veel geluk gehad. Hij is door zijn vorige eigenaar in Spanje bij het plaatselijke asiel achtergelaten. Voor die tijd hield hij hem opgesloten in een patio en ondernam verder niets met Tony. Toen de buren gingen klagen liet hij hem achter bij het asiel.
Tony is door een dierenvriend van ons uit het asiel gehaald en in een betaalde opvang in Spanje geplaatst. Daar werd beter voor hem gezorgd maar kreeg hij ook niet echt wat hij nodig had: lekker veel naar buiten om te wandelen en rennen. Hij kon nog altijd zijn energie niet echt kwijt.
Daarop is hij naar Nederland gehaald. Hij verblijft nu in een gastgezin.
En daar blijkt dat Tony een prachtige, energieke hond is. Hij kan prima samenleven met andere honden. Sterker nog, we denken dat het voor Tony heel goed is als er al een andere hond in huis is waar hij zich aan kan optrekken. Hij is slim en leert heel snel. Hij is dol op mensen, hunkert naar liefde, duidelijkheid en er mogen zijn. Alleen spelen met een floss of knuffel vindt hij heerlijk. Net als lang slapen op een zacht bedje, ‘s nachts hoor je hem niet. Tony is niet agressief om speeltjes of voer. Tony is gezond, gechipt, gevaccineerd, gecastreerd, zindelijk en kan met de honden in het opvanggezin even alleen thuis zijn. Het liefst zien we hem in een adoptie-gezin waar een stabiel speelmaatje is dat past bij de energie van Tony. Voor Tony is het ook heel fijn als er een tuin is.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.