Nieuwsbrief N° 75, april 2023

By Ilse van den Oetelaar, 22 april 2023

Wat later dan anders, maar hier is ie dan toch, de nieuwsbrief van April

  • Zoals altijd eerst een overzicht van de adopties. Ook dit keer weer een mooie mix van jong en oud, klein en groot, rashond en mixhond. Valentina is een wat ouder dametje dat inmiddels bij haar adoptante woont. Pixel was onze benjamin van het afgelopen transport en dit kleine hartendiefje is helemaal thuis nu. De leuke ruwharige teckel Loki hoefde gelukkig ook niet lang te wachten op een adoptie-gezin. Dat geldt ook voor kleine Polly. Ook zij is nu gelukkig bij haar adoptante. Savannah, een wat oudere galgo kon ook de shelter verlaten. Tai, de komische Podenco Maneto, geniet nu ook elke dag van het leven. Colin heeft heel lang moeten wachten in een betaalde shelter alvorens hij kon afreizen. Voor Colin was het een grote verandering en hij en zijn adoptanten zijn nog vol op bezig om elkaar te leren kennen. Batman verbleef maar heel kort in het opvanggezin van Suzanne, want deze knappe Labrador werd al snel opgemerkt en hij is inmiddels verhuisd. Waterhond-pup Bimbo moet in Spanje nog even wachten op zijn vertrek. En de oudere podenco Niger zal ook in mei de shelter voorgoed verlaten. Minder geluk voor Flow: er was geen klik met de honden uit het adoptiegezin. De andere honden waren niet opgewassen tegen zijn energie en daarom wordt er nu gezocht naar een ander gezin. Er lopen op dit moment veel adoptie-procedures voor honden doe nog in Spanje zijn. hopelijk binnenkort dus nog meer goed nieuws!
  • 15 April was het zover: De jaarlijkse Hobodogs-wandeling! Er waren zo’n 95 adoptanten gekomen met ongeveer 70 honden. Het weerzien met de honden was  voor de Spaanse vrijwilligers Mayte en Mari Camen van Puntanimals, die speciaal naar Nederland gekomen waren, heel bijzonder. De wandeling was georganiseerd door twee adoptanten, Peter en Fleur. Dank je wel! En Nel van Wjngaarden was zo lief om foto’s te komen maken van de wandeling. Haar foto’s vindt je op: HIER . Bedankt Nel!
  • Verder verblijven er verschillende honden in opvanggezinnen waar wij nog een adoptie-gezin voor zoeken.  Allereerst Banzai, een lieve podenco van 6 jaar oud. Hij wacht al meer dan een jaar in zijn opvanggezin! Tony is een prachtige kwajongen, een galgo-podencomix. Hij wil zo graag een forever! Pitahaya, een zachte galgo van 2 jaar oud wacht ook al een paar maanden. Emi, een waterhond van 9 jaar oud, heel aanhankelijk is klaar voor adoptie. Nog een geweldige galgo die op haar nieuwe thuis wacht: Loewe, 4 jaar oud. Loewe is de twintigste hond die Mieke en Paul opvangen!. Lieve Adhara is een paar jaar oud, nu 6 jaar en ook zij wil graag een eigen plek. De prachtige mix-hond Zazu kan door omstandigheden niet bij haar adoptant blijven dus voor hem zoeken we ook een eigen plek. En wat bedenken van Javito, een Jack-Russel van 8 jaar oud die heel lang in het dodingstation zat. Special Case Selva wacht al jaren bij haar geweldige opvanggezin. Alleen een heel bijzonder iemand zal haar kunnen adopteren. En binnenkort komen er nog meer honden in opvang (van sommige zijn we nog in afwachting van de uitslagen van het bloedonderzoek): Nudos, Obi, Yako, Zhorin en Bolita.

Tony