Yako (2)

By Ilse van den Oetelaar, 26 maart 2023

YAKO IS GEADOPTEERD!!!

Yako is een typische Spaanse jachthond

Naam Yako
Ras Sabueso Español
Geslacht Reu
Geboortedatum 24-7-2022
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen later
Gewicht/schofthoogte 25-30 kg, 55 cm

Omschrijving Yako

Yako is een bijzonder verschijning. Het is een typische Spaanse jachthond. Helaas was zijn leven tot nu toe niet mooi. Yako leefde bij een jager die hem, zoals zo vele jachthonden, afdankte. Gelukkig werd hij naar de dierenarts gebracht. Hij lot van zijn broertjes en zusjes liep jammer genoeg niet goed af.

De vrijwilligers denken dat Yako tot nu toe heel weinig contact heeft gehad met de buitenwereld.

Als ze met hem gaan wandelen is hij bang van geluiden. Ook is hij nog heel verlegen in het contact met mensen. Met andere honden in de shelter, kan hij het goed vinden.

We denken dat het voor Yako erg fijn zou zijn als hij bij mensen terecht zou komen die al een andere stabiele hond hebben als voorbeeld voor Yako. Daarnaast is het fijn als zijn nieuwe baas ook ervaring heeft met jachthonden. 

Het shelterleven is erg hard voor zo een jonge, onzeker hond. We hopen dat er snel iemand verliefd wordt op Yako en dat hij snel dit leven achter zich mag laten. We zijn op zoek naar een familie die zicht ervan bewust is dat Yako op zijn tempo moet ontwikkelen, een familie met weinig verwachtingen en met veel geduld om hem verder te begeleiden zodat hij kan uitgroeien tot een meer zelfverzekerde hond.

Nog wat info over de Sabueso Español :
De Sabueso Español is een oud hondenras uit Spanje. Het ras was zelfs in de Middeleeuwen al bekend. Deze jachthond, wordt ingezet bij de jacht op hazen en bij het opsporen van aangeschoten wild. Verder wordt het dier door de politie ingezet als speurhond.
Als Yako is gewend is het zeker een hond die het fijn zal vinden om te speuren en actief aan het werk te zijn. 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

 

WordPress Image Gallery Plugin