Pitahaya

By Ilse van den Oetelaar, 20 mei 2023

Pitahaya… daar wordt je echt op verliefd…

Naam Pitahaya
Ras Galgo
Geslacht Teef
Geboortedatum 3-1-2021
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 22 kg

Omschrijving Pitahaya

Pitahaya wordt Pipa genoemd in haar pleeggezin.

We schrijven: Pitahaya, bij ons bekend als Pipa is een geweldige lieve en aandoenlijke hond. Door haar warme blik en rustige karakter is het echt een hond die gelijk in je hart gaat zitten. Ze is verlegen en wat onzeker maar niet heel angstig. Wanneer je haar de tijd geeft zoekt ze je graag op. Ze is ondernemend en geeft niet snel op. Ze leert snel. eigenlijk is Pipa een ideale hond.

Ze is zindelijk, gaat graag mee wandelen en maakt dan een ontspannen indruk. Ze maakt gemakkelijk contact met bekende honden maar naar vreemde honden is ze wat terughoudend. Evenals naar vreemde mensen. Pipa kan nu, met andere honden in huis, probleemloos een uurtje of twee alleen zijn. Ze ligt dan rustige bij de andere honden op de bank. Het alleen thuisblijven zal verder opgebouwd kunnen worden.

Pipa vindt het fijn als er een andere, stabiele, hond in huis is. Ze kan naar verwachting niet zo goed met katten.

Pipa heeft baat bij een rustige omgeving zonder al te veel prikkels. Dan bloeit ze snel op tot een vrolijke, grappige en ontspannen hond

 

 

UPDATE 23 Februari

Pippa verblijft nu zo’n 2 maanden bij ons en er is werkelijks niets negatiefs over haar te vertellen. Pippa heeft een heel zachtaardig, beetje verlegen karakter wat haar heel aandoenlijk maakt. Ze vind het spannend om nieuwe dingen te proberen/ ontdekken, maar ze doet dan zichtbaar haar best en geeft niet zomaar op. Ze is wat terughoudend naar vreemde mensen. Maar als ze je eenmaal vertrouwd dan geniet ze volop van een complimentje, een kroel of een lekkernijtje. Ze blijkt ook nog eens ontzettend sportief te zijn; zo gaat ze heel graag mee een eind wandelen, fietsen of hardlopen. Ook een bal kan ze waarderen. Kortom Pip is een hele leuke avontuurlijke, sportieve maar vooral lieve hond! En zeg nu zelf; die ogen . Wat een prachtige, warme blik!! Nog een laatste leuk weetje; Pip heeft ruwe haartjes op de rug. Hoe prachtig is deze hond!

 

Update 20 Mei 2023

Lieve, vrolijke Pippa logeert nu al enkele maanden bij ons en er is nog steeds niets helemaal niets negatiefs over haar te vertellen. Behalve dan misschien dat ze telkens weer je hart steelt met haar prachtige warme blik!

Pippa is nu ook al enkele keren met ons mee op vakantie geweest en ook dan gedraagt ze zich voorbeeldig. Ze gaat rustig in de auto liggen slapen tot je op de plaats van bestemming bent. Tijdens kronkelende, bergafdalingen is ze wel wat wagenziek gebleken maar hier heeft ze in Nederland helemaal geen last van. Ze went tijdens deze vakanties bovenverwachting snel aan een nieuwe omgeving. Ze schikt zich gemakkelijk naar iedere lekker plekje dat je haar geeft. Nieuwe wandelroutes uitproberen vind Pippa helemaal het einde en ze is een dappere avonturier gebleken. Ze steekt zonder twijfel een wiebelende hangbrug of riviertje over. Wat een droomhond!

Lieve Pip wil het ooohh zo graag goed doen voor je en is erg onzeker wanneer ze even niet weet wat de bedoeling is. Je moet dus wat geduld met haar hebben en haar liefdevol laten zien wat je van haar verwacht, dan doet ze het heel graag voor je.

Naar onbekende mensen blijft ze terughoudend, we proberen hier wel wat mee te oefenen maar dit vraagt zeker nog wat tijd. Met onbekende hondjes gaat het steeds beter, hier probeert ze al wat uit te dagen en te spelen.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.