Nieuwsbrief N° 37, Februari 2020

By Ilse van den Oetelaar, 15 februari 2020

Het is een stormachtige tijd en dat merken we vooral ook bij aankomsten: omleidingen en vertragingen. Maar gelukkig worden er veel hondjes geadopteerd!

  • Afgelopen maand ook weer heel veel adopties. Twee oude hondjes hoeven niet langer in de shelter te verblijven, Zico (die uit het dodingstation komt) en Carmelo, met een kogel in zijn pootje. Ook werden er veel langzitters geadopteerd: Duna, Yenka, Malva, en Tono. Ook een aantal jonge honden waarvan sommige al sinds hun puppy-tijd in een shelter verbleven: Mar, Kendall, Bitterkas,  Campanilla, Janny en Jasper. Ook Bruno werd geadopteerd. Hij verbleef al twee jaar in Nederland en was destijds rechtstreeks vanuit de protectora geadopteerd. Door omstandigheden kon hij niet bij zijn adoptiegezin blijven maar gelukkig is hij dus (weer) geadopteerd. Verder zijn we heel blij dat de mooie podenco met nr 1652, uit het dodingstation, die helaas positief bleek op leishmania mag gaan wonen bij Carolien, die verbonden is aan Hobodogs.
  • Afgelopen weken ook veel verdriet om adopties die niet goed verliepen. Marie-Ellen moest na 5 dagen haar adoptiegezin verlaten..onbegrijpelijk! Gelukkig werd ze direct opgehaald door Annelies en vandaar heel snel een nieuw adoptie-adres gevonden en Marie-Ellen is nu heel gelukkig. Ook Bilbo moest na drie jaar zijn adoptie-gezin verlaten. Door grote veranderingen in het gezin leek hij van slag en vertoonde hij gedrag dat niet bij hem paste. Hij werd direct opgevangen door Miranda en hij is nog ter adoptie: klik hier! Ook lieve Nala moet uitkijken naar een nieuw adoptiegezin want in haar huidige gezin lijkt ze erg somber te zijn als single hond. Ook zij is ter adoptie: klik hier! En zoals al eerder geschreven moest ook Bruno na een aantal jaar zijn adoptie-gezin verlaten want ook hij kon niet wennen aan de grote veranderingen in het leven van zijn adoptant. Hij werd opgevangen door Annelies en hij is inmiddels dus geadopteerd.
  • Momenteel verblijven 6 honden van Hobodogs in opvang: Panda (wacht al 9 maanden op een adoptant!), Uni (wacht al 8 maanden op een adoptant!), Enya, (sinds begin dit jaar in opvang), Bommel ( sinds enkele weken in opvang), Nala (wacht bij haar adoptie-gezin op een nieuwe plek) en Bilbo (sinds 10 dagen in opvang)
  • Tenslotte: donaties zijn zeer welkom! Zeker met een aantal honden in opvang kunnen we extra giften goed gebruiken. En net als overal geldt: alles wordt duurder. Zo zijn de prijzen van ruim-plekken in het vliegtuig verhoogt met maar liefst ruim 11%.  En ook het terugsturen van de benches wordt steeds duurder. Toch willen wij de adoptiebijdrage ook dit jaar  op 295 euro houden. Dan kan echter alleen als we structureel of incidenteel donaties krijgen. Structureel is dat voor 1 euro per maand heel eenvoudig via: https://www.teaming.net/stichtinghobodogs
  • Weet u dat onze pagina: Veel gestelde vragen regelmatig wordt aangepast n.a.v. vragen die ons gesteld worden. Neem eens een kijkje!