Nieuwsbrief N° 11, december 2017

By Ilse van den Oetelaar, 13 december 2017

We hebben niet altijd alleen maar goed nieuws….

Ditmaal een nieuwsbrief met een zwart randje…

RIP OLIJFJE

Op 28 november bereikte ons het verschrikkelijk nieuws dat galga Olijfje (Pandora) de dag ervoor samen met Popeye (Milos) ontsnapt was. Popeye werd op de ochtend van 28 november bij huis teruggevonden, maar van Olijfje was geen spoor. En volgende 5 dagen van onzekerheid, met heel veel flyeren, zoeken  met behulp van veel betrokken mensen. Op zaterdag 2 december zetten we een gecoördineerde zoektocht op touw.  

Helaas moesten wij die middag het volgende bericht plaatsen: Lieve mensen, aan de onzekerheid van de afgelopen dagen is een einde gekomen. Olijfje is vandaag gevonden tijdens de gecoördineerde zoektocht. Overleden. Naar alle waarschijnlijkheid is ze na haar vermissing aangereden en in een greppel terecht gekomen. Daar is ze rond 13.00 uur gevonden vandaag. wij denken dat we voor alle betrokkenen mag spreken alswe zeggen dat we intens verdrietig zijn maar ook heel blij dat ze gevonden is..

We willen iedereen, maar dan ook iedereen, die op welke wijze dan ook geholpen heeft de afgelopen dagen ontzettend bedanken! De acties van de afgelopen dagen hebben geleid tot de vondst van Olijfje vandaag….

Speciale dank gaat uit naar Jelmer Grijpstra.

Olijfje was sinds april 2017 in Nederland via onze stichting…
Laten we er alsjeblieft gezamenlijk álles aan doen om ontsnappingen, op welke manier dan ook te voorkomen..

Daarnaast is er gelukkig ook veel moois te melden:

  • Voor de volgende hondjes vonden wij een adoptiegezin: Billy-Casa, Reme, Grey. Nicolas, N° 904 en N° 920, Onuba en Sierra. Heel fijn dat mensen ook weer gekozen hebben voor hondjes uit het dodingstation, oude houden en langzitters. Gefeliciteerd allemaal!!.
  • We hebben een pagina toegevoegd aan onze website met daarin tips en aandachtspunten voor de eerste dagen ná adoptie: “Welkom thuis” . We zullen deze tekst voortaan opsturen samen met het adoptie-contract.
  • We plaatsten langzitter Drago op onze website. Hij zit al bijna 5 jaar in de shelter. Zijn post op Facebook werd inmiddels door 54000 mensen bekeken!
  • Oud en Nieuw staat weer voor de deur. Voor de meeste van onze honden een stressvolle tijd. Lijn de hond altijd goed, liefst dubbel aan. Hij zou kunnen schrikken van een onverwachte klap. Trek hem niet mee. De kans is groot dat hij zich dan uit de halsband wringt. Daarom is gebruik van een veilig tuig verstandig.Op Oudjaarsavond en nacht moet je de hond niet alleen laten en bij voorkeur verblijf je in een vertrouwde omgeving. Let goed op de hond, mogelijk zoekt hij een beschutte plek, onder een bank, in de toiletruimte, onder een kast. Sta hem dit toe. Let, zeker als je bezoek hebt, goed op deuren en ramen. Doe deze op slot zodat niet iemand even een deur open laat staan. Laat hem tijdig uit, voor 22.00 uur. Als hij heel bang is, dwing hem dan niet. Sluit dan de gordijnen/ de luiken, zet de televisie of muziek heel hard en blijf zelf heel rustig thuis. Dan kun je beter niet met hem gaan wandelen. De kans dat hij zal plassen is immers heel klein. Ga dan op 1 januari heel vroeg met hem wandelen. Accepteer een ongelukje in huis…

We wensen al onze adoptanten, onze vrijwilligers en al onze volgers  hele fijne feestdagen,  een veilig jaarwisseling en een prachtig 2018.