Eyre

By Ilse van den Oetelaar, 20 maart 2021

EYRE IS GEADOPTEERD!!

 

Eyre is een van de meest zachte galgo’s die ze ooit bij Puntanimals  ontmoet hebben

 

Naam Eyre
Ras Galgo
Geslacht Teefje
Geboortedatum 18-3-2015
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte

Omschrijving Eyre

Eyre werd in juli 2020 in een veld gevonden met een groot gat in haar oor. Zeer waarschijnlijk had haar eigenaar de tatoeage eruit gesneden om zo te voorkomen dat ze hem zouden kunnen achterhalen.

Eyre werd meegenomen naar de shelter en al snel bleek dat ze een erg lief en bescheiden hondje is.

Het viel op dat ze een dikke buik had en ze bleek inderdaad zwanger te zijn en na enige tijd beviel ze van haar pups. 7 van hen overleefde de bevalling. Eyre bleek positief op filaria  maar hoefde voor de behandeling gelukkig niet in de shelter te blijven maar werd opgenomen in een pleeggezin. Voor de pups, mix-galgo’s, werden al snel adoptiegezinnen gevonden.

Nu haar taken als moeder er helemaal opzitten is lieve Eyre klaar voor adoptie. Het zal voor het opvanggezin niet bevallen om haar te laten gaan, want ze heeft echt hun hart veroverd. Maar ze gunnen haar een fijn leven elders zodat zij weer een andere hond kunnen opvangen.

UPDATE 21-3

Eyre is medio maart aangekomen in Nederland, in haar opvangadres.

” Onze eerste indruk is dat ze erg aanhankelijk is. Daarnaast rustig en evenwichtig. Sociaal met honden. Vol vertrouwen. Buiten heel alert. Sterke hond. Loopt netjes aan de lijn. Waarschijnlijk ook alert op katten.”

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.