Nieuwsbrief N° 15, april 2018

By Ilse van den Oetelaar, 14 april 2018

Weer tijd voor de nieuwsbrief! Met ditmaal extra aandacht voor de honden die in pleeggezinnen wachten op een adoptant.

 

  • We beginnen met een aantal adopties  Bibi, zoon van Bethy werd als eerste van het gezin geadopteerd, de rest staat nog altijd ter adoptie: moeder Bethy, vader Beny (we weten niet of hij echt de vader is) en Bubu en Bobo. N° 913, uit het dodingstation werd geadopteerd en zal de naam Bo krijgen. Rolo, ook uit het dodingstation, werd na enkele weken opgevangen te zijn door Annelies geadopteerd en is erg gelukkig op zijn nieuwe plekje.  Mimi, het oudere maar vieve podencootje kon haar opvanggezin bij Franka verlaten en leidt nu het leven van een prinsesje..Nena, van de tweeling Nena en Neville verliet ook het opvanggezin van Jessica maar maakte als single hond een verdrietige indruk en daarom kwam ze terug naar het opvanggezin, waar inmiddels besloten is dat ze mag blijven.
  • Op 13 april vertrokken  Angela en Bibi met een wegtransport uit Ronda. Altijd even een moeilijk moment voor Irene van Arpa. Met name Angela was erg aan haar gehecht, maar de wetenschap dat beide hondjes een mooi leven tegemoet gaan maakt veel goed. Het transport ligt op schema en we verwachten beide hondjes morgenmiddag.
  • Verdrietig nieuws uit Spanje : lieve Sara die met drie pups gevonden werd overleed op de operatie-tafel tijdens de sterilisatie..Een triest leven, dat ook triest eindigt. Maar we weten dat Sara bij Arpa een paar fijne maanden heeft gehad en dat ze haar pups daar in alle veiligheid en omringd door liefde kon groot brengen. Voor de pups, twee teefjes en een reutje zoeken we nog adoptanten. Ze heten Sara, Mery en Eco.
  • Protectora Arpa werd getroffen door noodweer, zoals we in de vorige nieuwsbrief vermeldden. Inmiddels  zijn er geld en goederen opgehaald en is men begonnen met de herbouw. Brende, en haar vriend, hebben gezorgd dat er een goede auto naar Spanje werd gebracht, want de auto van de Protectora had het begeven. Irene woont en leeft 24/7 op de Protectora, een druk leven, eigenlijk te druk voor 1 persoon. Na het noodweer konden er gelukkig enkele honden elders worden ondergebracht, zoals bij Ace en bij de shelter Animals in Need van Peter Koekebakker.
  • Stichting Hobodogs is een samenwerkingsverband aangegaan met de Protectora van Callejeros De Fernán Núñez. Dit is een kleine organisatie die momenteel 13 honden ter adoptie heeft. Er zitten veel zogenaamde kansarme honden bij, door leeftijd, uiterlijk, medische zorg en daardoor is er nauwelijks doorstroom. We hebben enkele hondjes van hen op onze site staan en de rest zal volgen.
  • Even speciale aandacht voor Marina. Het levensverhaal van haar is triest, haar eigenaar, een jager heeft haar oren afgeknipt en haar gebruikt als fokteefje. Maar gelukkig kon Marina ontsnappen. We willen haar zo spoedig mogelijk uit Spanje halen, zodat ze dan pas écht veilig is. Voor informatie kunt u ons mailen.
  • We willen stilstaan bij de honden die bij ons in opvanggezinnen verblijven: Neville, een prachtige mastinmix, mogelijk kruising labrador verblijft in België in het gezin van Jessica. er is helaas echt geen plek voor hem om te blijven, na zijn zusje teruggekomen is van adoptie en besloten is dat zij het beste kan blijven. Silke, de pointer, maakt enorme goede stappen voorwaarts in het opvanggezin van Monique. Silke draait daar goed mee in het ” pointergezin” en leert veel van de andere honden. Ze luistert steeds beter en kan in een veilige omgeving loslopen. Drago was vanaf dag 1 helemaal thuis in het opvanggezin van Annelies tussen de andere honden en is heel aanhankelijk, het is gewoon een superhond!  En dan hebben we mooie Candela Hada, een hele lieve galgo die door persoonlijke omstandigheden niet in haar opvanggezin geadopteerd kan worden.  Deze maand komen er twee opvanghondjes bij: Brandon, de kleine chiquaqua met epilepsie en Gloria, de moeder van Angela. In het opvanggezin hopen we een goed beeld te krijgen van deze twee en dat we snel een gouden mandje voor ze vinden.  Veel adoptanten vinden het fijn als de mogelijkheid hebben een hond te ontmoeten alvorens ze tot adoptie besluiten. Met deze 6 honden kan dat dus! Sommige mensen denken dat ze meer “goed” werk doen door een hondje rechtstreeks uit Spanje te adopteren. Maar bedenk dat je door het adopteren van een hondje dat in de pleeg zit, óók een hondje dat nu nog in Spanje zit de kans geeft om hier in een opvanggezin te komen. Eigenlijk help je zo 2 hondjes… Daarom willen wij u vragen:
  • Kijk nog eens goed naar onze opvanghondjes, ze verdienen het!