Dobey

By Ilse van den Oetelaar, 6 juli 2021

DOBEY IS GEADOPTEERD!!

 

Dobey is een hele lieve oudere Podenco

Naam Dobey
Ras Podenco
Geslacht Reu
Geboortedatum Januari 2014
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend, zie tekst
Gewicht/schofthoogte 12 kg, 46 cm

Omschrijving Dobey

Dobey is ongeveer 7 jaar geleden geboren bij een jager. Toen de vrijwilligers hem op straat vonden hebben zij hem teruggebracht naar zijn eigenaar. Deze wist te vertellen dat hij 2 jaar geleden is gestolen en sindsdien werd vermist. Zijn eigenaar wilde hem niet meer terug hebben, Dobey loopt mank en is dus voor een jager niets meer waard. Gelukkig is Dobey nu opgenomen in een liefdevol opvang gezin. We denken dat hij het hier beter heeft getroffen! Zij hebben zich over hem ontfermd en hem verzorgd.
In het begin was hij erg bang, maar inmiddels heeft hij zich ontpopt tot een zeer aanhankelijk, vriendelijk en rustig hondje. Wel blijft hij bang voor stokken. De dierenarts heeft aangegeven dat Dobey waarschijnlijk een oude breuk in zijn poot heeft. Hij heeft hier geen pijn aan, en drentelt gezellig mee met de andere honden. Ook heeft de dierenarts zijn gebit helemaal schoongemaakt.
We hebben Dobey ontmoet tijdens ons bezoek aan Spanje en hebben zelf gezien hoe gezellig Dobey met alles meedoet en je gezelschap duidelijk opzoekt. Hij gaat goed om met andere honden en ook katten zijn geen probleem. Wie geeft deze leuke, rustige Podenco een heerlijk plekje in huis?

 

Omschrijving

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.