Nieuwsbrief N° 16, mei 2018

By Ilse van den Oetelaar, 14 mei 2018

Buiten is alles mooi groen en we verblijven steeds meer buiten als het weer het toelaat. Fijn voor onze Spanjaarden. In deze nieuwsbrief aandacht voor adopties, aankomsten, herplaatsingen en voor de vele jonge honden bij Arpa.

Elke nieuwsbrief heeft naast mooi nieuws ook verdrietig nieuws….

 

  • We beginnen weer met een groot aantal adopties: N°913, nu Bo, kon het dodingstation na vele maanden eindelijk verlaten. Voor Felix  meldde zich al snel iemand. Bambi wachtte in de shelter al vanaf puptijd maar ook Bambi komt naar Nederland. Brandon, de chihuahua met epilepsie kwam naar Nederland en werd vrijwel direct geadopteerd. Sayan,de leuke ruwharige teckel met leishmania wist het hart te veroveren van een echte dierenvriend en daarom mag hij ook afreizen. hij komt van dezelfde protectora als Febo, die samen met hem op het vliegtuig zal stappen. Bordercollie Spider kreeg direct na plaatsing op onze site veel belangstelling en al snel was zijn adoptie een feit. Kort daarop volgde Sara, de zwart-witte pup van moeder Sara die helaas overleed. Tenslotte vonden wij een nieuw adoptiegezin voor Onuba. Ook Noa en Sensi, die namens andere stichtingen op onze site stonden zijn inmiddels geadopteerd
  • Vlak na aankomst waren er direct zorgen over Bibi, zij bleek een ernstig niet aangeboren heupprobleem te hebben ( waarschijnlijk ontstaan door een ongelukje) en zou binnen enkele weken geopereerd moeten worden. een hele schok voor het adoptiegezin en vooral voor hun dochtertje die helemaal gek is op Bibi. We hebben een oproep geplaatst voor extra donaties om de operatie mogelijk te maken. Inmiddels hebben we 390 euro ontvangen. Dus extra giften zijn nog altijd welkom want de operatie kost minstens 750 euro. 23 Mei zal Bibi geopereerd worden.
  • Ook verdriet over Onuba. Het adoptiegezin was erg blij met Onuba maar Onuba bleef speciaal naar de man des huizes erg op zijn hoede en dit werd niet minder na verloop van tijd. Maar gelukkig meldde zich al snel een ander adoptiegezin en tijdens de kennismaking had Onuba geen problemen met deze nieuwe ” baas”.
  • Nog meer verdrietig nieuws: Ook de adoptanten van Ferrari vroegen ons, met spoed, uit te kijken naar een ander adoptiegezin of opvanggezin. Ferrari leek niet erg gelukkig en ondanks alle goede bedoelingen lukte het niet om daar verandering in te brengen. Stichting Hobodogs mag zich gelukkig prijzen met zoveel betrokken mensen want het leek wel of heel galgo-minnend Nederland op de hoogte was van onze zoektocht naar een pleeggezin. En we waren dan ook erg blij dat Miranda zich meldde. Zij ving eerder voor ons Bilbo en ook Odin op, en hoewel zij eigenlijk geen plek heeft, heeft ze zich toch aangeboden. Ferrari kan nu eerst tot rust komen en we gaan op zoek naar en passend adoptiegezin.
  • Waterhondje Gloria is in Nederland en zoekt nog een adoptant. Zij was de eerste dagen echt even de weg kwijt. Ze wist niet wie te vertrouwen en wie niet en zetten daarom een hele grote mond op tegen de honden in het opvanggezin. Maar na een week ging het veel beter en inmiddels lijkt dit leuke hondje haar draai gevonden te hebben. Ze is gek op zwemmen en heeft een grote will-to-please.
  • Denk aan de honden die nu bij opvanggezinnen verblijven: GloriaNeville  Candela-Hada, Drago,    Silke en nu ook Ferrari
  • Bij de protectora Arpa zitten heel veel leuke jonge honden. De pups van Sara (Eco, Merry), pups van Bethy (Bobo en Bubu, broertjes van Bibi), pups van Tuta, (o.a. Era) We plaatsen doorgaans niet zoveel pups op onze site omdat we vooral ook hopen dat mensen voor een volwassen hond kiezen, maar dat  neemt niet weg dat we ze willen bemiddelen.
  • Op onze website staan af en toe ook GASTHONDEN. Dit zijn honden van bevriende stichtingen of mensen die vaak al langere tijd op een adoptant wachten. De adoptie gaat dan niet via Stichting Hobodogs, maar als wij er aan kunnen bijdragen dat deze honden sneller hun gouden mandje vinden doen wij dat uiteraard graag. Op onze site vindt u binnenkort ook voor Casillas, en Tuesto ter adoptie via Greyhoundfriends. Tuesto wacht al 13 maanden in het opvanggezin!