Sun

By Ilse van den Oetelaar, 25 juli 2021

SUN IS GEADOPTEERD!!

 

Sun, nu Soen, verblijft in Nederland. We zoeken voor haar een adoptiegezin waar al een stabiele andere hond is.

 

Naam Soen
Ras Mix, mogelijk chihuahua
Geslacht Teefje
Geboortedatum 18 december 2019
Gezondheid Goed
Gewicht/schofthoogte 6 kg, 30 cm

Omschrijving Soen

Kleine Soen is in december 2020 geadopteerd en leek zich direct helemaal op haar plek te voelen in het adoptiegezin. Soen was daar single hond en kon zo niet aan andere honden afkijken wat de plek is die een hond behoort in te nemen.

Ondanks alle inspanningen van het adoptiegezin ontwikkelde Soen zich niet goed. Het is werkelijk een schatje maar ze heeft heel veel behoefte aan een zeer duidelijke en consequente aanpak.

Soen ging steeds feller reageren op andere honden op straat en bleek erg prikkelgevoelig.

Het adoptiegezin en ook degene die hen de afgelopen maanden begeleid heeft kan u veel over Soen vertellen.

We zoeken voor Soen een adoptiegezin, zonder kinderen. Liefst met tuin, want Soen geniet enorm van het liggen en rondsnuffelen in de tuin. Een of meerdere andere honden zouden heel helpend kunnen zijn maar dan moet de introductie rustig opgebouwd worden. Verder zal een prikkelarme omgeving (niet te midden van veel verkeer en veel andere honden) ook goed zijn voor Soen.

De huidige adoptanten vinden het verschrikkelijk dat het in hun situatie niet lukt om Soen te bieden wat ze nodig heeft en we hebben hen geadviseerd om Soen elders te laten plaatsen

kortom: Soen ziet er uit als een klein kruimeltje, en dat is ze ook, maar ze heeft een groots karakter!

 

UPDATE 10 augustus 2021

Soen is een lang weekend uit logeren gegaan zodat we konden zien hoe ze zich in een andere omgeving gedraagt. Degene die haar hier begeleidde omschrijft het als volgt:

Wie heeft nog een plekje vrij voor deze lieve frummel? Liefst met een stabiel hondenmaatje, een tuin (omdat ze enorm geniet van buiten relaxen), iemand die verder wil oefenen op een positieve manier om haar uitvalgedrag verder te laten uitdoven, zonder jonge kinderen, en in een niet te stedelijke omgeving woont.

Kleine Soen (30cm- 6,2kg-2 jaar) is een mix chihuahua en wordt wegens persoonlijke redenen herplaatst. 

Soen is een nieuwgierige maar soms wat onzekere en gevoelige dame waardoor ze in haar huidige gezinssamenstelling en drukke woonomgeving stilaan uitvalgedrag heeft ontwikkeld naar honden, fietsers, bezoek en de zoon des huizes. Ze is onlangs een lang weekendje op logement geweest bij een ervaren opvanggezin met 2 stabiele honden om te kijken hoe ze het daar zou doen en de evolutie was ongelofelijk! Soen bleek erg blij te worden van het gezelschap van andere honden, en ze was meteen erg ontvankelijk voor positieve coaching en begrenzing van haar opwinding waardoor haar uitvalgedrag op die korte tijd al opvallend verminderde. Soen heeft nog wat sturing nodig omdat ze bij spel of opwinding iets teveel doorslaat en in die opwinding kan ze zichzelf minder goed doseren, maar dit is makkelijk bij te sturen heeft het opvanggezin ondervonden. Ze doet heel graag haar best voor de baas én voor een beloning.

 

Degene die Soen het weekend begeleid heeft kan een uitgebreid verslag overleggen van de manier waarop zij, in korte tijd, het gedrag van Soen heeft zien veranderen. Ook zij is zij heel graag bereid om dit toe te lichten en eventuele vragen hierover te beantwoorden.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.