Bolita

By Ilse van den Oetelaar, 7 maart 2023

BOLITA IS GEADOPTEERD!!

 

 

Bolita is een gevonden Mastin-pup met een bijzondere afwijking

Naam Bolita
Ras Mastin (mix?)
Geslacht Reu
Geboortedatum 8-12-2022
Gezondheid Zie tekst!
Gewicht/schofthoogte in de groei

Omschrijving Bolita

Bolita is een van de 8 pups die gevonden werden, zonder moeder, op en afgelegen plek.

Twee reutjes, Bolita en Peque bleken een aangeboren, genetische afwijking te hebben waardoor ze een hele korte ruggengraat hebben, het zgn. Kort-ruggegraat-sydroom. Deze hondjes zijn daardoor veel kleiner dan hun broertjes en zusjes.

Ze zijn door dekdierenarts onderzocht en worden ook goed gevolgd en het blijkt dat ze zich normaal ontwikkelen. Het zijn blije, vrolijke pups.

Voor Peque hebben we een adoptant gevonden. De adoptie van Bolita ging helaas niet door en dus zoeken we voor dit allerkleinste hondje uit het nest een adoptiegezin. Bolita is een dapper hondje en lijkt zich totaal niet belemmerd te voelen door zijn bijzondere afwijking.

Natuurlijk weten we niet wat deze afwijking op termijn gaat betekenen voor Bolita maar de verwachting is dat hij een normaal leven kan leiden en complicaties hoeven niet op te treden.

We weten ook niet hoe groot Bolita zal worden. Hij is nu veel kleiner dan zijn broertjes en zusjes, en ook kleiner dan Peque.

Update 22 April 2023

Bolita is bijna 5 maanden en ontwikkelt zich prima. Hij kan met zijn handicap prima uit de benen, is vrolijk en speelt graag. Er zijn röntgenfoto’s beschikbaar waarop precies te zien is wat zijn afwijking is. Er zijn voorbeelden bekend van andere honden die met deze handicap een gelukkig leven kunnen lijden en dat gunnen we Bolita ook

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.