Nieuwsbrief N° 55

By Ilse van den Oetelaar, 15 augustus 2021

Midden in de vakantieperiode is het weer tijd voor onze nieuwsbrief.

  • We beginnen uiteraard weer met de adopties. Allereerst zijn we blij te melden dat we voor Rufo een ander adoptiegezin hebben gevonden. Hij woont daar nu een paar dagen en het gaat erg goed. Inmiddels hebben we ook een geschikte hond gevonden voor de eerste adoptant van Rufo. Binnenkort zal Misty bij haar komen wonen, Misty werd opgevangen door Jessica en ze bleek een fantastisch hondje.  Rubi heeft het opvanggezin van Annelies verlaten en woont al een paar weken bij haar adoptiegezin. Lola woont ook sinds een paar dagen in haar nieuwe adoptiegezin, want nadat we haar beter hebben leren kennen in het opvanggezin van Lieve konden we kijken wie van de vele belangstellenden het beste bij haar past.  Ook Bella werd herplaatst en ze heeft inmiddels haar intrek genomen in een gezin van dierenvrienden. Binnenkort zal ook Akana zich bij hen voegen. Deze galga viel direct op in de shelter omdat ze een hele bijzondere vorm van haar schedel heeft. We waren niet verwonderd dat we veel aanvragen kregen voor Beertje, want hij heeft een superschattige uitstraling en lijkt geen trauma’s te hebben. Ook Brownie werd snel opgemerkt dus hij hoeft niet lang in Spanje te blijven. Paloma, een aandoenlijke pup, mag ook opgroeien buiten de shelter want ook zij is geadopteerd. Omdat er veel mensen hadden gereageerd op Zigor konden we aan een van hen Zia voorstellen en zij was erg welkom.  Erg blij zijn we met de adoptie van Latte. Latte is al wat ouder en wacht in Spanje al lange tijd op adoptie. Latte is een zeer gevoelige hond. Hij is inmiddels zo lang bij zijn opvanggezin dat ze best even moesten slikken toen we meldden dat we een geweldige gezin gevonden hadden waar al een andere Hobodog woont. Maar uiteraard gunnen ze Latte een prachtleven in Nederland. En dan, tenslotte, Dobey. Ook voor hem is er een geschikt adoptiegezin gevonden. dobber heeft een oude blessure waardoor hij mogelijk loopt, gelukkig lijkt hij geen pijn te hebben, maar hij is daardoor wel minder mobiel en past hij niet zomaar in elk gezin.  Gefeliciteerd allemaal!
  • Vanuit Spanje ontvingen we enkele noodoproepen van honden die in zeer slechte conditie, gewond, verwaarloosd  aangetroffen en nu gelukkig gered zijn. Onder hen Pegaso, een vier jaar oude galgo die waarschijnlijk met zijn voorpoot in een klem of landbouwmachine heeft vastgezeten waardoor zijn poot zo ernstig beschadigd was dat amputatie noodzakelijk was. Toen hij werd aangetroffen was er al sprake van afsterving en het werd duidelijk dat deze lieve hond ongelooflijk veel pijn moet hebben gehad. Inmiddels is hij onderzocht en blijkt hij verder gezond.
  • Zeer verdrietig nieuws ontvingen wij over Aura. Aura was een van de twee galgo’s (Aura en Nirvana) die begin 2020  gered werden in zeer slechte conditie. Na behandeling en revalidatie werden ze in juni 2020 samen geadopteerd en ze hadden een fantastisch leven. Helaas werd Aura getroffen door een ernstige aandoening en ging zij in een paar dagen zo snel achteruit dat er geen redding meer mogelijk was. Uiteindelijk stierf ze aan slokdarmverlamming. Haar adoptante, haar vaste oppas en alle vrijwilligers van Puntanimals en de mensen van onze stichting zijn er helemaal ontdaan van. En ook de honderden reacties op Facebook maakte duidelijk dat veel mensen geraakt waren.
  • Heel leuk dat de adoptanten van Abbey en de adoptanten van haar pups Jackson, Janis, Joni en Judy elkaar hebben ontmoet. Wat geweldig om de hondjes, na ruim een jaar, waar eens samen te zien!
  • Op 18 september organiseert Arpa Nederland een wandeling voor honden die de afgelopen jaren zijn geadopteerd van de protectora Arpa. Die dag zal Irene, die Arpa runt en daar woont tussen de honden, in Nederland zijn en ze zal het geweldig vinden de honden  die zij redde te ontmoeten. Er zijn door Hobodogs de afgelopen jaren ongeveer 150 honden van haar hier geplaatst. KLIK HIER VOOR MEER INFO
  • En dan tenslotte opnieuw aandacht voor enkele honden die al in Nederland en België voor wie we een adoptiegezin zoeken. Allereerst Golfo: we denken dat het goed is als hij snel zijn huidige adoptiegezin kan verlaten en zoek dus met hoge urgentie een opvang- of adoptiegezin waar al een andere hond is.  Ook voor Sun zijn we nog steeds op zoek naar een adoptiegezin. Kleine Sun is een schatje maar heeft nog wel wat begeleiding nodig ,dus we zoeken iemand die met haar aan de slag wil en  voldoende tijd heeft om met haar te oefenen. een stabiele hond zal hierbij heel helpend kunnen zijn. Ghada verblijft ook in haar opvanggezin, maar voor haar is gelukkig al wat belangstelling getoond. Ook Simon Sr verblijft in opvang. Dit oudere hondje was na aankomst in Belgie totaal in shock en zijn er allerlei onderzoeken geweest. Inmiddels is hij al veel beter gewend. Binnenkort een update over hem op de site. En dan blijven we het ongelooflijk vinden maar er heeft zich niemand gemeld voor de schitterende Uma. Zij is een galgo (misschien met iets in zich van een ander ras) en verblijft al 4 jaar in België. Het is een vrolijke, jonge hond die al volledig gewend is aan het leven in Belgie/Nederland. Ook Selva verblijft in opvang, maar zij blijft een hond met een bijzonder “handleiding” en daarom is adoptie (op dit moment) nog niet zo eenvoudig

Golfo

 

 

Sun