Don

By Ilse van den Oetelaar, 20 december 2023

Don heeft een triest verhaal

Naam Don
Ras Kruising
Geslacht Reu
Geboortedatum 10-1-2014
Gezondheid Zie tekst
Gewicht/schofthoogte 38 kg, 60 cm

Omschrijving Don

Onze Opa Don zoekt iemand met een groot hart die de deuren van zijn huis voor hem openzet om hem zo nog de mooiste jaren van zijn leven te geven.

Don heeft tot nu toe allen maar pech gehad in zijn leven. Don is zo lief als hij groot is. We hebben hem ontmoet in november 2022 en wat een schat is dit!  De vrijwilligers omschrijven hem als de hond met het beste karakter van de hele shelter! Natuurlijk is hij groot, maar des te meer liefde heeft hij te geven. Hij is in 2020 al in het dodingsstation gebracht omdat zijn eigenaar naar de gevangenis moest. 

Helaas bleek hij Leishmania te hebben. De vrijwilligers van Hada hebben hem naar een privé shelter gebracht en hier is hij met succes behandeld. Dit betekent dat hij nu negatieve bloedwaardes heeft van zijn Leishmania.
Don is een grote lieve en rustige knuffelbeer die het met iedereen goed kan vinden. Andere honden, katten, alles vindt Don leuk. Hij wil vooral graag bij je zijn en je voorzien van veel knuffels. 

Wat is er het laatste jaar met hem gebeurd? In Spanje is er een aantal mensen geweest die interesse hadden om Don te adopteren. Helaas trokken die zich steeds weer terug. Don had het moeilijk in de shelter en huilde en blafte veel, puur om de aandacht te krijgen van de vrijwilligers. Een aantal maanden geleden heeft een Duitse stichting hem een prachtige kans geboden. Ze hadden een gastgezin voor hem gevonden. Don verhuisde naar Duitsland. In het gezin was hij heel lief, ook voor de kinderen in het gezin en hij zou een mooie tijd tegemoet gaan. Maar soms leek het alsof hij pijn had. Gecombineerd met het gezin met kinderen waarin Don werd opgevangen bleek dit geen goede combinatie. Don heeft rust en structuur nodig. Hij is erg gebrand op eten en als hij eenmaal in zijn mand ligt wil hij gewoon met rust gelaten worden. Het trieste resultaat van dit uitstapje was dat Don weer terug naar Spanje moest. Er was geen ander gastgezin of adoptant op zo’n korte termijn te vinden.

Op dit moment verblijft Don in een nieuw particulier pension. De Duitse stichting bood aan om enige tijd de kosten van de opvang te betalen. Wij deden een oproep voor een bijdrage in de medicatie en voor een zwembadje voor Don. In de huidige opvang  gaat het heel goed met hem. Het is een grote, lieve oude hond die ontzettend graag bij je is, goed aan de lijn loopt, maar niet tegen drukte of ruwe spelletjes kan. Hij krijgt nu ondersteunende medicatie voor zijn gewrichten (Hyaloral, ongeveer 28 euro per maand) en van pijn is niets meer waargenomen. De vrijwilligers van Hada zijn nu ten einde raad. De Duitse stichting betaald niet meer voor de opvang, Het pension is duur, Hada betaalt nu iedere maand een flink bedrag en dit is bijna niet meer op te brengen.

Don heeft, na al deze pech, mensen nodig die hem gewoon accepteren zoals hij is, geen verwachtingen hebben en hem met rust laten als hij dat nodig heeft. We zoeken voor Don opvang of adoptie! We vragen iedereen mee te helpen om zo een hele mooie grote mand voor Don in Nederland of Belgie te vinden!
Uiteraard kun je ook Don op afstand sponsoren door (maandelijks) te doneren.

Update januari 2024:

Opa Dom wacht nog altijd op een plek. Gelukkig krijgt hij nu wel de verzorging die hij nodig heeft maar veel liever zou hij de betaalde opvang verlaten en een eigen plek krijgen.

(en dan komt er weer en plek vrij voor en andere kansarme hond van HADA)

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.