Nieve

By Ilse van den Oetelaar, 7 januari 2023

Nieve kwam in het dodingstation terecht..

Naam Nieve
Ras Mix (podenco)
Geslacht Teefje
Geboortedatum medio 2020
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen, zie tekst
Gewicht/schofthoogte schatting 18-20 kg

Omschrijving Lieve

Lieve Nieve werd in mei 2022 zwervend aangetroffen. Ze was duidelijk doodongelukkig en bang. Ze werd opgepakt en kwam in het dodingstation terecht.

Toen de vrijwilligersorganisatie in het najaar van 2022 gedwongen werden hun inzet voor de honden uit het dodingstation stop te zetten, hebben ze vooreen 8-tal honden een pek gevonden in een particuiere pension. Onder hen Nieve want Nieve was ziek en zou in het dodingstation zeker geen behandeling en aandacht krijgen.

Zij mocht mee naar het pension en daar knapte ze goed op. De vrijwiligers hebben alles maar goede woorden voor Nieve:  ze is grappig, aanhankelijk, nobel, kalm, lief, stabiel en goed met andere honden. Ook voor kinderen is ze lief.

Sinds ze in het pension is, is duidelijk wat een fijne hond ze is.

Nieve is positief op filaria en op leishmania. De behandelingen zijn reeds ingezet. Van filaria zal ze volledig genezen. Leishmania zal nooit helemaal kunnen verdwijnen maar ze heeft geen symptomen en haar organen  werken goed en daarom is de kans groot dat de leishmania ook op een stabiel niveau zal kunnen blijven.

 

ALS NIEVE GEADOPTEERD WORDT HAALT HADA EEN ANDERE HOND UIT HET DODINGSTATION EN PLAATST DIE IN DE BETAALDE OPVANG!

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.