Charles

By Ilse van den Oetelaar, 16 november 2023

 CHARLES IS GEADOPTEERD!!

 CHARLES IS IN NEDERLAND!!

Naam Charles
Ras Duitse Staande
Geslacht Reu
Geboortedatum 16-10-2017
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 55 cm, 25-30 kg

Omschrijving Charles

Allerliefste knuffelkont is op zoek naar een sportieve liefhebber van Duitse staande honden. Charles is vanuit een gastgezin in Nederland geplaatst bij een lief baasje. Helaas blijkt Charles echt niet met de kat in huis te kunnen samenleven. Dus tot groot verdriet van haar, moeten we naar een nieuw huis voor hem zoeken. Want Charles is echt een super lieve hond!

Van misbruikte jachthond naar huishond was een enorme overgang, maar hij paste zich goed aan. Hij is altijd vrolijk (naar iedereen), speels, blaft niet, komt altijd als je hem roept en luistert ook als hij iets niet mag doen (paardepoep zoeken op de mesthoop bijvoorbeeld). Het liefste ligt hij ‘s avonds naast je op de bank, heerlijk! En hij is zelfs al zo braaf dat je gewoon je eten rustig kan opeten, terwijl hij naast je ligt. Verder loopt hij graag in de tuin of op het erf rond en blijft hij netjes binnen de omheining. Buiten wandelen vindt hij fantastisch, zoveel te zien en te ruiken! En als na 10 minuten het grote enthousiasme eraf is, loopt hij heel netjes naast. Binnen is Charlie een rustige hond die het liefst bij je op schoot ligt. Knuffelen vindt hij heerlijk! Buiten staat Charlie aan en ziet ie alles en vindt alles ook erg interessant. Hij luistert steeds beter, ook als hij los mag lopen. Dit heeft nog wel wat aandacht nodig maar Charlie is een hond die snel leert en wil pleasen.

Bij het gastgezin kon hij al een paar uurtjes alleen zijn en dan sliep hij in zijn bench. Hij is totaal niet angstig, van niets! Bij zijn huidige baas vindt hij alleen zijn nog lastig. Zij heeft hier intensief aan gewerkt. Hij gaat hierin vooruit, maar hier zal wel verder aandacht voor moeten zijn.
Charles komt uit het asiel (zuid Spanje). Wat ontspanning en een veilig huis verdient elke hond, maar Charles extra. Hij was onder erbarmelijke omstandigheden afgegeven door een jager bij de dierenarts (vel over been en hele slechte vacht) heeft het erg zwaar gehad in het asiel en helaas net voor vertrek nog wat bijtwonden opgelopen en stuk van zijn linker oor kwijtgeraakt. In de overvolle shelter had Charles het moeilijk.

Met paarden is hij perfect, kippen minder en katten dus helaas niet. Bij voorkeur zoeken we een baasje dat veel thuis is en hem verder kan begeleiden. In huis is hij zindelijk, heeft geen voernijd en slaapt de gehele nacht rustig door. Auto rijden is geen probleem, zijn gebit is al verzorgd hier in Nederland en hij is negatief getest op “middellandse zee” ziekten.
Wij denken zeker dat hij met (oudere) kinderen kan en zal genieten in een goed omheinde tuin of erf. Charles is erg sterk, daarom denken we dat hij beter bij wat oudere kinderen geplaats kan worden. Zijn nieuwe baasjes dienen te snappen dat Charles een vreselijk naar verleden heeft en dat hij daarom tijd, aandacht en geduld nodig heeft. Dan krijg je de liefste hond ervoor terug.
Kom je een keer kennis maken?

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.