Othello

By Ilse van den Oetelaar, 7 augustus 2021

OTHELLO IS GEADOPTEERD!!

 

Othello is  in Nederland!

 

Othello is een bescheiden, wat afwachtende galgo van ongeveer 5-6 jaar oud

Naam Othello
Ras Galgo
Geslacht Reu
Geboortedatum 01-09-2019
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte normale galgo maat

Omschrijving Othello

Othello is waarschijnlijk ook een slachtoffer van het aflopen van het jachtseizoen want hij werd verlaten in het voorjaar. Gelukkig kon hij bij Puntanimals terecht. Daar bekijkt hij alles een beetje van een afstandje. niet bepaald een Haantje-de-voorste. In het begin wilde hij zich ook niet laten aaien, maar nu begint hij echt te genieten van aanraking. De vrijwilligers zijn hem gaan aaien als hij toevallig langs liep en ze hebben hem veel snoepjes gegeven en daarom is hij nu al veel minder op zijn hoede.

Het is duidelijk dat de mooie Othello het vertrouwen in de mensheid ooit is kwijtgeraakt maar gelukkig begint hij het nu weer te hervinden.

We denken dat Othello veel steun zou kunnen ervaren van een andere, stabiele, hond in een adoptiegezin.

 

Update oktober 2021:

We hebben Othello ontmoet tijdens ons bezoek aan de shelter. In de shelter is het heel druk en dan lukt het Othello heel goed om ” onzichtbaar te worden. Het viel ons op dat hij wel nieuwsgierig is maar echt even van een afstandje de kat uit de boom kijkt. Hij vond het eng om door ons, onbekenden, geaaid te worden, maar liet het uiteindelijk wel toe. Voor de vrijwilligers was aanraking veel gemakkelijker.

Othello is een hond die helemaal kan opbloeien als hij eenmaal in een huiselijk omgeving woont. Met veel liefde en geduld

 

Update November 2021:

een van onze adoptanten heeft Othello in Spanje ontmoet  en mee naar buiten genomen en ze schrijft:  Othello  is wat onzeker, rustig en  vriendelijk. Hij is een  kat-uit-de-boom kijk-type. Hij heeft een beetje gespannen rug  maar massage leek hij fijn te vinden, hij is  lief voor andere honden,  heeft geen interesse in katten en is wat bangig voor harde verkeersgeluiden.

Update 24-4-2022:

Othello is gisteren aangekomen in Nederland. Wat een bescheiden hondje is het! En ook in omvang is hij heel bescheiden want Othello is een fijn gebouwd, kleine reu.

Othello is nu, begrijpelijk, nog enorm onder de indruk van alles wat er de afgelopen 48 uur gebeurd is, maar hij doet ontzettend zijn best! Wat een lieverd!!

Update 2-5-2022:

Wat kunnen we je vertellen over Othello?
Deze prachtige kleine zwarte verschijning met witte sokjes doet zo ontzettend zijn best. Na een korte periode is hij helemaal open gebloeid en is hij ontzettend speels en lief. Hij is goed met alle honden, klein of groot en hij speelt erg graag met onze andere reu. Ook kan hij prima zelf spelen en trekt hij het liefst de gehele speelgoed bak leeg. Aan de lijn loopt hij goed mee, hij kan soms wat angstig reageren op onverwachte geluiden, soms van fietsers of honden die ineens hard gaan blaffen. Dit gaat steeds beter en ik verwacht ook dat dat uiteindelijk helemaal verdwijnt.
Othello kan wat terughoudend en angstig zijn bij het ontmoeten van vreemde mensen. Ook hier merken we ondanks dat hij echt al flink open gebloeid is, hij soms nog wat bang van ons is. Hij vind het ook het prettigste als je door je hurken gaat als je hem benaderd. Maar ook hierbij geld, met liefde en geduld verwacht ik echt dat dat steeds minder wordt en hopelijk zelfs helemaal verdwijnt.
Othello is dus lief, speels. grappig, goed met kinderen en honden en hij is goed te corrigeren! Hij houd zoals elke galgo betaamt, ook erg van luieren. Hij is zindelijk en doet het ontzettend goed in de auto.
We weten zeker, als je besluit hem te adopteren je er een vriend voor het leven bij zult hebben. Die je zo verschrikkelijk enthousiast begroet als je in de ochtend beneden komt!
Een hondenmaatje is wel echt een must voor deze jongen, hij trekt zichzelf namelijk ook erg op aan de anderen. Als je verliefd bent na het lezen van de tekst en het zien van de foto’s en filmpjes, kom dan vooral kennis maken!

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.