Drago

By Ilse van den Oetelaar, 10 december 2017

DRAGO is geadopteerd!!!

Drago is een prachtige pointer die al bijna 5 jaar in de shelter verblijft! Hij was nog een jonge hond toen hij door een jager op straat gegooid werd. Gelukkig kwam hij bij een goede dierenarts terecht die hem naar de shelter bracht. Drago verblijft sinds 11 maart in België.

Naam  Drago
Ras  Pointer
Geslacht  Reu
Geboortedatum April 2011
Gezondheid  Zie tekst
Gewicht/schofthoogte  22 kg, (waarschijnlijk 64 cm)

 

Omschrijving Drago

Drago was van een jager die hem op jonge leeftijd op straat gooide. Mogelijk presteerde Drago niet voldoende naar de zin van de jager…

Drago was erg mager en bang toen hij in de hselter terecht kwam tussen al die andere honden. Maar hij wist heel snel zijn draai te vinden. Hij is een lieve, zachte en gehoorzame hond, die je in de shelter niet kunt passeren zonder hem een knuffel te geven. Want Drago hunkert naar contact met mensen. Een lief woord, een aai, een knuffel…Drago geniet ervan. Het is dan ook vreselijk dat hij al zolang in de shelter zit. De vrijwilligers hebben het echt met hem te doen.

Met de andere honden in de shelter heeft hij nooit problemen, hij is wat onderdanig naar andere honden.

Drago gaat heel graag mee wandelen. Als je de riem pakt springt hij op van plezier, en lijkt dan wat nerveus, maar dat kan ook niet anders want een wandeling krijgt hij maar heel af en toe..

Hij is heel vriendelijk, ook voor kinderen.

Drago wil echt bij iemand horen. We zoeken voor hem iemand die er lekker met hem op uit wil, maar hem ook die zachte mand geeft, iemand die helemaal verliefd is of kan worden op dit geweldige ras.

Drago maakte altijd een kerngezond indruk maar werd voor zijn reis naar België positief getest op Erlichea en Filaria. Dit zou ook kunnen duiden op een oudere infectie waarvan de antistoffen nog in het bloed aanwezig zijn. Toch heeft de shelter ervoor gekozen om hem voor beide aandoeningen te laten behandelen alvorens hij afreisde. Zie ook Middellandse Zee ziektes.

UPDATE 28 MAART 2018

Drago verblijft nu 3 weken in België in een opvanggezin. Vanaf de eerste dag was hij meteen helemaal op zijn plek en genoot hij van alle aandacht. Het opvanggezin schrijft:

Drago is kortom gezegd EEN SCHAT!!!! Hij is lief met iedereen en alles!!! Wandelen en knuffelen staan bovenaan op zijn verlanglijstje. Het is een probleemloze, mooie, wijze lieverd…Hij past zich snel aan en kan met iedereen en alles goed omgaan. Hij is zindelijk, hij sloopt niet en kan een paar uurtjes alleen (met de rest van den roedel) alleen thuis blijven. Soms graaft hij grote putten in de tuin maar we zijn bezig dit af te leren.

We denken dat hij ook als single hond geplaatst kan worden want hij is erg op mensen gericht , wil alsmaar knuffelen en hij trekt zich meestal van de rest van de roedel niet veel aan. hoewel hij samen spelen in de tuin wel erg leuk vindt. Hij is vlug moe, maar hij heeft door zijn verblijf in de shelter uiteraard ook nog geen goede conditie. Op straat loopt hij langs vogels en eenden. We weten niet hoe hij met katten is, maar we verwachten dat hij daar ook weinig aandacht voor heeft.

Hij is geen goede eter, want verschillende brokken laat hij staan maar tafelrestjes en boterhammen lust hij wel, maar dat uiteraard niet het beste voor hem. zijn tanden zien er goed uit.

Drago gaat mee naar de winkel en ligt daar lekker in zijn mand of in een zetel en laat zich door de klanten beknuffelen.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.


(Drago rond 1.50 min)