Simon Sr.

By Ilse van den Oetelaar, 22 september 2021

 SIMON IS GEADOPTEERD!!

 

Simon Senior hebben we hem genoemd…Hij liep verloren op straat

Naam Simon Sr.
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum 2014, schatting
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen
Gewicht/schofthoogte 6-8 kg, schatting

Omschrijving Simon

Simon is een kleine, wat oudere kruising. Hij is op straat gevonden en was in het begin angstig. Hij is opgenomen in de shelter van Puntanimals en hier voelt hij zich wat verloren. Het is ook een overweldigende ervaring als je ineens tussen allemaal vreemde honden geplaatst wordt. In het begin wilde hij zijn mandje niet uit. Nu komt hij langzaam bij en omschrijven de vrijwilligers hem als een lief hondje. Simon blijft echter wel een hondje dat tijd nodig zal hebben om te wennen aan een nieuw leven. Hij lijkt wat angstiger te zijn voor mannen. Wie geeft deze zoeterd een kans op een zorgeloos leven!

 

Update juli 2021

Simon verblijft in een opvanggezin in Belgie.

Update augustus 2021

Meer informatie volgt. Maar we zoeken voor Simon een rustig adoptiegezin, liefst zonder kinderen en andere honden zodat hij zo min mogelijk stress heeft.

Update September 2021

Zijn opvanggezin schrijft:

Simon is een heel aandoenlijk hondje. Verstijfd van angst kwam hij uit de camion van het wegtransport.
Onmiddellijk zat hij in mijn hart.
In de 2 maanden dat Simon hier in opvang is heeft hij al heel grote stappen gemaakt.
Van paniekaanvallen krijgen door alleen maar zn tuigje aan te doen, naar graag mee wandelen met de roedel. Hij is zindelijk en kan al een klein uurtje alleen blijven. En sinds kort begint hij wat te spelen met zn knuffel of bal.
Hij wil gewoon heel erg graag bij iemand horen.
Zn hobby is lepeltje lepeltje liggen met zn mens. Dan voel je zn lijfje zo ontspannen.
Voor Simon is het belangrijk dat zn toekomstige gezin hem de tijd geeft om te ontplooien ( zoals in maanden, geen dagen of weken) en er geen hoge verwachtingen zijn.
Wij denken dat hij het beste matched in een rustig gezin zonder te druk sociaal leven ( constant bezoek, of overal mee naar toe) zonder kinderen en andere huisdieren. Waar hij gewoon lekker de aandacht krijgt die hij verdiend.
Simon blijkt aan een bewegingsstoornis Paradoxysmale dyskinisie (lijkt een beetje op Parkinson voor honden) te lijden waardoor hij de 8 weken dat hij bij ons in opvang is toch al 9 aanvallen kreeg. We gingen met hem voor verder onderzoek naar de neuroloog in de dierenkliniek en we testen nu reeds een week medicatie. Hier lijkt hij goed op te reageren❤️
Het is niet gezegd dat deze ziekte levenslang gaat aanslepen. Kan stress gerelateerd zijn maar toch iets om zeker rekening mee te houden. Simon heeft op het moment van een aanval geen pijn ( verstijfd en rilt maar is bij bewustzijn) maar is wel wat oncomfortabel. Op zo een moment moet je hem gewoon bij je nemen en troosten.
Simon is bang van alles wat nieuw en onbekend is. Maar eens hij doorheeft dat het allemaal ok is komt er een dapper kereltje tevoorschijn.
Hij is echt een lieverd die zn eigen plekje verdiend.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.