Charles

By Ilse van den Oetelaar, 19 mei 2023

 

 CHARLES IS GEADOPTEERD!!

Naam Charles
Ras Duitse Staande
Geslacht Reu
Geboortedatum 16-10-2017
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 55 cm, 25-30 kg

Omschrijving Charles

Allerliefste knuffelkont is op zoek naar een sportieve liefhebber van Duitse staande honden. Zijn gastgezin wist niet dat een hond zoo lief kon zijn!
Van misbruikte jachthond naar huishond is een enorme overgang, maar hij past zich goed aan. Hij is altijd vrolijk (naar iedereen), speels, blaft niet, komt altijd als je hem roept en luistert ook als hij iets niet mag doen (paardepoep zoeken op de mesthoop bijvoorbeeld). Het liefste ligt hij ‘s avonds naast je op de bank, heerlijk! En hij is zelfs al zo braaf dat je gewoon je eten rustig kan opeten, terwijl hij naast je ligt. Verder loopt hij graag op het erf rond en blijft nu netjes binnen de omheining. Buiten wandelen vindt hij fantastisch, zoveel te zien en te ruiken! En als na 10 minuten het grote enthousiasme eraf is, loopt hij al stukjes heel netjes naast. Op de terugweg zelfs stukjes met losse riem. Terwijl we dat nog maar een paar keer hebben geoefend. Hij is zo graag bij je, dat hij het nog wat moeilijk vindt om je niet te zien. Maar dat zijn we rustig aan het opbouwen. Je kan nu al een paar uurtjes weg en dan slaapt hij in zijn bench. Hij is totaal niet angstig, van niets!
Charles komt uit het asiel (zuid Spanje) en logeert nu in de Achterhoek op een boerderij. Hier kan hij heerlijk spelen en rondrennen met twee andere honden. Wat ontspanning en een veilig huis verdient elke hond, maar Charles extra. Hij was onder erbarmelijke omstandigheden afgegeven door een jager bij de dierenarts (vel over been en hele slechte vacht) heeft het erg zwaar gehad in het asiel en helaas net voor vertrek nog wat bijtwonden opgelopen en stuk van zijn linker oor kwijtgeraakt. In de overvolle shelter had Charles het moeilijk.
Verder is hij, zoals gebruikelijk in Spanje, gecoupeerd en mist hij één teen aan een voetje. Door zijn voormalige baas (jager) moet hij heel slecht behandeld en verzorgd zijn, dat zie je aan alles van zijn lijfje.
Maar wonderbaarlijk genoeg is hij dol op mensen, hij wil het liefst bij je zijn, geaaid worden, op schoot en lekker naast je op de bank. Hij past zich al goed aan. Hij is totaal niet bang, gaat graag mee op pad, speelt fijn met zijn balletje en andere honden. Zoals een echte staande betaamt is hij hoog in zijn energie, wil hij “pleasen” en luistert goed (hij moet alleen nog onze taal leren). Met paarden is hij perfect, kippen minder en katten weten we niet. Bij voorkeur zoeken we een baasje dat veel thuis is en hem verder kan begeleiden. In huis is hij al zindelijk, heeft geen voernijd en slaapt de gehele nacht rustig door. Auto rijden is geen probleem, zijn gebit is al verzorgd hier in Nederland en hij is negatief getest op “middellandse zee” ziekten. Charles is alleen nog mager en mag wel wat kilo’tjes aankomen, hij weegt nu 20 kilo.
Wij denken zeker dat hij met (oudere) kinderen kan en zal genieten in een goed omheinde tuin of erf. Charles is erg sterk, daarom denken we dat hij beter bij wat oudere kinderen geplaats kan worden. Zijn nieuwe baasjes dienen te snappen dat Charles een vreselijk naar verleden heeft en dat hij daarom tijd, aandacht en geduld nodig heeft. Dan krijg je de liefste hond ervoor terug.
Kom je een keer kennis maken?

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

 

WordPress Image Gallery Plugin