Zazu

By Ilse van den Oetelaar, 20 maart 2021

ZAZU IS GEADOPTEERD!!

 

Naam Zazu
Ras mix, mogelijk boldercollie
Geslacht Reu
Geboortedatum mei/ juni 2020
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte Ongeveer 16 kg, 40 cm

Omschrijving Zazu

Zazu werd gevonden in een veld.

Deze jonge hond verbleef tot 20 maart in de shelter van Puntanimals. Hij werd gevonden in een veld, waar hij eerst een tijdje te eten kreeg voordat hij kon worden gevangen. Hij was toen nog erg bang. Zazu is waarschijnlijk een mix border collie, en over zijn achtergrond is helaas weinig bekend. Nu zit hij tussen de andere honden in de shelter en dit gaat prima. De vrijwilligers geven aan dat het een hele fijne hond is, maar nog wel vrij verlegen en afwachtend. Op de filmpjes is te zien dat hij het fijn vindt om te wandelen en al lekker aan het snuffelen is.
Zazu is nog jong, dit betekent dat hij nog veel kan en moet leren. Wij zoeken daarom een baasje voor hem die de tijd, het geduld en de rust heeft om hem te gaan begeleiden zodat hij uit kan groeien tot een fantastische volwassen hond. Een huis waar hij de eerste periode uit zijn leven achter zich kan laten. Hoe hij op katten reageert weten we niet, dit kan getest worden.

UPDATE 21-3:

Zazu is 20-3 aangekomen in Nederland en meegegaan naar zijn opvanggezin. De kennismaking met de andere aanwezig honden verliep heel goed. Zazu liet zich goed in bad doen en zoals we al wisten: het is een schoonheid.

Zazu heeft prachtige ogen!

Zazu blijkt de eerste dag, behoorlijk angstig. Vooral voor de man in huis en kan zelfs plassen uit angst bij het aanlijnen. Natuurlijk gaat het opvanggezin hem alle ruimte geven om het vertrouwen in mensen te herstellen.

UPDATE 4-4:

In huis gaat het heel goed met Zazu! Inmiddels is dit een vertrouwde omgeving geworden en zien we een energieke vrolijke jonge hond. Hij trekt zich op aan de andere honden in huis en kan goed met de kat.

In nieuwe situaties, zoals buiten of als hij ergens mee naar toe gaat, zien we de onzekerheid weer terug komen. Zazu wil dan het liefst weg en wordt angstig.

Het is een goudeerlijke hond die in de bloei van zijn leven staat. Met veel rust, een stabiele omgeving en (positieve) aandacht zal hij uitgroeien tot een vrolijke volwassen hond.

 

We zoeken een adoptant die ervaring heeft met onzekere honden, die zelf één of meerdere stabiele honden heeft waar Zazu steun bij kan zoeken en van kan leren. Een rustige plaats, dus geen kleine kinderen. Hij kan bij katten geplaatst worden.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.