Sayan

By Ilse van den Oetelaar, 30 maart 2018

 

SAYAN IS GEADOPTEERD!!

Sayan werd eind 2017 eindelijk gevangen nadat hij al bijna een jaar rondzwierf op straat. Hij bleek helaas erg ziek, maar gelukkig reageert hij nu goed op de behandeling.

Naam Sayan
Ras  Teckel, ruwharig
Geslacht  Reutje
Geboortedatum  15-10-2016
Gezondheid  positief op leishmania
Gewicht/schofthoogte  36 cm, 11,5 kg

 

Omschrijving Sayan

Sayan was er zeer slecht aan toe, toen hij eindelijk gered werd. Zijn huid was zo droog dat elke aanraking hem pijn leek te doen. De dierenart vermoedde dat hij leishmania had en dit vermoeden werd helaas bevestigd. Op 1 december 2017 kreeg hij een bloedonderzoek en daarom was zichtbaar dat de leishmania- index hoog was. Behalve het huidprobleem leek Sayan weinig klachten te ondervinden. Er werd direct met de behandeling gestart en zijn huid knapte heel snel op (zie foto’s). In mei wordt het bloedonderzoek herhaald. Inmiddels was Sayan ook sterk genoeg om gesteriliseerd te worden en hij krijgt binnenkort (begin april) ook alle benodigde inentingen. Momenteel gebruikt hij dagelijks Allopurinol, tot hij opnieuw getest wordt. Op dit moment leidt Sayan een normaal leven.

Alle bloedonderzoeken zijn in ons bezit en ter inzage.

Hij is vitaal, maar niet overactief, in huis is hij rustig aanwezig. Hij begint het spelen steeds meer te ontdekken. Aanvankelijk was hij verlegen en de manier waarop hij zich terugtrok verraadde dat hij waarschijnlijk slecht behandeld is. Nu is Sayan niet verlegen meer of onderdanig. Voor nieuwe mensen is hij nog op zijn hoede, maar als hij de mensen eenmaal kent is hij erg aanhankelijk. Sayan heeft dus even tijd nodig om mensen te leren kennen. Maar als het vertrouwen er is is hij trouw en wil het liefste bij je zijn.

Het is nog niet duidelijk hoe Sayan op kinderen reageert, maar dit kan natuurlijk nader onderzocht worden.

Momenteel leeft hij in een opvanggezin in Spanje met drie teefjes en dat goed prima. In vakantietijd verbleef hij in de volle shelter met veel verschillende honden en ook dat was geen probleem.

Aan de lijn, tijdens een wandeling kan hij wat mopperen tegen reutjes, maar verder gebeurt er niets. Mogelijk dat zijn sterilisatie van afgelopen week hier ook nog invloed op heeft.

In de opvang heeft hij weinig aandacht voor de katten. Maar aan eenden heeft hij een hekel en gaat erachter aan.

In huis maakt hij niets kapot en gedraagt hij zich prima. Hij is zindelijk en geeft op tijd aan dat hij naar buiten moet. Sayan is een snelle leerling!

Juist hondjes als Sayan, met leishmania, verdienen het om een eigen plekje te krijgen. We zoeken mensen die bereid zijn zich goed te informeren omtrent leishmania.

Op de foto’s kunt u volgen hoe Sayan er aan toe was toen hij werd gevonden en hoe hij er nu uit ziet.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.