Nieuwsbrief N° 54

By Ilse van den Oetelaar, 15 juli 2021

De afgelopen maand hebben we voor heel veel honden een eigen thuis kunnen vinden. Sommigen zijn al in Nederland, de meesten reizen binnenkort af.

  • Allereerst willen we het goede nieuws melden dat Tristan, na zijn complexe operatie, in zijn opvanggezin mag blijven. Wat een geluk voor deze lieverd die al zoveel pech in zijn leven had. We zijn gaan samenwerken met een organisatie uit Murcia, Almodillas en van hen hebben we voor 2 honden de afgelopen periode een adoptiegezin gevonden. Donna en Alika zijn de gelukkigen. De shelter Puntanimals werd overspoeld door veel pups. Enkelen van hen werden geadopteerd. De kleine Nora en Xena hoeven dus niet op te groeien in de shelter, en gelukkig Baco en Napoleon ook niet. Trebol is ook nog een jonge hond en ook kan als eerste van het nest afreizen. Ook Mayo is pas een jonge knul, zijn moeder, Abril, is inmiddels al in Nederland. Petunia, de bodeguero is ook nog geen 1 jaar oud. Er zijn ook een aantal oudere honden geadopteerd. Sara is een prachtige Bordercollie, die letterlijk van de dood gered werd. Hera, 6 jaar is geadopteerd en inmiddels al in Nederland. Tucy is ook niet meer piepjong maar daardoor past hij precies in het adoptiegezin waar inmiddels ook Alika verblijft. Superblij zijn we ook voor Remo, hij was met zijn 10 jaar echt kansloos voor adoptie, dachten we, maar we hadden het fout want ook hij is geadopteerd!!
  • Helaas ook minder fijn nieuws te melden, want voor een aantal honden zoeken wij een nieuw adoptiegezin. Onder hen  de kleine Lola, maar inmiddels is zij opgevangen door een opvanggezin en zijn we heel druk met de adoptie-procedure. Helaas ook voor Golfo moeten we op zoek naar een nieuwe plek. Golfo was nog een jonge, lieve, aanhankelijke hond maar lijkt in het huidige adoptiegezin niet goed tot zijn recht te komen en we denken dat hij zal opbloeien als hij kan gaan samenwonen met een andere hond. Verrast werden door de vraag om voor Uma een andere plek te zoeken. Uma was inmiddels al 4 jaar geadopteerd, maar na een scheiding bleek dat zij  bij beide ex-partners niet terecht kon. Uma is een ontzettende lieve, gemakkelijke galgo. Ook kleine Sun bleek niet helemaal op haar plaats te zitten in het huidige adoptie-gezin en na langdurige overleg is er besloten dat  beter is als zij elders een nieuwe start kan maken. En dan hebben we Rufo/ Roef. Deze schat leek helemaal op zijn plek bij een vrijwilliger van ons maar helaas blijkt haar lichamelijke gezondheid niet aan te sluiten bij de atletische en sterke Roef. Voor al deze honden geldt: u kunt ze ontmoeten en we kunnen heel veel over hen vertellen. Deze honden komen a.h.w. met een mooie handleiding! We zijn haar niet vergeten hoor: de prachtige galga Selva zit ook nog in een opvanggezin. Selva is echter een hond die nog een lange weg te gaan heeft en kan echt niet zomaar in een gezin geplaatst worden. In het opvanggezin gaat het inmiddels al veel beter met haar.
  • We schreven het al eerder: er zijn ontzettend veel pups afgegeven, gevonden, gered door de shelter Puntanimals. Pups die vaak erg kwetsbaar zijn, omdat ze meestal niet de eerste inentingen hebben gekregen of van hun moeder weinig goede antistoffen hebben meegekregen. Het komt dan ook vaak voor dat pups overlijden. Onder hen ook de aandoenlijke Dhaval. We hadden voor hem een adoptie-gezin gevonden, maar hij werd ziek en bleek Parvo te hebben. Een hele nare ziekte waar veel onbeschermde pups aan overlijden. Arme Dhaval heeft het niet gered..
  • Bij Puntanimals zitten ook ontzettend veel galgo’s. Vooral veel galgo’s in de kleur Brindle (Gestroomd) en vooral veel reutjes. Vorige week zaten er meer dan 40 volwassen galgo’s! En er blijven steeds nieuwe binnenkomen. Afgelopen dagen zijn de vrijwilligers druk geweest om een galgo moederhond met haar pups te redden. Door de hond te volgen kwamen ze inderdaad op een plek vol troep en afval en een nest van prachtige puppy’s. Ook de vaderhond was aanwezig. Gelukkig kon het hele gezin worden meegenomen. De vaderhond blijkt ontzettend aanhankelijk en de pups lijken hele blije hondjes te zijn. Bekijk het ontroerend bericht hier.
  • En dan tenslotte: de vakantie-periode is aangebroken! Het is voor velen van ons nog de vraag of en vooral waar ze op vakantie kunnen gaan. We wensen iedereen hoe dan ook een fijne tijd, veilige reizen en vooral veel plezier met hun Hobodogs. Wij zijn zelf door vakanties ook wat minder goed bereikbaar, dus mogelijk duurt het wat langer voordat u antwoord krijgt!