Silke

By Ilse van den Oetelaar, 23 maart 2018

SILKE IS GEADOPTEERD!!!

 

Silke is een pointer (-mix?)  van ongeveer 4 jaar oud. Ze is erg vriendelijk voor mensen en voor andere honden. Silke verblijft in Nederland in een opvanggezin met andere pointers.

Naam  Silke
Ras  Mix-jachthond/ pointer
Geslacht Teef
Geboortedatum 25 december 2013
Gezondheid  Goed!
Gewicht/schofthoogte 22 kg, 61 cm hoog, 70 cm lang

 

Omschrijving Silke

Silke werd door de jager afgestaan omdat zij als jachthond ongeschikt was. Zij was zo aan hem gehecht dat ze alsmaar bij hem in de buurt bleef…Silke is gered door een dierenvriend die haar heeft ondergebracht bij een betaalde opvang.

Update 22 februari 2018

Silke kwam op 13 februari aan in Nederland en ging enthousiast mee met haar adoptanten, naar België.

Na een week vroegen de adoptanten ons uit te kijken naar een ander adoptiegezin of opvanggezin. Silke bleek veel actiever dan gedacht en bruist van de energie. Ondanks al hun inspanningen lukte het hen niet om Silke meer basale rust te doen vinden en ze trokken de conclusie dat Silke niet bij hen paste.

Silke is  heel lief. Ook lief voor andere honden en ze speelt graag met ze maar is in haar enthousiasme soms wat te wild voor kleinere hondjes, maar nooit agressief.

Ze is gek op speeltjes die ze zich meteen toe-eigent. Dus dat is in de omgeving van kinderen wel een aandachtspunt, hoewel ze niet agressief is naar kinderen.

Update 21  maart 2018

Silke verblijft sinds 18 maart in een opvanggezin in Nederland. In het gezin zijn nog drie andere pointers.

Vanaf de eerste dag laar Silke al heel andere gedrag zien: ze is vooral erg lief, hoeft om haar rust te vinden niet aldoor in de bench, zelfs tijdens het eten ligt ze rustig op haar deken, ze speelt met de andere pointers en luister binnen al een beetje naar haar naam. Buiten is er nog veel afleiding voor haar maar ze trekt bijna niet meer aan de riem en hoeft ook niet altijd een tuig aan.

Ze is best onzeker: als ze iets engs vindt komt ze steun zoeken door tussen je been te gaan zitten.

Na een paar dagen luistert  ze al goed naar haar naam. In een veilige omgeving heeft ze voor het eerst losgelopen: wat een feest!

Silke lijkt de goede weg gevonden te hebben!

Update 1 April 2018

Het gaat goed met Silke. In de filmpjes is te zien dat ze buiten al goed op haar naam reageert. In huis kan ze soms nog wat opdringerig zijn, maar dan moet je haar heel duidelijk maken dat het geen spelletje is.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.