Nieuwsbrief N° 50, maart 2021

By Ilse van den Oetelaar, 17 maart 2021

Hoera, de vijftigste nieuwsbrief met heeeeeel veel adopties!

 

De afgelopen maand heeft het adoptieteam erg hard gewerkt om de vele vragen en aanvragen te beantwoorden. Daardoor zijn er de afgelopen vier weken een recordaantal honden geadopteerd.

  • Zoals te verwachten, de keeshondjes Moon, Jade en Nube kregen veel aanvragen en ze zijn allemaal geadopteerd. Moon is inmiddels al in Nederland. Voor de kleine en vrolijke Zora vonden we een adoptant.  Ook zijn we blij te melden dat voor de aanhankelijke Niko een adoptie-gezin gevonden. Bij bloedonderzoek bleek Niko positief te testen op leishmania en daarom werd hij eerst in Spanje behandeld. Zijn laatste bloedonderzoeken zijn veel beter nu en daarom mag ook hij snel afreizen. In de vorige nieuwsbrief schreven we dat de oudere galgo Rose in opvang zou komen maar dat blijkt helemaal niet meer nodig want er meldde zich een adoptie-gezin en Rose kan rechtstreeks naar hen toe. Galgo Mia werd door iemand gezien op de Facebookpagina van de shelter en ons werd gevraagd haar te bemiddelen. En zo kwam ook deze adoptie rond. Ook de kleine bodeguero Cayena stapt binnenkort in de transportbus om voorgoed de shelter achter zich te laten.  Datzelfde geldt voor de Engels setter Ronnie.  Superblij zijn we dat de senior Falconetti, een mastinmix met één oog, iemand’s hart gestolen heeft en dat hij de laatste fase van zijn leven eindelijk veel liefde mag ontvangen. Canalla, het bruine hondje met de bijzondere vacht, moest eerst behandeld worden in Spanje voordat ze kon afreizen, maar binnenkort is het zover! Heel veel mensen reageerden op de mooie Thor, een jonge Weimaraner. Onder hen een adoptant van twee Hobodogs dus we weten zeker dat deze jongen in een goed nest terecht komt. Iemand die al eerder twee maal een adoptie-aanvraag deed voor een klein hondje, maar steeds nét te laat was, konden wij de grappige Pomy voorstellen nog voordat dit hondje op de site kwam en daarmee was er weer een adoptie-procedure afgerond. Toen er wederom een Engelse setter in de shelter werd afgegeven wisten we dat het niet moeilijk zou zijn hiervoor een adoptant te vinden en inderdaad: de adoptie van mooie Ur was snel een feit. Al vele maanden vragen vrijwilligers van Puntanimals ons om een adoptiegezin te vinden voor hun lieveling Poppy. Dit hondje is zo blij als ze de vrijwilligers ziet, gaat dan heel graag mee wandelen en het valt hen zwaar haar elke keer weer in de shelter achter te moeten laten. Poppy is positief getest op leishmania en waarschijnlijk daardoor meldde zich niet snel een adoptant. Maar na de laatste oproep, met veel nieuwe foto’s en filmpjes op de site werd dan tóch gezien hoe speciaal ze is en er meldde zich een adoptant.  Heel bijzonder is het dat de twee zusje Lindt en Moncherie samen geadopteerd zijn. We hopen dat ze veel steun aan elkaar hebben bij de overgang van de shelter naar hun adoptie-gezin. Tenslotte zijn er voor 2 pups van hondje Vanessa ook een adoptiegezin gevonden. Binnenkort krijgen ze ook een plekje op onze site, mét hun namen.
  • Grote zorgen over Tristan. Wat blijft pech hem toch achtervolgen: uit een vreselijk situatie gered, toen in opvang in Spanje met het idee dat hij daar zou kunnen blijven maar door veranderde werkzaamheden en het feit dat Tristan daar als single hond niet gelukkig was, werd besloten hem toch te laten bemiddelen voor adoptie door Hobodogs. Er meldde zich een adoptant, maar door corona konden verschillende geboekte vluchten niet doorgaan en daarom duurde het langer dan normaal dat  Tristan kon afreizen en daarop besloten de adoptanten af te haken. Gelukkig kon Tristan alsnog meereizen naar Nederland waar hij nu in opvang verblijft bij Nienke. Tristan maakte meteen een gelukkig indruk bij haar thuis, met haar honden. Maar na een week had Tristan opeens ontzettende pijn en hij kon een achterpoot niet meer gebruiken. Onderzoek leverde op dat hij een oud trauma heeft waarbij nu waarschijnlijk zijn knieschijf toch nog een reactie heeft gegeven. Gevolg: Tristan had een operatie nodig waarbij zijn knieschijf die  “uiteengevallen” leek, met pinnen in elkaar wordt gezet. Een dure operatie die vorige week plaatsvond. Tristan had het de eerste dagen heel zwaar maar gelukkig gaat het nu elke dag een stuk beter mede door de geweldige inzet van Nienke. We kunnen haar niet voldoende bedanken!  Vanuit Spanje kregen we een bijdrage voor de operatie en Nienke zette een fundraising op, waardoor we kosten van de operatie grotendeels kunnen betalen. De actie loopt nog steeds! Zie:  Doneren voor Tristan!  Natuurlijk kun je ook rechtstreeks aan de Stichting doneren met vermelding TRISTAN.
  • De afgelopen maanden hebben we gebruik gemaakt van wegtransporten. Hierdoor moesten wij de adoptiebijdrage in januari verhogen. De extra kosten van het wegtransport hebben we overigens niet helemaal doorberekend in de adoptiebijdrage maar we hebben ervoor gekozen om de adoptiebijdrage op een ” redelijk” niveau te houden. De huidige adoptiebijdrage geeft echt geen enkele ruimte meer voor andere zaken, zoals een jaarlijkse donatie aan de shelters, extra bijdrage aan een noodgeval in Spanje. En ook niet voor onverwachte zaken, zoals bijvoorbeeld de operatie van Tristan. Tijdens de afgelopen transporten hebben sommige honden (ook van andere stichtingen) kennelhoest opgelopen. Omdat het in de shelters niet lijkt te heersen, blijkt het onmogelijk de “bron” te ontdekken, want kennelhoest is erg besmettelijk en verspreidt zich snel onder een groep honden in een kleine ruimte, vandaar de naam. En dus ook tijdens een wegtransport. Dat heeft ons doen besluiten de honden bij een grootschalig wegtransport in te enten tegen kennelhoest. Dit betekent dat we de adoptanten die een hond laten meekomen met dat transport een extra bijdrage vragen van 10 euro.
  • Groot verdriet over lieve Selva. Zij werd bijna een jaar geleden geadopteerd maar al vrij snel na haar adoptie viel ze terug in haar oude gedrag dat ze in Spanje in de protectora helemaal was afgeleerd: van zich af bijten als ze bepaalde aanrakingen niet prettig vindt. Helaas werden wij als stichting daarvan niet op de hoogte gesteld en waren wij dus niet in staat om mee te denken met de adoptant en te zoeken naar een oplossing en zo kon het gebeuren dat Selva, letterlijk en figuurlijk, minder goed in haar vel ging zitten, het bijten niet minder werd en zelfs tot een incident leidde waardoor ons verzocht werd, liefst zo spoedig mogelijk, een andere plek voor Selva te zoeken. En dat hebben we gedaan. We hadden het geluk dat Selva snel terecht kon in een opvanggezin in België waar men meteen door had: Selva is niet gelukkig en is totaal de weg kwijt, maar ook: Selva krijgt nu alle tijd om weer tot zichzelf te komen, er wordt niets van haar verwacht. En gelukkig kunnen we nu melden dat het al een stuk beter gaat met Selva. Als de tijd rijp is komt Selva weer ter adoptie, maar er ligt geen enkele druk op.
  • Tenslotte dan de honden die in opvang zijn of binnenkort komen. Als eerste Lerenda (Lea), dit gevoelige, soms complexe hondje met een gouden hart, maakt goede vorderingen in het opvanggezin van Lieve. We denken dat ze klaar is voor adoptie, mits de juiste adoptant zich meldt. Graag mét een andere stabiele hond en voldoende buitenruimte. Rosendo is ook in opvang in België, voor hem is er belangstelling getoond en dat zijn we nu verder aan het onderzoeken. Voor Jinjer, die enkele weken in opvang is, loopt er momenteel een adoptie-procedure. Dat is echt geweldig want Jinjer leek in de shelter bijna niet geschikt voor adoptie, omdat ze alsmaar angstig weggedoken zat in haar hokje. Maar door de goede begeleiding van Annelies en met behulp van haar twee honden zien we een hele andere Jinjer. Eyre, de prachtige galgo, komt ook in opvang. Door verdrietige omstandigheden lukte het haar adoptanten niet haar nu te ontvangen en in overleg is besloten dat Eyre in opvang komt en beschikbaar voor adoptie. Ze komt samen met o.a. Bhima aan op 20 maart. Bhima is een wat oudere, brindle galga met een prachtig grijs snuitje en ze mag tijdelijk bij Miranda gaan wonen. Ook Zazu komt naar Nederland. Dit mooie zwart-witte hondje, mogelijk waterhond-mix, zal bij Carlijn opgevangen worden

Selva