Selva

By Ilse van den Oetelaar, 5 april 2022

SELVA IS IN BELGIË!!

 

 

Selva is een bijzondere galgo, van ongeveer 6  jaar oud. Ze wachtte al heel lang bij Arpa op een adoptie-gezin en nu alweer bijna een jaarin een opvanggezin ivm herplaatsing

 

Naam Selva
Ras Galgo
Geslacht Teefje
Geboortedatum 2015-2016
Gezondheid Goed, recente bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte normale maat galgo-teef

Omschrijving Selva

Selva is op straat gevonden, ze was erg mager en op zoek naar eten. Ze moet heel veel honger hebben geleden. Ze had geen chip en we denken dat een jager haar heeft gedumpt.

Selva moest echt haar draai vinden in de drukke protectora. In het begin wist ze echt niet wat er van haar verwacht werd en was ze erg op eten gericht (geen wonder na de lange periode waarin ze honger moet hebben geleden). In die tijd was het nodig dat ze wat afgezonderd van de rest kon eten, anders zou ze haar voer verdedigen of het voer bij de andere honden weghalen. Inmiddels heeft ze geleerd dat dit helemaal niet meer nodig is.

Ook kon ze laten merken dat ze iets niet prettig vond: vooral als ze werd aangeraakt op de achterste helft van haar lichaam, kon ze schrikken en happen. Toch leek ze geen pijn te hebben, maar zullen het vooral slechte ervaringen zijn geweest die haar hiertoe aanzette. Maar ook dit gedrag laat ze nu niet meer zien. Ze heeft inmiddels veel geleerd bij ARPA. Selva heeft nu door dat alles ok is, dat mensen te vertrouwen zijn en dat ze kan ontspannen.

Ze gaat graag mee naar de stad en liep daar met haar staart trots omhoog rond. Ook harde geluiden deren haar niet. Ze heeft echt karakter, maar kan het  met alle andere honden en katten bij Arpa goed vinden.

Op de filmpjes is te zien dat ze heel graag met andere honden speelt en rent.

Mei 2020: Selva is geadopteerd!!

Update 27 februari 2021:

Helaas bleek dat Selva tijdens het jaar dat ze geadopteerd was,  haar gedrag uit de begintijd in Spanje, weer had getoond: van zich af bijten als ze zich niet prettig voelt.

Spijtig dat de stichting daarvan niet op de hoogte was gesteld zodat we al veel sneller hadden kunnen kijken hoe we Selva, en het adoptiegezin, konden helpen. In plaats daarvan had het adoptiegezin, met goede bedoelingen, een eigen manier gevonden om met Selva om te gaan. Een manier die ons inziens niet aansluit bij Selva, een gevoelige galgo met een rugzakje. We denken dat Selva niet echt goed begrepen is en uiteindelijk leidde dat tot een climax en moest Selva, liefst zsm, weg.

Selva vertoonde bij de overdracht het typische gedrag van een hond die voor de zoveelste keer van plek wisselt: heel gelaten, een lege blik, meegaand….

Selva verblijft nu sinds 27-2 in een opvanggezin, met andere honden, waaronder ook honden met een rugzak.

Selva zal nu eerst tot rust moeten komen zodat het opvanggezin een goed beeld krijgt van Selva. Voorlopig hoeft Selva nog helemaal niets.

Belangstellenden kunnen uiteraard kennismaken met Selva.

Update December 2021:

Selva verblijft nog altijd in het opvanggezin. Ze is daar vooruit gegaan maar ze blijft soms toch nog van zich af bijten. Maar het opvanggezin weet goed hoe ze dit kunnen vermijden.

Dat betekent dat we voor Selva wel een heel bijzondere adoptie-gezin zoeken: mensen die bereid zijn Selva te nemen hoe ze is en de accepteren dat ze soms een onberekenbaar kantje heeft…Maar ook mensen die begrijpen dat ook Selva met haar bijzondere gedrag een eigen plekje verdient.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.