Charles

By Ilse van den Oetelaar, 18 maart 2023

Charles

Naam Charles
Ras Duitse Staande
Geslacht Reu
Geboortedatum 2020
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 55 cm, 25-30 kg

Omschrijving Charles

Charles is in januari 2023 bij Puntanimals gekomen. Toen de vrijwilligers hem zagen brak hun hart van zijn erbarmelijk staat. Charles is een afgedankte jachthond en zijn leven zal niet gemakkelijk zijn geweest. Hij was erg mager met littekens en wonden over zijn hele lichaam. Zijn huid zag er zo slecht uit dat ze dachten dat hij ziek was. Maar na de bloedonderzoeken blijkt hij negatief getest te zijn op leishmania en filaria. Zijn huid is gewoon een gevolg van het gebrek aan zorg en goede voeding.

Charles is verrassend aanhankelijk en lief, diegene die het ras kennen weten dat ze heel erg knuffelig kunnen zijn. De vrijwilligers vertellen dat Charles veel stress ervaart in de shelter waardoor hij soms wat zenuwachtig kan reageren naar andere honden. Op dit moment blijft Charles maar rondjes lopen tussen de andere honden. De vrijwilligers roepen dan ook op of er misschien een gastgezin kan worden gevonden voor hem.

Charles is een energieke hond, we zoeken dus een familie die graag gaat wandelen en met hem aan de slag wil gaan. We weten niet hoe hij met katten is, maar uiteraard is Charles een jachthond. Hij zal nog veel begeleiding moeten krijgen en met rust en positieve aandacht zich verder ontwikkelen tot een hond in balans.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.