Nieuwsbrief N° 63, april 2022

By Ilse van den Oetelaar, 15 april 2022

In deze nieuwsbrief natuurlijk aandacht voor de adopties van de afgelopen maand. Ook staan we stil bij de honden in opvang en kijken we terug op de jubileumwandeling.

  • Voor veel honden vonden we een adoptiegezin. Gloria mocht haar opvangadres verlaten en heeft inmiddels helemaal haar draai gevonden in haar adoptiegezin. Duitse staande Runner mag ook binnenkort afreizen naar zijn forever home in België. Amber, een prachtige jonge Mastin-mix komt over een paar weekjes  naar Nederland. Heel blij zijn we voor Leo, want ondanks zijn positieve leishmania test is hij erg welkom. Er wordt halsreikend uitgekeken naar bodeguero Yako. De Spaande vrijwilligers zijn heel blij dat Anika geadopteerd is want ze vreesden dat dit hondje zou moeten opgroeien in de shelter. Peggy, dochter van Maddie, zal binnenkort verhuizen naar België. Rulo, het lieve aanhankelijke hondje met zijn bijzondere lichte ogen kan ook gaan aftellen. De jonge herder Sebas heeft geluk, hij mag zijn intrek gaan nemen bij een andere Hobodog, Manchi (nu Moby). Ook de leuke ruwharige podenco Niko zal snel naar Nederland komen. En dan tenslotte: Dora is geadopteerd, ze mag in haar opvanggezin blijven. Na alle pech in haar leven, heeft ze eindelijk het geluk gevonden!
  • Voor twee hondjes (Dulce en Ismael) moesten wij al snel na hun intrek in hun adoptiegezinnen op zoek naar een andere plek. Beide hondjes zijn nog pups en door persoonlijke omstandigheden van de adoptanten konden ze niet de begeleiding krijgen die ze nodig hadden. Gelukkig vonden we snel 2 opvangplekken. Dulce paste zo perfect in het opvanggezin van Claudia dat men besloot dat ze mocht blijven. Ismael, nu Sam, verbleef korte tijd in het opvanggezin van Nele en zal weldra verhuizen naar zijn adoptiegezin.
  • Vandaag opnieuw aandacht voor de honden die al in Nederland en België zijn. Sinds kort kunt u ze terugvinden op een speciale pagina van de website en in een album op FB. Momenteel vind u daar de kleine Podenco’s Ed, Banzai en Mr. Bean. Alle drie deze hondjes waren aanvankelijk erg terughoudend maar inmiddels hebben ze goede stappen gezet en zijn ze klaar voor adoptie.  Ook Selva staat erbij, ze wacht al heel lang op een adoptiegezin. Voor haar zoeken we echt de bekende naald in de hooiberg. Ook vindt u er de prachtige Misty. Lees haar zeer bijzondere verhaal! Voor Suma zoeken we ook langere tijd een geschikt adoptieadres. Suma is een heel lief en aanhankelijk hondje, maar helaas klikt het niet met het andere hondje in het huidige adoptiegezin. Suma zou ook als single hond geplaatst kunnen worden. En binnenkort komen er nog een paar honden in opvang. De gelukkigen zijn de galgo’s Andrea, Winter en Othello. Ook de kleine en grappige Cortadillo komt binnenkort in opvang.
  • Speciale aandacht voor Misty. Misty is geen Spaanse hond maar een Bulgaarse schone! Ze heeft een heel bijzondere voorgeschiedenis waarbij ze na ontsnapping negen maanden gezworven heeft! Ze verblijft nu in het opvanggezin van Jannette en we kunnen alleen maar met verbazing kijken naar hoe snel Misty zich heeft aangepast en hoe ze eindelijk kan genieten van een onbezorgd leven. Misty is klaar voor adoptie!
  • Helaas moeten we melden dat Curro, het oude hondje dat enige maanden geleden aankwam in zijn opvanggezin, is overleden. Curro heeft de allerlaatste periode van zijn leven kunnen genieten van de warmte en liefde van de lieve mensen om hem heen.
  • 2 April was de dag van de jubileumwandeling. We waren erg blij dat Mayte en Mari Carmen van Puntanimals daarbij aanwezig konden zijn. Hoewel de  herfstachtig weer voorspeld was, hebben we toch kunnen genieten van een droge en soms zelfs een beetje zonnige dag.  Het was geweldig om zo veel  hondjes en hun adoptanten, te zien. De honden konden in het losloopgebied heerlijk hun gang gaan. Na afloop werd er een lunch geserveerd en hielden we een loterij waarbij we een mooi bedrag hebben kunnen ophalen! Hartelijk dank allemaal.  Op onze Fb-pagina Adopted Hobodogs vindt u een album met meer dan 300 foto’s.