Golfo

By Ilse van den Oetelaar, 10 september 2021

Golfo is geadopteerd!!

 

Golfo werd als pup van de straat gehaald, maar kwam niet goed terecht…

Naam Golfo
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum Maart 2020
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn goed
Gewicht/schofthoogte 37 kg, 64 cm

Vrolijke, leergierige Golfo zoekt een nieuw huis met een actief hondenmaatje.

Deze knappe jonge hond is al enige maanden geleden geadopteerd en verblijft op dit moment in België. Helaas moeten we, vanwege persoonlijke omstandigheden van zijn adoptant,uitkijken naar een andere plek voor Golfo. Dit ligt totaal niet aan deze leukerd. Golfo heeft zich sinds zijn adoptie ontwikkeld als een hele sociale, energieke en gehoorzame hond. Zijn huidige baasje heeft heel veel energie gestoken in het aanleren van alle basiscommando’s. Ook hersenspelletjes vindt hij leuk om te doen, het is een slimmerik. Golfo luistert erg goed. Hij vindt het heerlijk om in losloopgebieden te kunnen spelen met andere honden en hij houdt ook erg van water. Samen erop uit in de auto is een feestje voor hem. Hij spreekt de hondentaal bijzonder goed en kan met alle honden overweg, zowel groot als klein. Eenmaal thuis ligt hij het liefste languit op de bank om zijn knuffels te kunnen ontvangen, want Golfo is ook een grote knuffelaar! Natuurlijk is Golfo soms nog een grote puber. Dit betekent dat hij het soms spannend vindt als er fietsers langskomen. Hij loopt goed aan de lijn, dit vraagt nog wel enige begeleiding op het moment dat er veel prikkels zijn. Hij heeft namelijk de neiging nog wel eens uit te vallen naar fietsers, dus deze lijn etiquette mag hij nog leren. Golfo heeft zich zo goed ontwikkeld dat hij het zeker leuk zal gaan vinden om naar een fijne hondenschool te kunnen gaan met zijn nieuwe baas.
Omdat Golfo het gezelschap van andere honden zo fijn vindt zoeken we voor Golfo een nieuw huis waar al een andere hond aanwezig is. Een hond die net als hij van spelen, lange wandelingen en gekkigheid houdt! Hij zal waarschijnlijk ook samen hardlopen heel fijn vinden.
Hij leeft nu samen met een kat en dit gaat goed, waarschijnlijk kan hij ook met bijvoorbeeld kippen leven, maar dit vraagt wellicht wat waakzaamheid. Golfo kan op dit moment een paar uurtjes alleen zijn, maar hij vindt het niet heel prettig. Waarschijnlijk zal dit anders zijn als er al een andere hond aanwezig is. Hij is nu bij thuiskomst wat gestresst en ontspant weer als hij even naar buiten is geweest. Hij maakt echter niets stuk.
Gezien zijn formaat en zijn voorliefde voor spelen en wandelen plaatsen we Golfo bij voorkeur in een huis met een (grotere) tuin en een reeds aanwezige hond en hondenervaring. Een huis in een omgeving waar Golfo de gelegenheid heeft om veel in de natuur op stap te gaan en te ontdekken. We denken dat hij wat te onstuimig kan zijn voor kleinere kinderen. Wie komt er kennismaken met deze grappige, actieve en aanhankelijke jonge hond en geeft hem een fantastische toekomst!

 

(Omschrijving Golfo, in Spanje)

Golfo werd als kleine pup van de straat gehaald door een vrouw die hem vervolgens aan de ketting legde. Gelukkig kon zij overgehaald worden om hem af te staan. Een vrijwilliger in Spanje nam hem onder haar hoede en liet hem onlangs castreren. Nu woont hij samen met andere honden, katten, kippen en ganzen. Hier gaat hij prima mee om, hij slaapt zelfs samen met de kat op bank. Zijn gastgezin omschrijft hem als: Golfo is een hele goede hond, hij is aanhankelijk, lief en erg intelligent. Degene die hem adopteert krijgt een vriend voor het leven. Hij is zeer gehoorzaam, is een snelle leerling en houdt erg van rennen en lekker spelen. Hij kan al aan de lijn lopen. Met andere honden spelen vindt hij heerlijk, maar het liefste komt hij knuffels halen. Wat zou het fijn zijn als Golfo een fijn huis in Nederland/ België vindt waar hij lekker kan spelen in de tuin en kan uitgroeien tot een prachtige volwassen hond.)

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.