Winter

By Ilse van den Oetelaar, 4 juni 2022

WINTER IS GEADOPTEERD!!!!

Winter is in Nederland!

Winter verblijft al 2 jaar in de shelter, hij moet een vreselijke voorgeschiedenis hebben

Naam Winter
Ras Galgo español
Geslacht Reu
Geboortedatum 18-08-2017
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen
Gewicht/schofthoogte Grote reu (schatting 70 cm)

Omschrijving Winter

Winter werd gezien op straat waar hij rondliep met een heel strak touw om zijn nek. Hij liet zich niet zomaar meenemen en het duurde dan ook lange tijd voordat ze hem konden redden.

In de shelter werd hij bevrijd van het touw en daar bleek dat dit touw inmiddels  flinke wonden had achtergelaten.

Deze wonden zijn vrij snel goed genezen maar de geestelijke wonden waren groter. Winter was in het begin nog erg bang maar met de goede begeleiding van de vrijwilligers gaat het nu al wat beter met hem. Hij is nog altijd niet haantje-de-voorste. Vreemde mensen vertrouwt hij niet en dan trekt hij zich terug. Vooral bij mannen was  hij erg op zijn hoede, maar momenteel kan een mannelijke vrijwilliger hem mee naar buiten nemen voor een wandeling. Het heeft lange tijd geduurd voordat hij zich liet aanhalen en de halsband om doen. Als hij losloopt (bv in een tuin) laat hij zich niet zomaar weer vangen. Maar hij begint wel meer steeds meer te genieten van de aandacht en strelingen van de vrijwilligers.

Het is duidelijk dat arme Winter veel geleden heeft in het verleden en dat hij zijn wantrouwen niet zomaar laat varen. Maar elke dag zet hij weer een stapje vooruit.

 

Met de andere honden maakt hij geen problemen.

Winter is een grote galgo met een blik in zijn ogen die je raakt…

UPDATE 24 April 2022:

Winter is gisteren aangekomen in Nederland. Uiteraard is hij nog moe van de reis en alle nieuwe indrukken, maar je voelt in alles: Winter heeft een gouden hart. Hoe spannend hij het allemaal ook vindt… hij probeert ontzettend zijn best te doen.

UPDATE 6 Mei 2022:

Winter gaat met sprongen vooruit. Hij vindt het soms moeilijk om zijn wantrouwen te laten varen, maar doordat zijn wil naar genegenheid het wint van zijn wantrouwen, komt hij steeds vaker zijn knuffel- en aai-momenten innen. Winter wordt steeds blijer en speelt en huppelt steeds vaker.
Hij is super netjes in huis en ook al helemaal zindelijk.
Hij loopt ontzettend fijn aan de riem, trekt absoluut niet en blijft keurig naast je lopen.
Winter is ontzettend sociaal naar alle honden. Aan de honden in het opvang gezin heeft Winter veel steun en het beste kan Winter geplaatst worden bij andere hond(en).
Winter heeft meer met vrouwen, maar gezien zijn achtergrond is dat niet vreemd.

Winter gaat heel graag mee wandelen, staat dan meteen bij de deur klaar om aangelijnd te worden. Ook vindt hij het fantastisch om mee te gaan in de auto.

Winter is al mee geweest naar het strand en loopt ook graag door het water.

Winter is een fantastische huiselijke vriend, die je bijna niet opmerkt in huis. Hij blaft niet, is netjes en sociaal, heel erg vriendelijk en ontzettend trouw. Aan Winter heb je een gouden vriend, zijn karakter is meer dan fantastisch.

Update 9 Mei:

Winter komt steeds meer los en is durft zijn angsten steeds beter te laten vallen. Hij kan ook ontzettend blij zijn en heeft dan opeens ” de gekke 5 minuten” die soms ook wel wat langer duren.

Nu hij is aangesterkt en meer durft te ontspannen komt ook zijn behoefte om te rennen en te bewegen naar voren

Update 5 juni:

Winter maakt stappen, en geniet elke dag van het spelen met de andere honden. Hij vindt het geweldig om te rennen en daarom gunnen we hem een adoptiegezin waar er een goed omheind losloopgebied in de buurt is waar hij helemaal uit zijn bol kan gaan.

Winter is erg gericht op de vrouw des huizes. Van vreemde mensen moet hij niet veel hebben, en probeert ze buiten ook te ontwijken, vooral van mannen moet hij niet veel hebben. Tegen onbekende maneen kan hij binnen ook blaffen.  De man des huizes begint hij langzaamaan te vertrouwen, vooral omdat hij merkt dat de vrouw aangeeft dat het ok is.

Omdat hij kinderen soms wat  eng vindt kan hij beter niet bij kinderen geplaatst worden. Hij weet dan dan gewoonweg niet wat er van hem verwacht wordt.

Winter is een grote schat maar je moet wel voor ogen houden waar hij vanaf komt, ook al zie je zijn rugzakje steeds minder.

Ervaring met honden is daarom belangrijk.

Winter is helaas nog altijd positief getest op leishmania en hoewel zijn bloedbeeld niet erg verontrustend is en hij fit oogt, is de titer in het bloed toch verhoogd en daarom wordt hij nu weer behandeld met medicatie. die verdraagt hij goed en we hopen dat hij binnenkort weer stabiel is en de leishmania in ” rust-toestand ” is.

Update 8 augustus

We staan nog steeds te kijken van de stappen die Winter maakt. Nu hij de vrouw des huizes steeds meer vertrouwt en zij hem laat zien dat veel situaties niet angstig zijn, durft hij steeds meer. Hij gaat nu honden soms  zelf uitdagen om te spelen, hij laat tijdens de wandeling mensen dichterbij komen en de heer des huizes kan hem nu soms ook aaien. Winter gaat dus nog steeds vooruit en we zijn er van overtuigd dat hij nog veel meer stappen gaat zetten.

Winter is een lieve,  eerlijke en trouwe  hond die heel veel heeft meegemaakt in zijn leven en die trauma’s schudt hij niet zomaar even van zich af. Maar met de juiste begeleiding gaat het hem steeds beter lukken.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.


(Winter in juni 2021)