Uma

By Ilse van den Oetelaar, 30 augustus 2021

 UMA IS GEADOPTEERD!!!!

 

Uma is een hond om verliefd op te worden!

 

Naam Uma
Ras Mix galgo
Geslacht Teefje
Geboortedatum begin 2017
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte 70 cm

Omschrijving Uma

Uma werd als pupje van 4 maanden gevonden op straat. Gelukkig nam een lieve vrouw haar mij en vroeg Irene van Arpa te zoeken naar een adoptiegezin.

Toen haar foto’s op Facebook verschenen meldde zich direct een leuk gezin.

Update juli 2021

Na  bijna 4 jaar moeten we helaas uitkijken naar een ander gezin voor Uma, want haar baasjes gaan scheiden en geen van beiden kunnen haar nu het leven geven dat ze haar gunnen.

Uma kan vooral omschreven worden als een hele brave hond. Ze heeft nog nooit iets gesloopt, kan een aantal uren alleen (met andere honden) thuisblijven, blaft nooit, is goed met andere honden en loopt goed mee aan de lijn.

Ze is speels met andere honden, ze wordt een allemansvriend genoemd. Ze is heel sociaal en begroet iedereen.

We willen Uma plaatsen bij een gezin waar al een of meerdere honden zijn want Uma heeft tot nu toe altijd samengeleefd met andere honden (tot voor kort 4)

 

UPDATE 30 augustus 2021

Sinds kort verblijft Uma in een opvanggezin. Hier woont ze samen met twee andere honden en drie katten. Deze lieve Galgo overtreft iedere verwachting! Ze is zeer aanhankelijk, speels en vriendelijk naar iedereen. Ze vindt het heerlijk om te knuffelen en ze komt de hele dag kusjes en knuffels halen en ze wil graag met de andere honden spelen. Buiten loopt ze heel netjes aan de riem, sommige geluiden vindt ze een beetje spannend, ze is dan even alert, maar verder loopt ze goed mee. Uma is nieuwsgierig en leergierig, ze is keurig opgevoed. Ze is bescheiden en over het algemeen heel rustig in huis. Zoals elke Galgo hangt ze graag op de bank! Het liefste zo dicht mogelijk bij je.
Omdat Uma heel speels is denken we dat het fijn is voor haar als er al een andere hond aanwezig is. Ze zal het heerlijk vinden om lekker te kunnen rennen, of te spelen in een tuin. Omdat Uma een Galgo van flink formaat is zoeken we voor haar een huis met leefruimte.

Uma wordt een mix-galgo genoemd maar zowel uiterlijk als innerlijk is ze 95% galgo. Ze is innemend, sensitief, rustig in huis, goed met andere honden, een echte bankhanger.

Alleen haar staart (en hoogte) herinnert ons eraan dat ze geen 100% galgo is.

We weten het zeker: kom je kennismaken met Uma, dan ben je verliefd!

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.