Connor

By Ilse van den Oetelaar, 20 november 2022

Connor is een prachtige galgo-podenco mix

 

Naam Connor
Ras Galgo-podenco
Geslacht Reu
Geboortedatum 1-3-2021
Gezondheid
Gewicht/schofthoogte 23 kg, 65 cm

Omschrijving Connor

Connor is een jonge hond maar heeft niet veel geluk gehad. Hij is door zijn vorige eigenaar bij het plaatselijke asiel achtergelaten. Voor die tijd hield hij hem opgesloten in een patio en ondernam verder niets met Connor. Toen de buren gingen klagen liet hij hem achter bij het asiel.

Connor is door een dierenvriend van ons uit het asiel gehaald en in een betaalde opvang in Spanje geplaatst. Daar werd beter voor hem gezorgd maar kreeg hij ook niet echt wat hij nodig had: lekker veel naar buiten om te wandelen en rennen. Hij kon nog altijd zijn energie niet echt kwijt.

Daarop is hij naar Nederland gehaald. en daar blijkt dat Connor een prachtige, grote, energieke hond is die echt voldoende ruimte nodig heeft. Hij kan samenleven met andere honden maar is soms gewoonweg te lomp, speelt te hard met de oudjes die dan niets meer met hem te maken willen hebben. Ook weet hij nu nog niet goed hoe hij zijn leefruimte, letterlijk, moet delen met de andere honden. Hij kan bijvoorbeeld opeens schrikken als hij rustig ligt en een andere hond wil ook in de buurt liggen en wil de andere hond dan wegjagen. Maar dat is allemaal niet zo verwonderlijk, de eerste dagen in een gezin, in een huis.

Connor moet gewoon nog heel veel leren. Eerst moet hij leren dat hij niet aldoor voor zichzelf hoeft op te komen. Hij is vele maanden “onderprikkeld” geweest en nu snel overprikkeld. Hij weet gewoon nog niet wat het allemaal betekent om bij iemand te mogen horen.

De komende tijd zal meer duidelijk worden over hoe Connor zich ontwikkeld.

Het liefst zien we hem in een adoptie-gezin waar meer ruimte is en een speelmaatje dat past bij de energie van Connor.

Het zou eventueel ook een opvanggezin kunnen zijn!

.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.