Ed

By Ilse van den Oetelaar, 5 april 2022

ED IS GEADOPTEERD!

 

 

Naam Ed
Ras Podenco
Geslacht Reu
Geboortedatum 2017
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte volgt

Omschrijving Ed

Dit grappige en zelfverzekerde clowntje is Ed! Hij is nu aan aantal maanden in opvang en is klaar voor adoptie. Het is maar een klein ventje met zijn 35 cm en zijn 10 kilo.
Hij leeft op dit moment met meerdere honden samen en dat vindt hij heel fijn. Af en toe zoekt hij daar nog de steun bij. Hij heeft in het begin nog wat tijd nodig om je te vertrouwen, maar als hij je kent is het een heerlijk kereltje. We zoeken voor hem een forever home waar hij lekker zichzelf kan zijn. Waar hij kan rondrennen in de tuin en kan spelen met een andere hond. Overigens rent hij dan vrolijk mee met de roedel. Hij speelt niet echt met de andere honden. Hij speelt vooral alleen met zijn knuffels. Die sleept hij de hele dag mee. Hij kan zowel bij reutjes als bij teefjes geplaatst worde. Hij reageert vooral goed op wat grotere honden.
Hij is actief en soms kan hij ook blaffen, maar s’avonds ligt hij graag rustig te chillen op de bank.
Hij kan inmiddels ook al enkele uren alleen zijn en dit kan verder opgebouwd worden.
Hij wandelt al fijn mee aan de lijn, soms is hij nog wat onzeker.
Ed vindt het heel fijn om speelgoedjes te verzamelen en heeft geregeld een dol uurtje dat hij moet kunnen rennen. Hij heeft wel jachtinstinct dus een goed afgesloten tuin is een must. Hij is keurig zindelijk en geeft keurig aan als hij naar buiten moet. Ed zou ook met kinderen kunnen samenleven, mits dit goed wordt begeleid en de kinderen zijn grenzen respecteren.
Ed kan niet met katten of andere kleine huisdieren, hier heeft hij net teveel jachtinstinct voor.
Natuurlijk heeft Ed in het begin tijd nodig om te wennen aan aandacht en aanraking van nieuwe mensen, maar hij bloeit heel snel open. Het is een heel nieuwsgierig manneke dat erg op voedsel is gericht, dus in de toekomst is hij makkelijk te trainen met snoepjes.

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.