Lerenda

By Ilse van den Oetelaar, 13 december 2020

LERDENDA IS GEADOPTEERD!!

Lerenda is een hond van ongeveer 1 jaar oud. Ze is een heel blij, enthousiaste, actieve hond die graag met je de wereld wil ontdekken

Naam Lerenda
Ras mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum eind 2019
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte volgt

Omschrijving Lerenda

Lerenda is ongeveer een jaar oud. Ze was een van twee pups die gevonden werden. De andere pup is inmiddels geadopteerd. Lerenda is uitgegroeid tot een prachtige hond. Op foto’s lijkt ze vaak groter dan dat ze is en ze is heel fijn gebouwd. Ze mag nog iets aankomen in gewicht.

Sinds 11 oktober verblijft ze in een opvanggezin in Belgie waar twee andere honden verblijven en waar ook kippen en varkens zijn. Ze maakt daar grote stappen.

Het opvanggezin schrijft: Ze lijkt een ongecompliceerd hondje. Dus ondanks het 1 jaar in de shelter zitten heeft zein eerste instantie totaal geen trauma’s of zo. Ze is heel slim en leert snel. Op 1 week tijd nu al zindelijk, loopt mooi aan de lijn, komt als je ze roept of op fluitsignaal, kan zitten op bevel.  Ze heeft nog echt yuppiestreken:  Dus als je haar 5 minuten negeert gaat ze streek uithalen… boeken uit de kast trekken, aan de kussens knabbelen, dus wij starten de dag altijd door haar lekker moe te maken in de tuin.
Ze houd van balletjes, knuffels en allerlei speelgoed. Het is een echte speelvogel. En is ook heel speels met zowel Chufa als Bambam alsook Quito van de buren.
Was lief tegen de kat bij de dierenarts… maar die bewoog zelf ook niet echt. Met de varkens en geitjes gaat het ook heel goed.
Kippen en gevogelte vind ze maar niks.

Zs nog wat op haar hoede voor nieuwe geluiden, omgevingen en mensen. Haar onzekerheid uit ze nu door te blaffen… is na een week al wat geminderd maar toch nog aanwezig hoor.

Ze is nu aan het leren alleen te zijn. Dus s’nachts blijft er iemand bij de honden beneden slapen..
Er word aan gewerkt

We zoeken voor Lerenda een adoptiegezin waar ze haar energie kwijt kan en waar ze graag met haar aan de slag gaan, want ze heeft echt een will-to-please. Een tuin vindt ze geweldig!

 

Update 1 November:

Lerenda blijft iets teveel belangstelling houden voor kippen en konijnen dus we denken dat ze enig jachtinstinct heeft en kan daarom beter niet bij zulke dieren geplaatst worden. Hoe ze op katten reageert wordt nog verder onderzochtt maar lijkt ook erg afhankelijk van het gedrag van de katten (als ze blijven zitten dan heeft ze er niet veel belangstelling voor).

Verder blijkt Lerenda, ondanks al haar vrolijkheid ook een gevoelig hondje. Sommige dingen of mensen vindt ze eng en dan heeft ze echt even tijd nodig om te herstellen.

Ze is erg aanhankelijk en moet daarom nog leren alleen thuis te blijven. dit wordt nu stapsgewijs uitgebouwd.

‘s Nachts alleen beneden blijven gaat soms goed, maar soms is ze ook vroeg wakker en dan laat ze weten dat ze liever niet alleen is. Het opvanggezin nemen haar nu mee naar de slaapkamer, waar ze in een open bench slapt, en dat gaat prima.

Update 10 januari 2021:

Lerenda is enige weken geleden geadopteerd maar werd helaas na enkele dagen alweer teruggebracht. Blijkbaar had het adoptiegezin zich toch vergist in de energie en vooral de gevoeligheid van Lerenda, Lea.

Want Lea is en wezen een onzekere hond en zal gaan blaffen als ze zaken niet vertrouwt. Soms gaat de eerste kennismaking met een onbekende direct goed en is ze superaanhankelijk, maar soms ook vertrouwt Lea het niet meteen en zal dan tegen de vreemde gaan blaffen. Dit gedrag wordt nu met goede begeleiding geprobeerd om te buigen. Het is ook aandoenlijk om te zien hoe ze dan struggeld met haar onzekerheid.

De aanwezigheid van een andere stabiele hond zal haar zeker goed doen, alsmede een speelmaatje want Lea is dol op spelen.

Een tuin waarin ze soms ook lekker haar energie kwijt kan zou heel fijn zijn.

We zoeken een adoptant die begrijpt dat er nog “werk een de winkel is” bij Lea en die haar de ruimte geeft om zich te ontplooien. Iemand die niet direct te hoge verwachtingen van Lea heeft. Een adoptant die begrijpt wanneer Lea steun nodig heeft en wanneer juist begrenzing.

Uiteraard kan het opvang gezin ( waar Lea nu 3 maanden verblijft) veel meer vertellen over Lea en is een kennismaking mogelijk.

Lea is een hondje dat echt in je hart kruipt als je met haar de juiste klik hebt.

 

Inmiddels leert het opvanggezin Lea steeds beter kennen en ze adviseren Lea enkel te plaatsen bij mensen die al 1 of meerdere honden hebben!

Daarnaast is de aanwezigheid van een tuin heel belangrijk en is het goed te weten dat Lesa nog van veel zaken stress krijgt waardoor lange, ongecompliceerde wandelingen niet metten mogelijk zijn.

 

 

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.