Panda

By Ilse van den Oetelaar, 3 februari 2020

 PANDA IS GEADOPTEERD!!

 

Panda werd 1,5 jaar na zijn adoptie teruggebracht na de opvang in Spanje, wat een triest verhaal

Naam Panda
Ras Mix-galgo (mogelijk met herderachtige, of Mastin)
Geslacht Reu
Geboortedatum 2 september 2015
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte 67 cm hoog, 31 kg

 

Omschrijving Panda

Panda werd in september 2016 op straat aangetroffen, hij liep daar al enkele dagen rond en niemand keek naar hem om. Gelukkig liet hij zich goed meenemen naar een opvang waar hij heel liefdevol begeleid werd.

Korte tijd later ontmoetten wij hem in de opvang en we waren onder de indruk van zijn kalme, lieve uitstraling. Uiteraard zetten we hem op onze pagina en op FB. Helaas meldde zich niemand. In de zomer van 2017 ging Panda mee naar een picknick in een park en daar bleek maar weer eens hoe lief hij was en hoe goed hij met kinderen kon omgaan. Er meldde zich een Spaanse vrouw met 2 kinderen die hem graag wilde adopteren.

Cristina van Camino a Casa had in eerste instantie wat twijfels: zou deze vrouw voldoende tijd en energie voor Panda, ook als de eerste verliefdheid over was? Er volgende goede gesprekken en dus werd besloten dat Panda door haar geadopteerd kon worden. Er volgende leuke foto’s van een gelukkige Panda.

Eind goed, al goed? Helaas niet…. na anderhalf jaar werd Panda toch teruggebracht. De kinderen vroegen meer aandacht en dus kon Panda niet blijven. De eerste twijfel van Cristina werd bevestigd..

” Gelukkig” bracht de vrouw Panda terug naar de opvang, want veel vaker zien we dat mensen op een andere manier van hun hond afscheid nemen.

Panda is sinds begin februari weer terug in de opvang. Hij ziet er goed uit en lijkt geen trauma’s te hebben.

Panda was en is goed met katten en andere honden. In zijn adoptie-gezin was hij single-hond. Helaas bracht hij de meeste tijd alleen thuis door, maar blijkbaar gaf dit geen problemen. We gunnen Panda nu echt een plek waar hij omringd wordt door heel veel everlasting love.

Onderstaand filmpje is van zijn eerste dag in de opvang. We hopen snel meer mooie foto’s te plaatsen van lieve Panda.

UPDATE 29-3-2-19

Panda is aangekomen in Nederland. Op het vliegveld ging hij rustig mee met zijn opvanger en was direct vriendelijk voor haar andere opvanghond. Samen in de auto naar huis ging prima. Panda moest het huis wel even verkennen, even drinken uit de wc-pot. Ging al vrij snel lekker op de bank liggen en at goed. Ging buiten in de tuin een kijkje nemen en de andere opvanghond durfde toen ook de tuin in te stappen!

UPDATE 12 -4-2-19

Panda is nu 14 dagen in Nederland en hij is ontzettend lief. In eerste instantie schikte hij zich helemaal naar de andere opvanghond in huis, maar nu hij wat meer ontspannen is durft hij ook wat beter voor zichzelf op te komen, overigens zonder vervelend te zijn. Hij geniet ontzettend van de wandelingen en in een veilige omheinde omgeven kan hij ook los. hij heeft dan veel belangstelling voor alles wat er om hem heen gebeurt en is wat minder op zijn opvanger gericht, daarom is loslopen op een groter terrein nog geen goed idee.

Hij laat zich heel goed corrigeren met een zachte stem als hij iets doet wat we liever niet hebben, bv op straat wat mopperen als hij een andere hond ziet.

Panda is echt een hond die gezellig in huis aanwezig is. Hij is erg blij als hij het tuigje aanmag, hij weet dat er dan gewandeld gaat worden en daar is hij dol op.

 

Update 3 juni 2019:

Hij is zo’n vriendelijke beer! Mensen komen special voor hem naar de
kleine losloopweide [waar ik ‘s middags / vroeg in de avond altijd
ben], om hem even te knuffelen. Hij is ook vriendelijk
voor honden [als hij en zij loslopen –  aan de lijn of achter hek is
hij iets alerter]. Ik denk weleens dat hij zich hier bij mij een
beetje verveelt, in mijn kleine huisje.
Hij is heel rustig maar als ik hem bv los zou laten op de grote
hondenweide [wat ik momenteel niet doe] gaat hij zijn eigen gang en
verkent alle hoeken en gaten en komt terug als hij dat wil. Koekjes
helpen hierbij wel!. Hij kan op de grote weide los ook enorm krachtig
en snel rennen. De kleine weide waar ik elke dag kom heeft voor hem te
weinig uitdaging.
De ochtend- en avondronde doe ik hier in de wijk, aan de lijn. Ik vind
het wel belangrijk dat ze er veel kunnen ruiken en het verkeer
ervaren. Hij loopt heel netjes aan de lijn.
Ik vind Panda ook wel iets van herdershond hebben.  Ik denk dat hij heel
makkelijk een waakhond zou kunnen zijn of worden  als je het waken zou stimuleren.

Ik zie hem ook als een hond die op zijn gemak
buiten op een boerderij ligt [maar ja, dat is voor veel honden een
ideaal he!]. Hij ligt graag een paar uur in de zon nu met dit mooie
weer maar als het te warm wordt komt hij weer naar binnen. Hij ligt
meestal alleen buiten., want mij andere opvangers zijn (nog) bang buiten in de tuin.

 

Update 15 juli 2019:

Panda verblijft alweer enkele maanden op het opvangadres waar inmiddels ook een derde hond in opvang is. Deze hond, een teefje, is jonger en actiever dan Panda.

” Na de komst van de derde hond hier in opvang (Lagartija, Galgomeisje) is zijn karakter ook meer naar voren gekomen. Hij gedraagt zich ook meer als een herdershond.
Lagartija haalt ook nog niet het beste in hun relatie naar voren. Zij vindt hem erg leuk en wil heeeel graag spelen maar hij wil dat niet en hij slaat dan onhandig op de vlucht. Hij wil liever aangelijnd zijn op de hondenweide dan samen los met haar als ze zo wild is.

Dat hij iets van een herdershond wegheeft zou ik wel in de beschrijving erbij zetten. Sinds de komst van het meisje is hij waakser geworden (en zij met hem!) en daarom lijkt hij wat meer van een herdershond weg te hebben…
Het kan dus ook aan de chemie in de roedel liggen ..
Op de hondenweide zijn ze met zijn drieen waaks op ‘hun’ terrein
Hij heeft een hart van goud

Update 28 September 2019:

We snappen werkelijk niet dat Panda nog altijd niet geadopteerd is. Hij is vandaag meegewerkt naar een windhondentreffen in Oss. hij heeft daar losgelopen en hij hield de mensen die hij kende en hun honden goed in de gaten. Hij heeft heerlijk gerend, gesnuffeld en rondgestruind. Hij liet zich goed aanlijnen, ook door onbekenden en nam ook graag iets lekkers aan. Met de andere honden waren er totaal geen problemen. Toen hij door een groepje windhonden achternagezeten werd, kon hij op een rustige wijze laten blijken dat het genoeg was: hij ging in het water staan, hield op met rennen waardoor de rest ook ophield. M.a.w. hij liet zich niet gek maken.

Er is een mooi filmpje gemaakt van hem.

Update 30 November:

Er is nog altijd geen serieuze aanvraag geweest voor lieve Panda, wij staan voor een raadsel.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.