Enya

By Ilse van den Oetelaar, 12 februari 2020

 ENYA IS GEADOPTEERD!!

Enya verblijft in opvang in Belgie! Ze is uiteraard te ontmoeten!!

Enya kwam in november 2018  aangelopen bij een huis waar de vriend van onze contactpersoon, samen met een collega, aan het werk was..

Naam Enya
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum 23-3-2018 (eerste schatting)
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 48 cm (schatting)

 

Omschrijving Enya

Toen Enya naar de mannen toe liep was ze niet bang en ze zag er goed uit. De verwachting was dat ze bij iemand hoorde. Maar helaas bleek ze geen chip te hebben en er kwam niemand die haar zocht. De mannen besloten dat ze in het huis kon blijven en zijn verzorgden haar, maar de baas van de mannen kwam erachter en vond het geen goed idee en dus gaat Enyain de shelter.

De mannen hebben Enya leren kennen als een vrolijke, jong, ongecompliceerd hondje.

UPDATE September 2019

Enya werd geadopteerd maar na enkele dagen alweer teruggebracht naar de shelter, met een beetje een onduidelijk verhaal. Ze hadden haar direct veel uren alleen thuis gelaten en daardoor was Enya echt van slag. Enya is immers een hond die graag vel bij haar baasje is. Alleen blijven kan ze leren mits dit, zoals bij andere honden, langzaam wordt opgebouwd.

Arme Enya, terug in de shelter..

 

UPDATE 10 Januari 2020

Enya heeft de shelter verlaten en is nu in een opvanggezin in Belgie. Het gaat heel goed met haar!

 

UPDATE 26 Januari 2020

Enya verblijft inmiddels 3 weken in het opvanggezin en het gaat hel goed met haar. Ze is zeer aanhankelijk en zou het liefst de hele dag bij haar baasjes zijn, en daarom wordt er gewerkt aan het alleen-thuis- kunnen-blijven. ‘s Nachts kan Enya al heel goed alleen beneden blijven. Ze lijkt dan vooral jazzmuziek erg op prijs te stellen.

Enya is gek op spelen en leert heel snel. Ze kent al enkele” commando’s” en vindt het geweldig om met een balletje te spelen. De andere honden in het opvanggezin vindt ze heel leuk en ze speelt graag met ze. Soms kan ze wat te veel willen maar legt zich erbij neer als de andere honden laten merken dit keer niet in te zijn voor een spelletje. Samen stoeien en knuffelen vindt Enya ook heel fijn.

Ze heeft inmiddels kennis gemaakt met kinderen en ook die vindt ze leuk, al was ze in het begin wel onder de indruk van de drukte.

Ze gaat heel graag mee wandelen. Maar ze kan ook heerlijk lui zijn

 

Op de filmpjes is o.a. ook te zien hoe Enya kennismaakt met katten, kippen en ander kleinvee.

Kortom: Enya is een ideale hond voor actieve mensen die graag met haar aan de slag willen gaan. Andere honden zijn daarbij hel welkom en kinderen (mits verstandig opgevoed…) zijn dan geen probleem.

 

Update 16 februari. 

Enya is een hele lieve en slimme hond met een grote will-to-please. Ze leert snel! Ze zoekt wel graag de grenzen op, dus een duidelijke baas is goed voor haar. Ze is ontzettend aanhankelijk en daarom is het wel belangrijk dat ze weet dat ze niet continu op jou hoeft te letten, maar lekker kan ontspannen. Want Enya wil het graag zo goed doen voor haar baasje!

Enya leeft nu met twee andere honden samen. Ze speelt heel graag met ze en houdt van stoeien. Ze heeft soms veel energie en rent dan graag in de tuin, maar ze gaat ook heel graag mee wandelen. Als ze overdag lekker actief is geweest, is ze s avonds heel voldaan en kan dan lekker lui. 2 maal per week gaat ze mee naar het werk en dan gedraagt ze zich prima.
In het begin was ze wat wagenziek, maar hier is ze inmiddels helemaal overheen, al vindt ze het niet prettig om helemaal achterin de auto te zitten, liever op de achterbank!
Ze kan traplopen als dat nodig mocht zijn.
Ze kan prima met kinderen samen wonen, mits deze goed opgevoed zijn en haar niet teveel uitdagen anders komt ze niet aan haar rust toe.
Ze kan ook samenwonen met katten, maar dit moet wel heel goed begeleid worden en het ligt ook aan het gedrag van de kat. Want Enya wil de kat namelijk wel uitdagen om te spelen.
De aanwezigheid van 1 of meerdere honden zou ideaal zijn, want dan kan Enya lekker haar energie kwijt. Een niet al te dominante reu zou dan ideaal zijn.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier