Bobby

By Ilse van den Oetelaar, 28 maart 2021

BOBBY IS GEADOPTEERD!!

 

Bobby is een oude en sociale Bodeguero. Helaas heeft hij een heel zwaar leven gehad. Daarom gunnen we hem nog een geweldig plekje op zijn oude dag!

Naam Bobby
Ras Bodeguero
Geslacht Reutje
Geboortedatum januari 2011
Gezondheid Goed! Bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 8 kg/ 38 cm

Omschrijving Bobby

Bobby behoorde tot een groep honden van een jager Hij leefde 7 of 8 jaar van zijn leven in een grote kooi samen met veel honden. Toen deze man stierf gaven de kinderen van de man de honden aan andere jagers. Bobby was te oud om te jagen en niemand wilde hem. Ze lieten hem toen achter bij de ingang van het huis. Maar hij bleef voor de deur wachten om weer binnen te komen.
Een andere jager heeft Bobby toen mee genomen om te gaan fokken met zijn eigen teefje. Hier sliep hij 3 jaar lang onder een tafel op een terras. Hij ging niet wandelen en woonde hier dag en nacht.  Hij kreeg slecht voer en werd niet verzorgd. Gelukkig is Bobby hier toen ontdekt door een groot dierenliefhebber. Zij hebben Bobby weggehaald en hebben gezorgd dat de eigenaar afstand wilde doen.

Nu zit hij in gelukkig in opvang en wordt er eindelijk goed voor hem gezorgd. Hij is helemaal nagekeken door de dierenarts, zijn gebit is schoongemaakt en er zijn 5 tanden getrokken. Hij herstelt goed en is inmiddels ook gecastreerd.

Zijn opvanger omschrijft hem als een vriendelijk, sociaal en gehoorzaam hondje. Hij houdt van rennen en loopt dichtbij je tijdens het uitlaten. Hij is zindelijk en gaat nu vier keer per dag mee naar buiten en weet hoe hij aan de lijn moet lopen. Thuis is hij rustig en vindt hij zijn zachte mandje heerlijk om in te slapen. Hij heeft wat artrose, dus hij houdt van warme zachte mandjes!

Hij houdt van aandacht maar vindt het een beetje eng als je hem op zijn kopje aait, waarschijnlijk heeft hij hier slechte herinneringen aan. Traplopen vindt hij lastig, dat komt ook omdat zijn zicht wat is verminderd. 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.