Candela Hada

By Ilse van den Oetelaar, 27 maart 2018

 

CANDELA IS GEADOPTEERD!!!

Candela Hada is een prachtige galgo die werd achtergelaten bij de poort van het dodingstation. Ze kreeg N° 896.  Ze is  pas 2 jaar oud en heel lief met andere honden. Candela verblijft in Nederland.

Naam  Candela Hada
Ras  Galgo
Geslacht  Teef
Geboortedatum  1 september 2015
Gezondheid  Goed
Gewicht/schofthoogte  23 kg, 60 cm

 

Omschrijving Candela Hada

Toen Candela gevonden werd bij de poort bleek ze lichamelijk en geestelijk in goede conditie, gelukkig.

Omdat Candela zo’n aandoenlijke hond is kon ze gelukkig met een vrijwilliger mee naar huis en kreeg zij ook een naam in plaats van een nummer.

Candela Hada heeft het typische gedrag van een galgo: in eerste contact wat afwachtend, rustig, in zichzelf gekeerd. Maar als ze voelt dat je het goed met haar voor hebt, geniet ze van de strelingen en de aandacht en komt daar ook om vragen. Ook voor kinderen is ze lief.

In huis gedraagt zer zich voorbeeldig: ze blaft niet en maakt niets kapot. Ook kan ze een paar uurtjes alleen thuis blijven (met andere honden in dit opvanggezin). Candela is hoogstwaarschijnlijk van een jager geweest, ze moet nog wennen aan het leven in een huis en en wandelen op straat, met het drukke verkeer, maar ze maakt hierin duidelijk vorderingen.

 

Update 24 maart 2018:

Candela verblijft nu enkele weken in een opvanggezin in Noord Nederland. De verwachting was dat ze daar kon blijven, maar door omstandigheden kan dat helaas niet en dus zijn we op zoek naar een adoptiegezin waarin lieve Candela-Hada zich helemaal thuis voelt.

De vrouw van het opvanggezin vertelt het volgende:

Candela is sinds januari bij ons. De eerste dagen was ze erg verlegen maar ze kwam regelmatig toch even haar mij toe om aangehaald te worden. Voor mijn vriend was zo nog wat angstig en als er bezoek kwam trok ze zich wat terug. Vanaf dag 1 heeft ze een plekje op de bank uitgezocht en dat is haar favoriete plekje. Candela wordt met de week aanhankelijker en is vooral gek op vrouwen. Tegen andere honden is ze onderdanig maar als ze voelt dat het goed is dan daagt ze ze uit tot een spelletje. Kleine hondjes vindt ze interessant en dan is ze soms wat te onstuimig, maar dit gemakkelijk te corrigeren. Voor de eigen kat is ze erg lief, maar ze probeert hem soms op te jagen. Omdat de kat gewoon blijft zitten is de lol er dan snel af. Buiten probeert ze ook katten weg te jagen maar ze heeft er nog nooit een gepakt of gebeten. Candela is erg gevoelig en ze kan niet tegen harde stemmen, dan verstijft ze. Ze moet met een zachte hand benaderd worden.

Ze is gek op haar eten en als de andere honden iets laten liggen dan staat ze voor aan om het op te eten. Maar ook hierin laat ze zich gemakkelijk corrigeren. Ze is volledig zindelijk en kan op veilige plekken los en luistert dan redelijk goed.

Er is in de buurt een speelweide voor honden maar Candela is zo slim dat ze het hekje zelf kan openmaken.

Belangrijkste is: Candela is superlief en ze zou in veel gezinnen kunnen passen, maar ze houdt niet van teveel drukte. Als er een andere hond in het gezin is zou dat fijn zijn, maar candela kan ook als single hond geplaatst worden, mits er voldoende tijd voor haar is. Candela sloopt niets maar ze gaat wel op onderzoek uit en zo heeft ze ook de prullenbak ontdekt.

Candela had de kattentest  in Spanje goed doorstaan, maar nadat een kat een keer voor haar is weggerend is ze wat meer gefixeerd op de katten. Dus mócht een adoptant katten hebben dan is het goed om dit heel nauwkeurig te begeleiden!

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.