Ferrari

By Ilse van den Oetelaar, 2 juni 2018

FERRARI IS GEADOPTEERD!!!

Ferrari is een galgo die al veel tegenslag heeft gehad. Hij zoekt een baasje die een klik met hem voelt, want hij is heel gevoelig. Lees zijn levensverhaal:

Naam  Ferrari
Ras  Galgo
Geslacht  Reu
Geboortedatum  19 maart 2012
Gezondheid  Goed
Gewicht/schofthoogte  24 kg, 65 cm hoog

 

Omschrijving Ferrari in Spanje

Ferrari is gered uit een berucht dodingstation waar hij was afgegeven door de jager. Hij was in zeer slechte conditie: veel te mager, vol littekens en wondjes en angstig. Het laatste kleine stukje van zijn staart was ontstoken en moest geamputeerd worden.

We hebben Ferrari een paar keer ontmoet en het is een hond die je niet zomaar vergeet. Hij is heel kalm en bescheiden en heeft een melancholieke blik in zijn ogen. We zijn er van overtuigd dat hij een geweldige huisgenoot zal zijn. Met de andere honden in de shelter heeft hij nooit problemen. Hij is onderdanig naar andere reutjes, hij doet altijd een stapje terug.

Hij gaat heel graag mee wandelen en kan dan in een veilige omgeving ook los lopen. Hij loopt goed mee aan de lijn en is dan niet bang voor het verkeer.

Wie geeft deze geweldige lieve hond een kans?

Update 10 Mei:

Ferrari verblijft in een opvanggezin. Binnenkort hopen wij meer over hem te kunnen vertellen. Gedrag in de shelter kan namelijk anders zijn dan in een opvanggezin.

Update 2 juni 2018:

Het opvanggezin (waar nu 8 honden verblijven, waaronder enkele opvangers) vertelt o.a. het volgende:

“Ferrari is een hele lieve hond, binnen braaf en volgzaam. Onderdanig naar ons toe, luistert goed.

Toen hij er net was gromde hij af en toe een keer als een andere hond te dicht bij hem komt liggen. Hij ligt nu geregeld naast een andere hond of er tegen aan. Ook ligt hij graag bij ons op de bank.

Wandelen vindt hij superleuk, hij gaat graag mee. Autorijden geen probleem. Tijdens het wandelen kan hij soms wat opgewonden doen als hij andere onbekende honden ziet. Vaak begint het met piepen en als je niks doet zal hij tijdens het passeren opgewonden doen, blaffen en op de andere hond af springen. Dat hebben we hem weinig zien doen omdat we hem voortijdig afremmen. Als hij gaat kijken op een bepaalde manier dan zeg ik rustig nee, maar gezien het aantal honden (tijdens boswandelingen gaan ze bijna allemaal mee) ben ik niet altijd op tijd en merk ik pas iets als hij gaat piepen. We proberen hem dan goed af te leiden, dat heeft goed resultaat. Wat helpt is resoluut zijn, doorlopen, geen kans geven om zich te verliezen in het opgewonden gedrag.  Ook helpt het als hij in de verte iets ziet, stoppen, hem omarmen en rustig toespreken.

Ik heb het idee dat hij onzeker/bang is, de grote mond is bedoeld om het gevaar weg te blaffen. Als hij gewoon mee loopt en nergens op heeft gereageerd dan krijgt hij van ons verbale complimenten, aai over zijn koppie. Dan zie je hem trots zijn, loopt vrolijk en wat dansend, staart omhoog.

Hij wil naast mij lopen en liefst tegen je bovenbeen aan, dat loopt soms wel wat ongemakkelijk.

Hier in huis is hij vrolijk, huppelt achter mij aan en kwispelt veel. Het is een hele lieve hond, zo braaf en vriendelijk in huis. Hij is gek op eten.

Als hij de honden kent is het goed. Los in mijn roedel gebeurt er niks. Ik denk dat Ferrari als enige hond geplaatst kan worden bij iemand met veel tijd. Anders bij een rustige, stabiele hond. Maar het belangrijkste is de adoptant, die moet stevig in de schoenen staan, hem begeleiden en veiligheid geven. Zijn baasje moet iemand zijn die hem niet straft maar positief begeleidt en hem helpt de alertheid en onzekerheid/angst te laten varen.

“Ferrari gaat weleens mee naar vrienden die een grote omheinde tuin hebben. Ferrari kan dan lekker los, geen muilkorf nodig. Hij geniet enorm, sprintjes getrokken, rollebollen op het gras en dekentje, gek doen met Oos.  Blafte in het begin even tegen de 2 honden van hun toen ik er net was (een bullterriër en een Ierse Wolfshond) en later toen haar man thuis kwam. Liet zich prima corrigeren, ik zei alleen nee of heey! Ook had ik trainingsdiscjes bij me, en even rammelen en hij stopte. Ik heb geen moment gedacht dat ik extra alert moest zijn.”

Ook tijdens de windhonddagen in Oss doet hij het prima met zoveel honden om zich heen.

Update 25 augustus:

Er is veel gebeurd de afgelopen weken. Ferrari bleef alsmaar last houden van een dikke, opgezette teen en alle behandelingen hielpen niet. In goed overleg met de dierenarts is besloten de teen te verwijderen en te onderzoeken op mogelijke kwaadaardige cellen. En deze bleken er helaas ook te zijn.

Er is dus sprake van een vorm van kanker (in persoonlijk bericht kunnen we u hier veel meer over vertellen, inclusief dierenartsverslagen) en op dit moment lijken er gelukkig geen uitzaaiingen te zijn. Rondom de geamputeerd teen is hij ‘schoon’. Er is dus ook geen behandeling nodig. Maar omdat deze vorm van kanker berucht is vanwege de uitzaaiingen naar met name de longen, is het dus zaak goed naar de conditie van Ferrari te blijven kijken en bij twijfel een foto te laten maken van zijn longen. Ferrari heeft inmiddels leren lopen zonder dat teentje en dat gaat goed.

Ferrari heeft veel geleerd en veel meer rust gevonden in zichzelf, ook tijdens het wandelen. Hij loopt zelfs, in veilige omstandigheden, los. En draagt nog zelden een muilkorf. Hij is heel aanhankelijk en gek op knuffelen. Een echte hartendief met zijn grijze snuit.

Ferrari is dus helemaal klaar om geadopteerd te worden en het opvanggezin kan u heel veel over hem vertellen.

Update oktober 2018:

Ferrari wordt zijn opvanggezin liefkozend Ome Arie genoemd, hij is in huis heel rustig, speelt soms met ons of een andere hond. Dat is bijzonder lachwekkend om te zien, hij huppelt parmantig rond, springt op de bank, laat zich vallen en dolt wat met de andere hond.

Voor mensen is hij ontzettend lief, groot of klein, heeft geen oog voor de katten, vertoond buiten geen jachtinstinct en kan prima alleen thuis zijn met andere hond (en na adoptie uiteraard na gewenning). Ome Arie is een bijzondere, innemende zachtaardige hond.

We zoeken een adoptant die Ferrari een heerlijk leven te geven, al zou het zo kunnen zijn dat dat relatief kort is…En iemand die hem de zorg en ondersteuning kan geven die hij nodig heeft, ook als hij ziek zou worden en die in staat is om de juiste beslissing te nemen wanneer Ferrari zou gaan lijden. Van dit laatste is nu helemaal geen sprake. Ferrari is een blije hond!

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.