Tony-Connor

By Ilse van den Oetelaar, 20 november 2022

Connor is een prachtige galgo-podenco mix

 

Naam Tony
Ras Galgo-podenco
Geslacht Reu
Geboortedatum 1-3-2021
Gezondheid
Gewicht/schofthoogte 23 kg, 65 cm

Omschrijving Tony-Connor

Laatste update:Heerlijke kanjer ter adoptie: TONY

Tony is een podenco (mix) van bijna 2 jaar. Tony is een jonge hond maar heeft niet veel geluk gehad. Hij is door zijn vorige eigenaar bij het plaatselijke asiel achtergelaten. Voor die tijd hield hij hem opgesloten in een patio en ondernam verder niets met Tony.

Tony is door Maggie uit het asiel gehaald en in een betaalde opvang in Spanje geplaatst.
Daar werd beter voor hem gezorgd maar kreeg hij ook niet echt wat hij nodig had: een warme mand, voldoende eten en liefde van een baasje. Daarop is hij naar Nederland gehaald.
En daar blijkt dat Tony een prachtige, grote, energieke hond is. Hij kan prima samenleven met andere honden maar is soms gewoonweg te lomp, een slungelige puber .

Tony kent de hondentaal uitstekend. Tony moet nog het één en ander leren. Hij is vele maanden “onderprikkeld” geweest en snel overprikkeld. Hij weet gewoon nog niet wat het allemaal betekent om bij iemand te mogen horen. Hij is slim en leert heel snel.
Hij is dol op mensen vooral op mannen, hunkert naar liefde, duidelijkheid en er mogen zijn. Alleen spelen met een floss of knuffel vindt hij heerlijk. Net als lang slapen op een zacht bedje, ‘s nachts hoor je hem niet. Tony is niet agressief om speeltjes of voer. Als hij slaapt of ligt te rusten wil hij het liefst met rust gelaten worden.

Tony is gezond, gechipt, gevaccineerd, gecastreerd, zindelijk en kan met de honden in het opvanggezin even alleen thuis zijn. Het liefst zien we hem in een adoptie-gezin waar een stabiel speelmaatje is dat past bij de energie van Tony.

 

 

November 2022:

Tony is een jonge hond maar heeft niet veel geluk gehad. Hij is door zijn vorige eigenaar bij het plaatselijke asiel achtergelaten. Voor die tijd hield hij hem opgesloten in een patio en ondernam verder niets met Tony. Toen de buren gingen klagen liet hij hem achter bij het asiel.

Tony is door een dierenvriend van ons uit het asiel gehaald en in een betaalde opvang in Spanje geplaatst. Daar werd beter voor hem gezorgd maar kreeg hij ook niet echt wat hij nodig had: lekker veel naar buiten om te wandelen en rennen. Hij kon nog altijd zijn energie niet echt kwijt.

Daarop is hij naar Nederland gehaald. en daar blijkt dat Tony een prachtige, grote, energieke hond is die echt voldoende ruimte nodig heeft. Hij kan samenleven met andere honden maar is soms gewoonweg te lomp, speelt te hard met de oudjes die dan niets meer met hem te maken willen hebben. Ook weet hij nu nog niet goed hoe hij zijn leefruimte, letterlijk, moet delen met de andere honden. Hij kan bijvoorbeeld opeens schrikken als hij rustig ligt en een andere hond wil ook in de buurt liggen en wil de andere hond dan wegjagen. Maar dat is allemaal niet zo verwonderlijk, de eerste dagen in een gezin, in een huis.

Tony moet gewoon nog heel veel leren. Eerst moet hij leren dat hij niet aldoor voor zichzelf hoeft op te komen. Hij is vele maanden “onderprikkeld” geweest en nu snel overprikkeld. Hij weet gewoon nog niet wat het allemaal betekent om bij iemand te mogen horen.

De komende tijd zal meer duidelijk worden over hoe Tony  zich ontwikkeld.

Het liefst zien we hem in een adoptie-gezin waar meer ruimte is en een speelmaatje dat past bij de energie van Tony

Het zou eventueel ook een opvanggezin kunnen zijn!

UPDATE 9 December 2022

Connor heeft inmiddels de naam Tony gekregen in het opvanggezin en hier luistert hij nu ook naar dus we zullen hem op deze site ook Tony noemen.

Tony is nu 3 weken in Nederland en inmiddels heeft hij al veel geleerd. Hij wordt omschreven als één bonk enthousiaste liefde. Hij draait goed mee in huis in de roedel en kent de hondentaal goed. Soms komt de puber in hem boven en luistert hij wat minder goed, gewoon omdat hij dan ondeugend is: dan daagt hij je uit om te spelen en bestookt hij je met speeltjes of probeert je hand of kleding vast te pakken om zo te zegen: Hee wordt er hier nog gespeeld!

Als je bedenkt waar hij vandaan komt en hoe kort hij pas in het opvanggezin is kun je stellen dat hij het heel goed doet.

.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.