Mr. Bean

By Ilse van den Oetelaar, 5 april 2022

MR BEAN IS GEADOPTEERD!!

 

Mr Bean is een lieve podenco van ongeveer 5 jaar oud.

Naam Mr Bean
Ras Podenco
Geslacht Reu
Geboortedatum 2018
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte ongeveer 15 kg

Omschrijving Mr Bean

Mr Bean doet zijn naam eer aan! Dit grappige podencootje is een speciaal geval, we zoeken voor hem dan ook een speciale adoptant.
Bean heeft waarschijnlijke verschrikkelijke ervaringen mee gemaakt in zijn vorige leven als straathond in Spanje. Zijn lichaamstaal schreeuwt dat hij zijn vertrouwen in de mensheid (vooral vrouwen met temperament) verloren is. Bean heeft super veel steun aan de stabiele roedel van de opvanger en plakt als een siamese tweeling aan hun zijde. Hij heeft een autistisch kantje als het om verandering gaat. We zoeken dus eigenlijk iemand die 1 of meerdere rustige stabiele honden heeft en voor hen op zoek is naar een extra maatje. Het is belangrijk dat deze adoptant het op kan brengen om Bean maanden de tijd te geven om zich in zijn tempo te kunnen ontplooien. Bean gaat waarschijnlijk nooit een knuffelhondje worden. Maar hij is gewoon leuk zoals hij is.
Hij is rustig en introvert. En vraagt enkel een warm plekje en wat voer. Hij kan enorm genieten van een leuke wandeling. Dan komt er een smile op zijn gezicht en schiet zijn speurneus in gang.
Hij is gelukkig heel erg gemotiveerd door lekkers en hij is heel nieuwsgierig waardoor dit soms wint van zijn angsten en er succes geboekt wordt. Tijdens zijn laatste vakantie liet hij zich door vreemden aaien.
Bean is een hondje met een rugzakje dus niet voor beginnende hondenliefhebbers!
Voor Bean zoeken we:
Een gezin met 1 of meerdere rustige stabiele honden waar hij zich aan kan op trekken en van kan leren.
Geduldige mensen die hem de eerste maanden gewoon kunnen laten zijn en het kunnen opbrengen om hem niet te pushen tot contact. Eventueel met oudere kinderen, omdat jonge kinderen te onvoorspelbaar voor hem zijn.
Bean is een podenco, een zeer goed afgesloten tuin met hoge afscheiding (1m80) is aangeraden. Hij is ook heel graag in de tuin, vooral s’avonds als het donker is gaat ie hier op ‘jacht’ naar muisjes of mollen. Hij heeft dus jachtinstinct. Hij is geen fan van katten of kleine huisdieren.
Ondanks dat Bean niet mens gericht is, is het zo een aandoenlijk schatje. Het geeft enorm veel voldoening om hem te zien open bloeien, ook al zijn het babysteps.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.