Rufo

By Ilse van den Oetelaar, 9 juli 2021

Rufo is geadopteerd!!

 

Rufo is een gehoorzame, trouwe hond van 3-4  jaar oud.

Naam Rufo
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum oktober 2017 (geschat)
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte 55 cm, 22 kg

Omschrijving Rufo

Herfst 2020:

Rufo werd in juli 2020 op straat aangetroffen door iemand die hem niet zelf onderdak kon geven en dus nam hij contact op met de shelter. Sindsdien verblijft Rufo bij Puntanimals.

Hij blijkt heel gehoorzaam en heeft echt een will to please. Hij gaat graag mee wandelen en geniet er enorm van als hij lekker kan spelen en rennen met de andere honden. Hij houdt er ook van om spelletjes met de vrijwilligers te doen.

Het is een atletisch, sterk hondje dat heel trouw is en daarom echt een maatje voor iemand kan gaan zijn.

 

Update juli 2021:

Rufo, nu Roef is in december 2020 geadopteerd  door de huidige adoptante

Na enige tijd bleek dat zij in verband met gezondheidsproblemen het beste afstand kan doen van Roef, ook na advies van vele deskundigen.

Roef is een kruising Engelse Setter/ Bretonse Spaniel/labrador en is lief voor mensen, kinderen en andere honden.
Roef heeft de afgelopen tijd alle basiscommando’s geleerd. Binnen is hij heel rustig. Hij kan een paar uur alleen zijn. Buiten zijn er voor Roef veel afleidingen. Hij kan soms best hard aan de lijn trekken. Roef is wel goed trainbaar. Loslopen kan hij ook, in een gebied waar geen fietsers en brommers etc. zijn.
We denken dat Roef goed op zijn plek is in een huis zonder kinderen en katten en dat hij het als single hond prima zouden. Niet omdat hij agressief of lomp is maar omdat hij door kinderen teveel overprikkeld kan raken en dan niet zijn rust kan pakken. Maar kinderen ontmoeten, als hij buiten is of op bezoek vindt hij juist geweldig leuk
Roef is energiek, dus de nieuwe baas moet wel veel activiteiten met hem ondernemen (veel wandelen, hardlopen(?), speuren(?) en/of zoekspelletjes doen.
De verwachting is dat Roef in een nieuw huis tijd nodig heeft om aan de nieuwe situatie te wennen.

Roef is gevoelig en ook intelligent. Er zit totaal geen agressie in Roef maar heeft wel behoefte aan een duidelijk baas omdat hij daar zijn zekerheid aan onttrekt. Of zoals de huidige adoptant zegt: anders neemt hij een loopje met je.

Roef ziet er stoer uit maar is vooral heel erg lief en kan ontzettend blij reageren.

De meeste mensen zijn na ontmoeting met Roef erg van hem gecharmeerd. hij heeft een fijne energie en uitstraling

 

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.