Onuba

By Ilse van den Oetelaar, 19 april 2018

 ONUBA IS GEADOPTEERD!!!!!

 

Deze prachtige Onuba werd als pupje van 45 dagen oud, samen met zijn broertje gevonden in een pijp. Hij had een gebroken achterpootje. Hij werd opgenomen in de shelter en verbleef daar bijna 5 jaar! Inmiddels is Onuba in Nederland!

Naam Onuba
Ras Mix (schapendoes look-a-like)
Geslacht Reu
Geboortedatum Januari 2013
Gezondheid Goed, zie tekst
Gewicht/schofthoogte 19 kg/63 cm

 

Omschrijving Onuba

Na aankomst in de shelter is hij geopereerd aan zijn pootje en dat is goed hersteld, maar heel af en toe loopt hij een beetje mank, maar dit zien we vaak bij honden die een botbreuk op jonge leeftijd hebben gehad. Hij heeft er gelukkig geen last van.

Onuba ziet eruit als een schapendoes. In Spanje wordt hij regelmatig geschoren want tijd voor een regelmatige borstelbeurt is er niet. Onuba woont heel zijn leven in de shelter. Hij durfde de eerste 2 jaar de shelter niet te verlaten. Hij was nou eenmaal helemaal gewend aan het leven daar. Hij is heel rustig aanwezig in de shelter maar kan ook speels zijn. Hij houdt er niet van als de andere honden heel druk zijn en als ze hem dan lastig blijven vallen moppert hij even, maar is niet agressief. Hij is heel erg vriendelijk voor de vrijwilligers in de shelter, het zijn natuurlijk ook de enige mensen die hij ooit heeft gekend. Als kinderen de shelter bezoeken is hij ook erg vriendelijk. De laatste jaren gaat hij graag mee wandelen en kan dan ook, als het veilig is, loslopen. Als hij dan katten tegenkomt dan laat hij ze met rust. Op straat is hij niet angstig en loopt rustig mee aan de lijn.

 

Update 20 April 2018

Onuba was geadopteerd maar toch moeten we voor hem uitkijken naar een nieuwe adoptant. Hieronder het verslag van de huidige adoptanten:
“Onuba, ca 5 jaar oud. Mix, lijkt op een schapendoes.
Onuba heeft totdat hij bijna 5 jaar oud was is de shelter in Spanje gewoond. Hij kwam in januari dit jaar naar Nederland. Hij had nog nooit in huis geleefd en was bescheiden en afwachtend. Inmiddels is hij gewend aan het leven als hond in huis bij een familie. Hij kent de basisregels, zoals naar je toe komen voor de riem en in de mand gaan. Hij is niet gulzig en wacht netjes op zijn eten.
Vreemde mensen zijn in het begin spannend maar als ze er even zijn, is het goed en komt hij erbij liggen. Hij kan heel goed overweg met de jonge kinderen in zijn huidige gezin. Ook dieren zoals kippen, paarden, konijnen en andere honden zijn geen enkel probleem voor hem. Helaas klikt het niet met de man in het gezin. Van begin af aan is hij daar angstig voor, dusdanig dat hij moet worden herplaatst. Onuba is een erg lieve, zachtaardige en bescheiden hond. Soms is hij onzeker. Hij houdt van ruimte en beweging, maar kan zich in huis goed ontspannen als hij zich op zijn gemak voelt.
Wij zoeken voor Onuba een nieuw huis met ruimte of de mogelijkheid om regelmatig uit te gaan. Onuba is goed zindelijk en kan ook wat uren alleen thuis blijven. Hij gaat weleens mee in de auto. Dit vindt hij niet eng.”

Het is voor ons een raadsel waarom Onuba juist bij deze man zo onzeker blijft. Als deze man thuis is, maakt Onuba een ongelukkige indruk. Met sommige andere mannen heeft hij totaal geen problemen. De huidige adoptant kan u heel veel informatie geven.

En natuurlijk kunt u Onuba ontmoeten!

Toen Onuba naar Nederland kwam was hij net geschoren dus momenteel kunt u nog niet van zijn uitbundige kapsel genieten.

( de laatste foto’s zijn recent)

 

Update 28 april

Onuba is geadopteerd!!

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.