Nieuwsbrief N° 7, Augustus 2017

By Ilse van den Oetelaar, 15 augustus 2017

Halverwege de zomer is het weer tijd voor een nieuwsbrief. Er is veel gebeurd de afgelopen maand en we vragen extra aandacht voor honden die al in Nederland zijn.

  • Heel blij zijn wij dat de volgende honden geadopteerd zijn:  Dalet,  Mona, Yorto, Eugenia, Negro, Lua,  Odin, Milos en Thor.
  • Odin werd uiteindelijk opnieuw geadopteerd, nadat zijn eerste adoptiegezin al na 12 uur had besloten dat Odin niet bij hen paste… We hadden geluk dat Odin direct opgehaald kon worden door Miranda en na enkele weken meldde zich een nieuw adoptiegezin en het gaat geweldig met Odin.
  • Ook  Romeo had geen goede start in Nederland. Hoewel hij liefdevol opgevangen werd, was het duidelijk dat hij andere hondjes miste. En daarom werd besloten voor hem een ander adoptiegezin te zoeken. Hij verblijft nu in een opvanggezin waar ook andere hondjes zijn en hij voelt zich helemaal happy. Daarom zoeken wij een adoptiegezin waar 1 of meerdere hondjes zijn. En Romeo is heel lief voor kinderen!!
  • Ook  Carlo is in Nederland en hij wacht in zijn pleeggezin op een fijne adoptant. Carlo is een geweldige levensgenieter met veel energie. Daarom zou het fijn zijn als hij bij andere honden geplaatst kan worden. Carlo luistert goed en kan loslopen.
  • Op onze adoptiepagina vindt u enkele honden die helaas positief getest zijn op een van de volgende ziektes:  Erlichea, Leishmania of Filaria. Deze ziektes zijn vaak latent aanwezig, zonder dat de hond daar direct klachten van ondervindt. Voor veel mensen is dit een reden om een hond niet te adopteren, maar wij willen benadrukken dat juist deze honden het zo nodig hebben om de volle shelter achter zich te laten. Met tijdige controles en soms medicatie kunnen deze honden een heel fijn leven leiden. En juist in een gezin met meer aandacht en regelmaat blijft de ziekte vaker alleen op de achtergrond aanwezig. De kansen op een zorgeloos leven worden juist voor deze honden erg vergroot door een adoptie. Kijkt u nog eens naar deze bijzondere honden:  Fernanda, Onuba en Yenka.  Milos hoort bij een geluksvogels: hij werd ondanks zijn positieve bloeduitslag toch geadopteerd! En ook Thor en Merche werden positief getest op Filaria maar worden behandeld en komen binnenkort naar Nederland.
  • Wij vroegen uw aandacht voor Boy. Deze arme hond werd door onze contactpersoon Cristina gevonden: hij was op sterven na dood en had heel zijn leven aan een kort touwtje geleefd. Zij heeft alles op alles gezet om Boy te redden en hem te laten kennismaken met de mooie kant van het leven. Maar Boy was te ziek, te verzwakt en heeft het niet overleefd. Wij bedanken iedereen die een donatie deed voor Boy zodat de dierenartsrekening voor een groot deel betaald kon worden.
  • Marja Herfst-Kaan verzamelt knuffels voor de Protectora Arpa. De honden vinden het heel leuk om met deze knuffels te spelen. Je kunt ze ook inleveren bij Stichting Hobodogs!