Gloria

By Ilse van den Oetelaar, 23 februari 2018

GLORIA IS GEADOPTEERD!!

Gloria werd zwervend in de straten van Ronda aangetroffen met haar pup Angela. Gelukkig heeft de politie ze bij Protectora Arpa afgegeven, waar ze nu veilig zijn en op krachten kunnen komen. Voor Angela meldde zich al snel een adoptant. Gloria verblijft sinds 21 april in Nederland.

Naam  Gloria
Ras  Waterhond
Geslacht  Teefje
Geboortedatum 8 april 2014
Gezondheid  Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte  12/13 kg 45 cm hoog en 45 cm lang

Omschrijving Gloria

Gloria en Angela zaten onder de vlooien. Gloria had gelukkig genoeg melk om haar pup goed te voeden (ze is met slechts 1 pup aangetroffen…). Bij Arpa werden ze direct van alle ongedierte ontdaan, ze kregen een wasbeurt en Gloria moest geschoren worden want haar vacht was erg verwaarloosd en vervilt.

Gloria is een vriendelijk hond, niet angstig en ze vindt alle aandacht voor Angela ook best.

Update 24 April 2018

Gloria verblijft sinds enkele dagen in het opvanggezin. Het was vooraf bekend dat Gloria wat tijd nodig zou hebben om zich aan te passen, maar Gloria was al snel heel aanhankelijk naar het opvanggezin. Ook de buren en de buurmeisje vond ze helemaal niet eng.

Jammer genoeg had Gloria wel moeite met de andere honden in het opvanggezin. Omdat zij haar vertrouwen zo snel aan het opvanggezin gegeven heeft, lijkt ze haar plaats niet te willen delen met de andere honden. We denken dat dit een kwestie is van tijd: ze zal moeten leren dat de andere honden er gewoon bijhoren. Maar helaas zijn de andere honden erg van haar geschrokken (toen ze een keer vanuit het niets hen aanviel…) en een van hen is zó onder de indruk dat hij nog nauwelijks in dezelfde ruimte als Gloria durft te zijn. Hij is zelf een hele gevoelig hond met veel angst in het verleden en hij is nu helemaal uit zijn doen.

We zijn heel erg blij dat het opvanggezin Gloria wilde opvangen maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat de eigen honden er onder lijden.

Daarom zoeken wij, met enige spoed, een adoptiegezin waar Gloria single- hond is óf waar een zelfverzekerde hond woont die zich niet van de wijs laat brengen door kleine Gloria.

Gloria is verder echt een schatje maar heeft ooit ergens geleerd dat het opzetten van een grote bek de beste verdediging is. Omdat Gloria in Spanje met andere honden samenleefde zijn wij ervan overtuigd dat zij  hiertoe in staat is.

Update 28 april.

Het pleeggezin schrijft:

Vandaag 7 dagen Gloria!
Een wervelwind kwam 7 dagen geleden ons huis binnen.
De eerste dagen hadden we nodig om elkaar te leren kennen, te begrijpen en te vertrouwen.
Zou dat lukken?
Gloria kreeg de kans om als toeschouwer toe te kijken hoe het hoort.
En daarna deed ze steeds langer een poosje echt mee met alle activiteiten.
Gloria accepteerde leiding en sturing en begon verbazingwekkend snel te veranderen.
Ze werd rustiger, durfde te vertrouwen en zich veilig te voelen.
Andersom durfden wij ons veilig te voelen met Gloria.
En gisteravond ging ze helemaal uit zichzelf voorzichtig liggen op het kussen naast Kendall dat voor haar bestemd was.
Na slechts 7 dagen is het ongelofelijk hoeveel ze is veranderd.
Buiten op straat vindt ze alle vreemde honden nog eng en dan gaat ze blaffen. Maar als ze de kans krijgt om kennis te maken dan wordt ze rustig en snuffelt ze heel voorzichtig. Ook is ze heel alert op geluiden; als er een vliegtuig over vliegt blijft ze stokstijf staan. ’s Avonds reageert ze met een binnensmonds blafje als ze iets niet vertrouwd. Je kunt haar wel met een paar woorden of een gebaar (vinger op je mond) gerust stellen.
Vanochtend hebben we een kennismaking met de katten geprobeerd. Helaas hadden de dames er weinig zin in. Gloria werd er springerig van, wilde naar de katten toe zoals ze ook buiten naar honden toe wil. We denken dat ze met begeleiding kan wennen aan katten.
Tegen ons is ze verschrikkelijk lief en aanhankelijk. Gloria werkt in alles mee; even aangelijnd liggen om tot rust te komen of ’s nachts in de bench slapen, ze doet het zonder gemopper.
Ze speelt graag een paar keer per dag in de tuin met haar ballen. Heel gehoorzaam geeft ze de bal af als je het spel beëindigt.

Inmiddels werkt het opvanggezin ook hard aan het zelfvertrouwen van Gloria en ze kregen hulp van iemand die ook een waterhond heeft. Gloria heeft buiten kennisgemaakt met deze hond en dat ging goed. Ze heeft los heerlijk kunnen rennen!

Ze blaft nu niet meer naar elke hond en als ze even heeft kunnen kennismaken met andere honden op straat is het goed. In huis gaat het met de 2 galgo’s nu heel erg goed. Alsof Gloria nu pas beseft dat ze niet heel stoer hoeft te doen, maar dat het heel gezellig kan zijn in de roedel. Er wordt nog elke dag gewerkt aan haar gedrag naar de katten en we zijn ervan overtuigd dat die met de juiste begeleiding ook goed komt.

In 1 week tijd is er ontzettend veel veranderd. Gloria is een snelle leerling en bovenal heel erg lief!

Bekijk de leuke foto’s van Gloria met mooie Kendall en Monte

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om een deze hond te adopteren? Klik dan hier.