Cortadillo

By Ilse van den Oetelaar, 2 maart 2022

 CORTADILLO IS GEADOPTEERD!!!!

Cortadillo zat een een kort touw vastgebonden…

Naam Cortadillo
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum 1-1- 2020
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 11 kg, 35 cm

Omschrijving Cortadillo

De politie trof 9 hondjes aan die in zeer slechte omstandigheden gehouden werden. 4 van hen werden afgegeven bij de shelter van Puntanimals (allemaal op de site): Soboa, Gallitita, Donete en Cortadillo

 

Update 24-4:

Cortadillo is aangekomen in zijn opvanggezin. Hij maakt een vriendelijke en ontspannen indruk

 

Update 6 Mei:

Cortadillo is sinds een paar weken in opvang in Belgie. Hij ontwikkelt zich heel goed. Met zijn prachtige bruine ogen ontdekt hij de wereld om hem heen en zijn gastgezin ziet hem elke dag stapjes maken. Cortadillo gaat prima met andere honden en katten om, alhoewel hij grote honden wel spannend vindt. Hij zal echter niet grommen of blaffen. Hij moet nog een beetje leren wat spelen is, hij kan met een balletje rondlopen en niet goed weten wat hij er mee aan moet. Soms gaat hij dan grommen, waardoor de andere huisgenoten schrikken, maar hier bedoelt hij niets mee.
Hij gaat gezellig mee in de auto op stap en op bezoek, kan ook al even alleen blijven, hoewel dit wel moet worden opgebouwd. Hij vindt het namelijk niet fijn om alleen te zijn. Gelukkig heeft hij nu wel een ander hondje dat hem gezelschap houdt, waardoor hij nu wel al een aantal uur alleen kan zijn op dit moment.
Cortadillo kan prima bij oudere kinderen worden geplaatst. Hij is soms wat lomp met spelen en springt dan tegen je op. Dus hele kleine kinderen kunnen dan wellicht schrikken.
Hij heeft waarschijnlijk niet in een huis gewoond, want aan huiselijke geluiden moest hij nog wennen. Maar inmiddels kent hij stofzuigers, grasmachines, fietsen, tractoren en bussen. Hij is gewassen in de douche, zijn opvanger mag zijn haartjes kammen, en apart slapen is ook geen enkel probleem!
In huis is hij rustig en blaft bijna nooit, buiten wandelen vindt hij heerlijk. Hij heeft behoefte aan dagelijkse wandelingen. Hij is zindelijk. Zodra er eten in het spel is wordt hij echt enthousiast, met belonen is hem nog veel te leren.

Gezien zijn geschiedenis denken we dat Cortadillo in korte tijd al grote stappen maakt. Hij is in Spanje, samen met enkele andere hondjes, vastgebonden aan een huis gevonden. Nu wordt het tijd dat Cortadillo zijn eigen huisje krijgt waar hij verder uit mag groeien tot een fijn hondje!

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

Zo trof de politie de hondjes aan: