Zazu

By Ilse van den Oetelaar, 1 april 2023

Zazu is geadopteerd!!

 

Naam Zazu
Ras mix, mogelijk boldercollie
Geslacht Reu
Geboortedatum 21-4-2020
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte Ongeveer 16 kg, 40 cm

Omschrijving april 2023:

Zazu is een mix waterhond, energiek en gek op balletjes, stokjes, water en vooral de zee!
Helaas is zijn huidige eigenaar gescheiden en dit betekent dat hij niet meer gezellig mee naar het werk kan . Voor Zazu betekent dit dat hij nu hele dagen alleen zit en dat vindt hij niet leuk. Tot groot verdriet van de eigenaar gaan we daarom over tot herplaatsing.

Zazu luistert ontzettend goed, en komt gelijk op commando. Zazu is geen allemansvriend. Het duurt even voordat hij met jou de beste maatjes gaat worden, maar eenmaal gewend, doet hij alles voor je!
Zazu is een hondje met een kleine gebruiksaanwijzing.
Als hij vreemde mensen ziet kan Zazu het best even ruiken en snuffelen op zijn tempo, de visite moet hem dus gewoon even negeren. Daarna gaat het helemaal goed, willen mensen hem gelijk gaan aaien, dan kan het zijn dat hij gaat grommen (bijten heeft Zazu nog nooit gedaan).
Hij kan nadat hij helemaal gewend is best een paar uurtjes alleen zijn, alleen als er mensen voorbij komen is hij erg waaks en blaft hij, daar dient wel rekening mee gehouden te worden.
Met andere honden gaat het over het algemeen wel goed.
Hij woont op dit moment bij een andere hond, dat gaat goed, evenals met andere honden die hij kent.
Met vreemde honden zoals in het bos is het belangrijk wat afleiding te geven aan Zazu, zoals een bal of een stok. Hij vindt het spannend als er een vreemde hond op hem afkomt en hij gaat dan grommen. Hij heeft ook hier nooit gebeten. Als hij de afleiding heeft gaat het prima. .
Het beste kan Zazu in een gezin komen met wat oudere kinderen, of helemaal geen kinderen, iemand die veel thuis is, en hem opnieuw een liefdevol plekje kan geven.

 

 

 

 

Omschrijving Zazu  (april 2021)

Zazu werd gevonden in een veld.

Deze jonge hond verbleef tot 20 maart in de shelter van Puntanimals. Hij werd gevonden in een veld, waar hij eerst een tijdje te eten kreeg voordat hij kon worden gevangen. Hij was toen nog erg bang. Zazu is waarschijnlijk een mix border collie, en over zijn achtergrond is helaas weinig bekend. Nu zit hij tussen de andere honden in de shelter en dit gaat prima. De vrijwilligers geven aan dat het een hele fijne hond is, maar nog wel vrij verlegen en afwachtend. Op de filmpjes is te zien dat hij het fijn vindt om te wandelen en al lekker aan het snuffelen is.
Zazu is nog jong, dit betekent dat hij nog veel kan en moet leren. Wij zoeken daarom een baasje voor hem die de tijd, het geduld en de rust heeft om hem te gaan begeleiden zodat hij uit kan groeien tot een fantastische volwassen hond. Een huis waar hij de eerste periode uit zijn leven achter zich kan laten. Hoe hij op katten reageert weten we niet, dit kan getest worden.

UPDATE 21-3:

Zazu is 20-3 aangekomen in Nederland en meegegaan naar zijn opvanggezin. De kennismaking met de andere aanwezig honden verliep heel goed. Zazu liet zich goed in bad doen en zoals we al wisten: het is een schoonheid.

Zazu heeft prachtige ogen!

Zazu blijkt de eerste dag, behoorlijk angstig. Vooral voor de man in huis en kan zelfs plassen uit angst bij het aanlijnen. Natuurlijk gaat het opvanggezin hem alle ruimte geven om het vertrouwen in mensen te herstellen.

UPDATE 4-4:

In huis gaat het heel goed met Zazu! Inmiddels is dit een vertrouwde omgeving geworden en zien we een energieke vrolijke jonge hond. Hij trekt zich op aan de andere honden in huis en kan goed met de kat.

In nieuwe situaties, zoals buiten of als hij ergens mee naar toe gaat, zien we de onzekerheid weer terug komen. Zazu wil dan het liefst weg en wordt angstig.

Het is een goudeerlijke hond die in de bloei van zijn leven staat. Met veel rust, een stabiele omgeving en (positieve) aandacht zal hij uitgroeien tot een vrolijke volwassen hond.

UPDATE 16-4: Zazu is geadopteerd!!)

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

 

 

Wordpress Gallery Plugin Free