Abril

By Ilse van den Oetelaar, 7 januari 2023

Abril is een grote pechvogel: zij wacht al heel lang op een adoptiegezin!

Naam Abril
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum 2018
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte vogt

Omschrijving Abril

Abril kwam in april 2021 (!) in het dodingstation terecht, maar nooit meldde zich iemand voor haar. Bezoekers liepen allemaal haar kooi voorbij. Mensen die een leuke gezinshond zochten vonden haar een te stoer uiterlijk hebben, en mensen die een stoere hond zochten, gingen iiever voor een hond met een nóg stoerder uiterlijk en/of vonden Abril te zacht.

Abril was dus echt onzichtbaar. en al die tijd zat ze in een betonnen kooi, te wachten…

De organisatie HADA deed vele oproepen voor haar en benoemde al haar geweldige eigenschappen:  aanhankelijk, speels, actief en een beetje gek omdat ze soms denkt dat ze nog een puppy is…

Na een jaar was er nog steeds niemand voor Abril en de vrijwilligers zagen het somber is: zou Abril ooit nog wegkomen uit het dodingstation.

In juli 2022 werd ze gesteriliseerd, maar er traden complicaties op en daarom was het verblijf in het dodingstation niet gezond voor haar. De vrijwilligers namen haar mee en plaatste haar in een betaalde opvang zodat ze daar goed kon herstellen. Daar bleek dat ze nog altijd een blije meid kan zijn en gek op spelen. Ze heeft moeite met dominante honden. Abril kan het beste als single hond geplaatst worden want ze is zeer mens-gericht en heeft zeker geen andere honden nodig om gelukkig te zijn.

Abril is sterk en dus niet voor iedereen geschikt.

ALS ABRIL GEADOPTEERD WORDT HAALT HADA EEN ANDERE HOND UIT HET DODINGSTATION EN PLAATST DIE IN DE BETAALDE OPVANG>

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.