Nieuwsbrief N° 73, februari 2023

By Ilse van den Oetelaar, 16 februari 2023

In deze nieuwsbrief aandacht voor de wandeling 2023 en onze nieuwe donatie-projecten!

  • Zoals altijd beginnen we met de honden die geadopteerd zijn de afgelopen maand. Dit keer weer een lang rijtje. Allereerst Lluvia, zij heeft al lekker haar draai gevonden in het adoptiegezin en is nog altijd gek op kusjes, Rubik veroverde meteen de harten van zijn opvanggezin en mocht blijven. Persival is afgelopen week over gegaan van zijn opvanggezin naar zijn adoptant. Kleine Nesky kan binnenkort gaan afreizen. De mooie jonge Weimaraner Violet mag ook in haar opvanggezin blijven, want ze waren meteen verliefd op haar. Ook goed nieuws voor de ontzettende lieve Nina, zij is inmiddels al in Nederland en voelt zich al thuis in haar adoptiegezin. Vicky, de jonge galgo heeft ook haar plekje gevonden. Lina ging van haar opvanggezin naar een familielid, want na de kennismaking wisten zij het zeker: wij willen Lina!. De prachtige, sterke Rio is ook geadopteerd en daarmee de zoveelste Weimaraner die wij in samenwerking met Care for Weims geplaatst hebben. Onze postbus ontplofte door aanvragen voor Zar en we hebben uit al die aanvragen een adoptant gekozen. Voor Many vonden we snel een adoptiegezin, want deze Maneto kruipt direct in je hart.  Heel goed nieuws voor Mona, ze verblijft nu nog in het opvanggezin maar kan over twee weekje naar haar adoptante en zal dan heel dichtbij haar moeder Diana gaan wonen. We zijn ontzettend benieuwd naar de kennismaking tussen moeder en dochter!

 

  • Doneren is nu veel gemakkelijker! Met onze nieuwe donaties-knop kunt u snel en bedrag overschrijven. Op deze pagina zult u zien dat er ook de mogelijkheid is om te kiezen voor een specifiek doel waarvoor u wilt doneren. We hebben op de website nu 3 donatie-projecten staan:
    1. De geredde honden uit het dodingstation. Stichting HADA heeft noodgedwongen, door tegenwerking  hun goede werk, rechtstreeks vanuit het dodenstation moeten stoppen. Toen ze de sleutel moesten inleveren zijn er veel tranen gevloeid: de wetenschap dat de honden die zij moesten achterlaten nu echt kansloos waren op adoptie. Ze hebben er daarom voor gekozen om een achttal honden mee te nemen en deze in een goede, betaalde opvang (pension) onder te brengen. Onder hen o.a.. Don, Abril, Junior en Nieve. De opvang kost hen 120 euro per hond. Zodra er een hond geadopteerd is, halen ze weer een andere hond uit het dodingstation. Wilt u meehelpen om honden uit het vreselijke dodingstation te halen, doneer dan voor de goede doel. Uw donatie wordt direct, helemaal, over gemaakt naar HADA.
    2. Bouw mee aan de nieuwe shelter! De shelter Puntanimals is al jaren overvol en sinds ongeveer anderhalf jaar hebben zij van de gemeente nu een nieuwe stuk grond toegewezen gekregen waarop zij een nieuwe shelter mogen bouwen. Dit braakliggend stuk ligt buiten de stad en er was werkelijk helemaal niets aanwezig. Geen elektriciteit, geen water. Puntanimals is druk bezig met de bouw van de nieuwe shelter waarin er veel meer (buiten) ruimte zal zijn voor de honden bij hun kennels, grote speelvelden waarop de honden overdag heerlijk kunnen samen zijn. Alle plannen liggen er en er is al veel gerealiseerd, maar er is nog altijd veel geld nodig. Zo moet bijvoorbeeld het hek veiliger gemaakt worden en moeten de buitenruimtes per kennel ook nog gerealiseerd worden. Wij hebben de nieuwe shelter bezocht en hebben gezien hoe geweldig de honden het hier kunnen hebben. Maar er is nog veel werk aan de winkel. U kunt u steentje bijdragen in dit project!
    3. Hulp voor 8 gevonden Mastin-pups. Vrijwilligers van PAM vonden in een afgelegen stal een nest met maar liefst 8 jonge Mastin-pups. Ze waren goed doorvoed dus ze zijn op zoek gegaan naar de moederhond. Veel rondvragen, rondkijken, wachten leverde niks op en dus moesten de pups wel meegenomen worden. Want niks doen is geen optie! Direct grote zorgen: waar laten we ze, wie kan voor ze zorgen, en hoe gaan we al die kosten betalen? En vinden we wel adoptanten anders zitten we straks met 8 grote honden…De zorgen werden nog groter omdat duidelijk was dat twee pups een groeiachterstand/ afwijking hadden. Ze waren veel kleiner (de kleinste slechts 1,1kg) en hadden een korte rug. Dus zijn ze meegenomen naar de dierenarts. Er is onderzoek gedaan, er zijn röntgenfoto’s genomen en daar werd vastgesteld dat ze inderdaad een aangeboren afwijking hebben aan hun rug (zgn korte-rug-syndroom), maar dat hun bloed goed was, alle organen in orde en ze een goede eetlust hadden en bovendien vrolijk en alert.  Naast de “normale” kosten voor de opvang van al deze honden, dus ook de extra kosten voor deze twee kleintjes. Gelukkig hebben zich in Spanje al enkele mensen gemeld voor een pup en er is belangstelling getoond vanuit Groot Britannië voor de twee kleintjes: opvang en mogelijk adoptie! De hondjes kunnen echter pas over 2 maanden reizen en dus is elke donatie welkom. Met uw donatie draagt u bij aan de goede ontwikkeling van deze pups.

  • Hobodogs-wandeling 2023! Op zaterdag 15 april organiseren wij een hondenwandeling voor alle Hobodogs én hun baasjes.Natuurlijk zijn andere honden, vrijwilligers en andere geïnteresseerden, na aanmelding, ook van harte welkom. De vrijwilligers uit Spanje proberen te komen om zo hun honden te ontmoeten!Het verzamelpunt is Restaurant De Kriekeput naast wandelgebied Herperduin: Schaijkseweg 3a in Herpen. We verzamelen hier om 13.30 uur, waarna we om 14.00 uur starten met de wandeling. Het gebied is niet omheind, dus maak zelf een afweging of je hond hier los kan of niet.  AANMELDEN IS NOODZAKELIJK!   Lees hier meer over de wandeling, de kosten en aanmelding