Fernanda

By Ilse van den Oetelaar, 5 april 2017

FERNANDA IS GEADOPTEERD!!!

Fernanda is werd in november 2014 aangetroffen, zwervend bij een benzinestation langs de snelweg. Ze was duidelijk erg ziek en verzwakt en kon gelukkig worden meegenomen naar de shelter

 

Naam Fernanda
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum Mei 2009
Gezondheid Positief op leishmania, geen klachten, verder gezond
Gewicht/schofthoogte 19 kg, 60 cm

 

Omschrijving Fernanda

Fernanda kwam in een hele slechte conditie aan in de shelter, de laatste foto’s tonen hoe mager ze was. Fernanda werd direct onderzocht en behandeld en liefdevol verzorgd. Inmiddels is Feranda een hele blije hond die er schitterend uitziet.

Fernanda is acht jaar oud en helaas blijkt zij positief bevonden op leishmania. Omdat ze goed behandeld is en goed onder controle staan vertoon ze geen ziekteverschijnselen en zelf heeft ze dan ook nergens last van.

Ze is in de shelter rustig aanwezig maar als ze mee mag gaan wandelen geniet ze van het rennen en spelen met andere honden. In de shelter heeft ze met de andere honden geen problemen. Andere honden respecteren haar, ook wanneer ze wat dominantie bij het voeren vertoont. Ze wordt dan nooit agressief.

Voor de mensen in de shelter is ze heel vriendelijk en ook voor de bezoekers. Met kinderen heeft ze geen problemen.

Fernanda kan beter niet bij katten geplaatst worden. We zoeken voor haar een rustig adoptiegezin die rekening houdt met haar leeftijd en kwetsbaarheid. Een gezin dat beseft dat juist honden met leishmania zoveel behoefte hebben aan een eigen, veilige plek.

 

Update 25 November: Feranda is aangekomen in haar opvanggezin. Ze zal de tijd krijgen om tot rust te komen en te wennen. Hopelijk kunnen we binnenkort meer informatie geven.